• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEČ SEZONE: Fener dobio CSKA uz zvuk sirene!

Autor mondo.rs

Nikolo Meli iz odbojke doneo pobedu šampionu Evrope u Moskvi! Pogodio je u poslednjoj desetinki produžetka!

 MEČ SEZONE: Fener dobio CSKA uz zvuk sirene! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Predviđao se spektakl - spektakl se i dogodio.

Košarkaši CSKA iz Moskve i Fenerbahčea odigrali su utakmicu sezone u Rusiji, odlučenu u poslednjoj desetinki 45. minuta!

Košem Nikola Melija, krilnog centra gostiju, i to iz odbojke, ekipa Željka Obradovića savladala je "armejce" u drami koja će se prepričavati:

CSKA - FENERBAHČE 93:95 (16:27, 25:19, 22:15, 20:22, 10:12)

Posle dva i po sata velike borbe, branilac evropske titule prekinuo je niz od pet uzastopnih pobeda "armejaca" na najdramatičniji način - uz zvuk sirene.



Na čelu sa sjajnim Janom Veselim, strelcem čak 31 poena, ekipa iz Istanbula povela je u prvom poluvremenu i velikih 18 poena razlike - 39:21.

Veseli POLETEO u Moskvi!



Ekipa bivšeg "Žocovog" saradnika Dimitrisa Itudisa, brzo se trgla i vođena Serhiom Rodrigezom stigla i prestigla gosta u 23. minutu - 49:48. Kao što je i bilo očekivano od ovakvog sudara titana - Fener nije ustuknuo, ali ni CSKA nije pomišljao na predaju.

Melijevim pogotkom, gost je uoči završnice imao i "plus 7" (82:75, 39. minut), ali je tada ponovo na scenu stupio Rodrigez.

Povratnik u Evropu iz NBA lige najpre je pogodio za "minus 3" (79:82), a onda je uz Melijev faul (udarac po glavi) ubacio i trojku iz ćoška - za vođstvo CSKA 15,7 sekundi pre kraja (83:82).

Bred Vonajmejker povukao je poslednji napad Fenera, iznudio faul Kajla Hajnsa i iskoristio jedno slobodno bacanje (83:83). Rodrigez je potom ponovo pokušao da bude heroj, ali je iz teške situacije šutirao loše. Produžetak!

Fener je i u dodatnom periodu imao pet poena prednosti (91:86) i ponovo je ispustio. Nando De Kolo realizovao je dva penala, pa položio loptu u koš posle prodora, pa "vezao" još jedan pogodak, za izjednačenje 16 sekundi pre kraja - 93:93!

Obradovićev tim ponovo je krenuo po pobedu, Vonamejker je promašio trojku, ali je Nikolo Meli bio na mestu da iz ofanzivnog skoka, odbojkaškim potezom vrati loptu u obruč i da postavi konačnih 93:95!

CSKA Fenerbahče
Izvor: YouTube/Euroleague



CSKA je porazom ostao na vrhu, ali sa skorom 6-2. Sa druge strane, Fenerbahče je popravio svoj učinak na 5-3. Interesantno je da je Obradovićev tim drugi put ove nedelje igrao produžetak, kao i protiv Olimpijakosa u sredu.

Uz Veselog, dvocifreni učinak među gostima imali su i meč viner Meli (11), Luiđi Datome i Kostas Slukas (po 10). Marko Gudurić odigrao je 21 minuta za goste i postigao sedam poena uz pet asistencija.

Obradović ni u Moskvi nije mogao da računa na Bobija Diksona i Nikolu Kalinića, koji zbog oporavka od povreda nisu odigrali nijedan meč ove sezone

Među domaćima je najefikasniji bio Rodrigez (20 p), a istakli su se i De Kolo, Kori Higins, Kajl Hajs (po 17) i Vil Klajburn sa 10. 

Za domaće ni večeras nije nastupio Leo Vesterman, koji je tek počeo dugi oporavak od operacije kuka.

Naredni meč ovih rivala zakazan je za 16. mart. Jedva čekamo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC