• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost dobila još jedan derbi!

Autor mondo.rs

Podgoričani kod kuće savladali Cedevitu i ostaju sami na vrhu tabele.


Krajem juna, predstavljajući projekat za sezonu 2017/18, prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan najavio je da će renoviranom timu Podgoričana cilj biti ostanak u ABA ligi.

Manje od pet meseci kasnije, ekipa Aleksandra Džikića sama je na vrhu tabele regionalnog takmičenja i to nakon pobeda nad šampionom - Crvenom zvezdom mts i vicešampionom, koji je ove nedelje pao u podgoričkom centru "Verde":

BUDUĆNOST - CEDEVITA 66:60 (23:16, 11:19, 13:12, 19:13)

Triler derbi u privremenom domu Podgoričana (zbog Evropskog prvenstva u džudou u "Morači") odlučen je u završnici, poenima najboljeg igrača crnogorskog prvaka - Nemanje Gordića.

Iskusni plejmejker pogodio je pola minuta pre kraja šut sa zadrškom preko Dimitrisa Nikolsa, uz to iznudio i faul i postavio "plus 4" za domaće (63:59). Na taj udarac i 12. poen lidera Budućnosti, Cedevita do kraja nije imala odgovor, uprkos pokušajima Kevina Marfija (11 p) i Vila Čerija.

Nemanja Gordić
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



Šampion Crne Gore ostvario je veoma važnu pobedu i bez povređenih Alekse Ilića i Petra Popovića. Uz Gordića, važan doprinos dali su i krilni centar Filip Barović (11 poena, 9 skokova) i američki bek Kajl Gibson (11).

Gosti iz Zagreba "otvorilI" su drugo poluvreme svojom prednošću (42:38), ali se Budućnost podigla na početku odlučujućeg, poslednjeg kvartala, u kojem je Cedevita postigla prvi koš iz igre tek u šestom minutu.

Ekipa Jure Zdovca, na čelu sa Filipom Krušlinom (15 p) ipak je našla način da "zakuva" i da se uzastopnim poenima Nikolsa dva puta približi na samo poen zaostatka (58:57, 60:59), ali je kada je bilo najvažnije Gordić preuzeo loptu i odgovornost i rešio derbi.

Džikićev tim dočekaće i sledeće kolo kao prvoplasirani tim tabele, sa skorom 7-1, dok se Cedevita izjednačila sa Partizanom (5-3), sa kojim deli treću poziciju. Drugoplasirana je Zvezda, koja je ranije u nedelju pobedila FMP u "Pioniru".

BUDUĆNOST: Ivanović 9, Su. Šehović 3, Barović 11, Se. Šehović 4, Starovlah 3, Gordić 13, Bojić, Z. Nikolić 4, Gibson 11, Lendri 8, D. Nikolić 6.

CEDEVITA: Ukić 3, Krušlin 15, Džonson 4, Katić 2, Nikols 11, Slavica, Žganec, Musa 2, Čeri 4, Ramljak, Stipanović 8, Marfi 11.

Rezultati 8. kola:

Zvezda - FMP 84:77
Budućnost - Cedevita 66:60
Olimpija - MZT od 21.00

u ponedeljak

Mornar - Igokea 21.00

odigrano u subotu

Mega - Partizan 89:102

odigrano u petak

Cibona - Zadar 78:80

Tabela: Budućnost 7-1, Zvezda 6-2, Cedevita 5-3, Partizan 5-3, FMP 4-4, Igokea 3-4, Mornar 3-4, Mega 3-5, Cibona 3-5, Zadar 3-5, Olimpija 2-5, MZT 2-5.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SJAJNA IGRA BUDUĆNOSTI KAKVA POBJEDA NE DAJU PODGORIČANI LIDERSTVO NEMANJA GORDIĆ JE BIO NERJEŠIVA ENIGMA ZA CEDEVITU ZVJEZDA SE NADALA POBJEDI ZAGREBČANA ALI NIŠTA OD TOGA BUDUĆNOST ZAVISI SAMO OD SEBE ZA RAZLIKU OD ZVJEZDE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC