• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona u problemu: "Uvređeni" Žorić (ne) ostaje

Autor mondo.rs

Trener Slobodan Subotić ne zna da li računa na centra, koji je samovoljno napustio trening ekipe, a igrač tvrdi da problem ne želi da rešava preko medija

 Slobodan Subotić o napuštanju Cibone Luka Žorić Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ciboni ove sezone ne ide po planu. U ABA ligi imaju skor 3-4, a nakon poslednjeg poraza od ekipe FMP došlo je i do potresa unutar tima. Luka Žorić, stub zagrebačkog kluba, napustio je ekipu.

Tokom analize utakmice sa timom iz Železnika, trener Slobodan Subotić prozvao ga je kao jednog od odgovornih za poraz, a Žorić je rekao "ako sam ja problem, onda problema nema" i napustio trening i ekipu.

"Dogodila se neprijatna situacija, posebno za mene, jer to je nešto što mi se kao treneru prvi put događa. Analizirali smo utakmicu, svi su bili kritikovani, a Žorić je reagovao tako kao da je on najveći krivac, a nije. To je bila obična video analiza meča i jedan prozvanih bio je i on, nakon što sam prozvao i Bilinovca, Bošnjaka, Melvina...", objasnio je za "Jutarnji list" Subotić, koji nije mogao da računa na centra Cibone i na meču protiv Hermesa, u kojem su poraženi u domaćem šampionatu, a pitanje je šta će biti i u sutra kada Ciboni gostuje Zadar u duelu za donji dom tabele.

On je dodao da želi da se Žorić vrati.

"Ja njega nisam otpisao, želim da se vrati. On nije oteran. Osetio se povređenim, napadnutim, možda nije navikao na to. Sedeli smo, pričali i onda je stigla njegova čudna reakcija. Njega su pokušali i iz kluba da kontaktiraju kako bi promenio odluku. Nisam želio da do toga dođe, ali to su stvari koje se događaju", naveo je trener Cibone i objasnio da je imao potrebu da odmah javnost upozna sa stanjem stvari u ekipi i da sa Žorićem nije u svađi.

"Sa Žorićem mogu da sednem i porazgovaram, jer on nije oteran. U svakom klubu ima 'prljavog veša', negde ostane unutar četiri zida, ali kada igrač napusti ekipu, to ne može da se sakrije. Mora da se kaže šta se dogodilo, jer to ostavlja traga, što se odmah videlo na sledećoj utakmici", naveo je Subotić i rekao da uopšte u ovom trenutku ne razmišlja o mogućnosti da bi Cibona mogla da krene u potragu za novim centrom.

A Žorić priznaje da se osetio povređenim, kao i da ne želi problem da rešava preko medija.

"Ne želim stvari koje su se dogodile da rešavam preko novina, jer to nije način. Sastaću se sa ljudima iz kluba, i onda ću reći šta mislim o svemu", naveo je Žorić, koji ne samo da nije igrao meč protiv Hermesa, nije bio ni u dvorani, a tek naknadno je saznao rezultat i iznenadio se što je Cibona poražena.

Cibona mora što pre da reši probleme unutar kluba i posveti se stvarima na terenu, jer bi eventualni poraz od Zadra sutra mogao skupo da ih košta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC