• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogodio bi 999 puta - ali je promašio!

Autor mondo.rs

Al Horford bio je briljantan u trenutku kada ni Kajri Irving, ni Gordon Hejvord nisu bili na parketu. Demar Derozan podsetio nas je na to da velike šuteve ne ubacuje često iako njegov trener tvrdi da bi ovaj pogodio 999 od 1.000 puta.

Boston Seltiksi napravili su dar-mar u NBA ligi da bi napravili tim u kojem su uloge lidera dodeljene novajlijama - Gordonu Hejvordu iz Jute Džez i Kajriju Irvingu iz Klivlend Kavalirsa.

Mladi trener Bred Stivens izgubio je Hejvorda na godinu dana već posle pet minuta u sezoni 2017/18, a onda se povredio i Irving, koji je igrao briljantno od trenutka kada je kolegu iz reprezentacije ispratio na operaciju i dug oporavak.

I bez njih dvojice, serija pobeda nije prekinuta i sada iznosi 12 utakmica. Demar Derozan imao je šut za preokret i pobedu u "Gardenu", ali je podsetio sve da mu važni šutevi nisu jača strana pa su Seltiksi upisali i Toronto Reptorse u notes – 95:94.

"Big" Al Horford potvrdio je klasu u noći između nedelje i ponedeljka sa 21 poenom do kojih je došao uz šut 8/9 iz igre, a sve nakon što je morao da preskoči jedan meč zbog lakta koji je u "svojoj" Atlanti dobio od beka Hoksa, Kenta Bejzmora.

Istok: Boston 12-2, Detroit 10-3, Orlando 8-5, Vašington 7-5, Toronto 7-5, Njujork 7-5, Filadelfija 6-6, Milvoki 6-6, Klivlend 6-7, Majami 6-7, Šarlot 5-7, Bruklin 5-8, Čikago 2-9, Atlanta 2-11.

Zapad: Hjuston 11-3, Golden Stejt 10-3, Denver 8-5, San Antonio 8-5, Memfis 7-5, Minesota 7-5, Nju Orleans 7-6, Portland 6-6, Juta 6-7, Oklahoma 6-7, L. A. Klipers 5-7, L. A. Lejkers 5-9, Sakramento 3-9, Dalas 2-12.

Horford je na tom meču imao 15 poena, deset skokova i devet asistencija, a blagi potres mozga očigledno ga nije izbacio iz forme koja je prethodne noći bila dovoljna da se oslabljeni Seltiksi zadrže na okupu i pronađu put do pobede sa kojom su zadržali Detroit Pistonse na odstojanju.

Boban Marjanović nije bio u timu Pistonsa koji su zabeležili petu uzastopnu pobedu, ovog puta nad Majami Hitom - 112:103.

"Igrao kao mladić ponovo", prokometnarisao je Teri Rozije igru Horforda, koji se nije baš složio s tim.

"Nisam siguran da bi mladi Al Horford igrao ovako, da budem iskren", rekao je četvorostruki Ol-star igrač, verovatno najpozvaniji da komentariše sopstvene nastupe.

"Znate šta, godine sam potrošio radeći na svojoj igri i pokušavajući da donesem nešto novo", dodao je.

Poput Horforda, i Irvinga je na kratko izbacio "lakat", ali onaj koji je u Šarlotu dobio od saigrača Arona Bejnsa. "Uncle Drew" je bio spreman da igra sa maskom, ali je odlučeno da se ne rizikuje, jer je uočena i blaža fraktura kosti lica.

U takvoj situaciji odgovornost je preuzeo "sofmor" Džejlen Braun. Doduše, krilnom košarkašu Bostona bilo je potrebno 20 šuteva da dođe do 18 poena, ali su neki od pogodaka koje je postigao bili jako važni za konačan ishod utakmice, baš kao i dve trojke koje je sa klupe, za ukupnih 16 poena, doneo Rozije.

Upravo je njegove poene istakao Stivens komentarišući kraj utakmice, iako Rozije nije pogađao u završnim minutima već ranije.

Derozan je postigao 24 poena, ali je promašio dva šuta iz izolacije za pobedu koji je tražio i dobio. Novu šansu da uradi ono što nije na 16 sekundi pre kraja, Derozan je dobio kada je Tatum pokupio njegov promašaj, ali tako što je udario rivala laktom, pa su sudije potvrdile njegov faul nakon pregledanja snimka.

Ni drugi "klač" nije bio dovoljan "Di-Diju".

Njegov saigrač Kajl Lauri ubacio je 19 poena, uz sedam skokova, ali Reptorsi nisu uspeli da zabeleže treću pobedu u nizu.

"Oni su najbolji tim u NBA ligi trenutno, imaju 12 pobeda u nizu. Igraju neverovatno, svako je spreman da preuzme stvar u svoje ruke", rekao je Lauri.

"Protresao ga je, bio je potpuno otvoren, podigao se i siguran sam da bi pogodio 999 puta u 1.000 pokušaja", branio je trener Toronta Dvejn Kejsi svog prvog napadača.

"Taj šut koji je uzeo Demar Derozen ušao bi u devet od deset slučajeva. Malo sam zakasnio, ali je svakako promašio i uzeli smo pobedu", rekao je Džejlen Braun kojeg je Stivens "zalepio" na šutera Toronta.



MVP lige iz prošle sezone, Rasel Vestbruk, dočekao je 29. rođendan u nezavidnoj situaciji - njegova Oklahoma Siti Tander mučila se od starta sezone da uđe u ritam i pronađe balans u novoj podeli uloga u kojoj su pored Vestbruka za glavne glumce postavljeni Ol-star igrači sa Istoka, Karmelo Entoni i Pol Džordž.

Upravo se Džordž u prvih desetak minuta u svemu tome najlošije snalazio i nekako povlačio u drugi plan, ali je onda – eksplodirao!

Posle 42 poena isporučenih Los Anđeles Klipersima u pobedi 120:111, "PG13" ubacio je 37 poena Dalas Meveriksima i predvodio "grmljavinu" do trijumfa od 112:99.

Džordž je šutirao 7/12 za tri poena, imao osam skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte za trijumf u meču sa najgorim timom lige uz Atlantu.

Slavljenik je postigao 27 poena, uz šut 6/18 iz igre, šest skokova, pet asistencija, tri ukradene i četiri izgubljene lopte, dok je Entoni preskočio ovaj duel zbog bola u leđima. Ni startni centar Tandera, Stiven Adams, nije igrao drugu utakmicu zaredom zbog povrede lista.

Upitan da li je spremio neki poklon Vestbruku za rođendan, Džordž je rekao:

"Poklonio sam mu 37".

Veteran Dirk Novicki nije pogodio nijednu od pet trojki, pa je meč završio sa pet poena, skokom i asistencijom, ali i četiri lične greške za 20 minuta na parketu tokom kojih je Oklahoma napravila 21 poen prednosti.

Harison Barns ubacio je 22 poena, uz 13 skokova.

Rezultati:

Boston - Toronto 95:94
/Horford 21, 3 sk, 4 as - Lauri 19, 7 as/

BOSTOR
Izvor: YouTube


Detroit - Majami 112:103
/Heris 25, 7 sk - Vajtsajt 20, 12 sk/

DETMIA
Izvor: YouTube


Indijana - Hjuston 95:118
/Oladipo 28, 4 sk, 2 as - Harden 26, 5 sk, 15 as/

INDHOU
Izvor: YouTube


Oklahoma - Dalas 112:99
/Džordž 37, 8 sk, 5 as - Barns 22, 13 sk/

OKCDAL
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC