• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda potonula i u Pireju: Olimpijakos kao CSKA

Autor mondo.rs

Još jedan ubedljiv poraz beogradskih crveno-belih u Evroligi. Identičan rezultat kao i protiv CSKA u sredu - "minus 26"!

 Zvezda potonula i u Pireju: Olimpijakos kao CSKA Izvor: MN PRESS

Novembarski, "dupli" evroligaški program, Crvena zvezda mts pamtiće po ubedljivim porazima i veoma lošim igrama.

Ekipa Dušana Alimpijevića glatko je izgubila i od Olimpijakosa u Pireju, gde je tražila pomak u odnosu na meč protiv CSKA, ali ga nije pokazala.

Iako su Atinjani bili apsolutni favoriti i pre meča, Beograđani su propustili priliku da bar utiskom i energijom podsete na Zvezdine ranije nastupe. Ne iz prošle sezone, već s početka ove, kada je pre svega borbenošću pokazivala zube "na papiru" boljim i skupljim timovima.

Te energije (ni) večeras nije bilo.

OLIMPIJAKOS - ZVEZDA 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10)

Miran meč, u jednom trenutku prekinut i bačenim suzavcem u blizini ulaza iza klupe gostiju, Beograđani su "zakuvali" samo u drugoj četvrtini. Plejmejker Tejlor Ročesti, najefikasniji akter utakmice (20 poena), pogocima iz daljine trgao je tada goste i primakao ih na tri poena zaostatka (30:27).

Međutim, taj trzaj nije postao snažan udarac "bratskom" crveno-belom timu, već je u nastavku relativno lako zadržan.

Olimpijakos Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Euroleague



Olimpijakos je u svom ritmu počeo meč (Milutinov ekspresno postigao sedam poena) i tako je nastavio i u trećoj deonici, koristeći greške i sve slabiji otpor rivala, koji se uzdao u šuteve za tri poena, ali ih je tada promašivao, pa je brzo potom "bacio peškir". Mnogo pre završnice i konačnih i maksimalnih "plus 26".

Holis Tompson sa 14, Nikola Milutinov sa 13 i Janis Papapetru sa 11 poena bili su najbolji strelci Pirejaca dok je meč ulazio u revijalnu završnicu, prožetu lakim pogocima domaćima i serijama promašaja gostiju.

Zvezdin grb, ali i suzavac u Pireju! (VIDEO)



Košarkaši Zvezde u Atini su postigli osam trojki iz 26 pokušaja, a tu cifru pogodaka za dva "prebacili" su tek u završnici (12/33). Uz to, ponovo su se mučili i sa linije penala, gde su promašili devet od 20 pokušaja (11/20).

Uz takve brojke, 13 izgubljenih lopti i odsustvo ritma, ubedljiv poraz srpskog i regionalnog šampiona ponovo je bio logična slika viđenog na terenu.

Posle mučne evroligaške nedelje i neprijatnih poraza, ekipa Dušana Alimpijevića direktno će iz Grčke otputovati u Hrvatsku, na meč ABA lige protiv Zadra (ponedeljak). Potom će u Beogradskoj areni dočekati Baskoniju, sa skorom 2-6, koji je čini jednim od dva najneuspešnija tima u Evroligi sa Efesom.

Sa druge strane, Olimpijakos će u sledeće kolo ući kao jedan od dva lidera. Drugi je upravo CSKA, prethodni Zvezdin rival, koji je u Moskvi izgubio od Fenerbahčea u spektakularnom derbiju.

OLIMPIJAKOS: Meklin 9, Toliopulos, Papapetru 11, Agravanis 3, Milutinov 13 (12 sk), Strelnijeks 9 (5 as), Printezis 9 (7 sk), Papanikolau 5, Mancaris 6, Roberts 6, Vildžer, Tompson 14.

ZVEZDA: Kešelj, Radičević 2 (0/5 za tri, 5 as), Dangubić 3 (0/3 za tri), Lazić, Antić 9 (3/7 za tri), Dobrić 4 (5 sk), Feldin 6, Apić, Ročesti 20 (4/6 za tri, 6 sk), Lesor 1, Jovanović 8 (5 sk), Bjelica 6.

Iz minuta u minut:

40' 85:59 Dobrić postavlja konačan rezultat - identični kao u Zvezdinom porazu od CSKA.

38' 82:57 Milko Bjelica staje na liniju penala i ponovo pokazuje da su mu penali sve veći problem. Sada je promašio oba šuta sa crte.

37' 80:55 Holis Tompson iz ćoška postavlja novi maksimum - 25 razlike. U međuvremenu, Zvezda je drugi put pogodila iz igre u ovoj deonici.

36' 74:53 Jovanović takođe staje na liniju penala i koristi jedan šut.

35' 74:52 Ročesti utrčava u reket, iznuđuje faul pri šutu, pa pogađa jedno slobodno bacanje. To je njegov 18. poen.

35' 74:51 Papapetru postiže šesti poen preko Lazića, koji traži od sudija da dosude prekršaj u napadu. Ekipe potom odlaze na tajm-aut.

34' 72:51 Dangubić posle kontre postiže svoje prve poene iz igre, pa faulira Tompsona pri prodoru Amerikanca.

32' 69:49 Zvezda je postigla osam trojki, a isto toliko puta je pogodila i za dva - samo 8/24! Na drugoj strani, Milutinov postavlja prvih "plus 20" večeras.

31' Uzastopni promašaji Nikole Radičevića sa distance, dok u mirnom ritmu počinje i poslednja deonica.

- kraj treće četvrtine -

30' 67:49 Lesor iznuđuje faul Papanikolaua, koji se povredio u tom duelu.

29' 65:48 Radičević sa crte postavlja minus od 17 poena.

29' 65:46 Kešelj predaje loptu domaćina, Meklin istrčava kontru, a Alimpijević traži tajm-aut.

28' 63:46 Mancaris, pa Papanikolau staju na liniju penala i pogađaju po jedan šut. Novi maksimalni "plus " domaćih - 17 poena.

- neverovatna scena u Hali mira i prijateljstva. Meč je prekinut jer je neko aktivirao suzavac na tribini, na delu tribina iza klupe Beograđana. Ekipa Zvezde se povukla sa svoje klupe i sad su svi igrači na polovini domaćih, međusobno ćaskaju Kešelj i Spanulis, Antić i Papanikolau (bivši saigrači), Dangubić i Milutinov (takođe bivši saigrači...)

27' 61:45 Meklin postiže koš uz faul, za "plus 16" - maksimalno vođstvo Pirejaca.

26' Antić faulira Meklina, a Mancaris istovremeno postiže trojku, koju sudije priznaju, pa poništavaju posle pregleda snimka. Pre nastavka meča - tajm-aut.

26' 56:45 Bjelica "vezuje" četiri poena u uzastopnim napadima.

25' 56:41 Printezis postiže trojku, a Strelnijeks sa linije penala pravi seriju Olimpijakosa 5:0.

23' 51:41 Ročesti postiže svoju četvrtu trojku (iz pet pokušaja), za novi minus od 10 poena.

21' 49:38 Feldin na jednoj i Milutinov na drugoj strani otvaraju pogocima treću deonicu.

Strelci:

OLIMPIJAKOS: Meklin 2, Papapetru 4, Agravanis 3, Milutinov 7, Strelnijeks 7, Printezis 6, Papanikolau 4, Mancaris 5, Roberts 6, Tompson 3. Timski: 13/21 za dva, 5/10 za tri poena, 15 skokova, 10 asistencija, 3 ukradene, 3 izgubljene lopte.

ZVEZDA: Dangubić 1, Antić 9, Feldin 5, Ročesti 13, Jovanović 7, Bjelica 2. Timski: 7/18 za dva, 7/17 za tri, 20 skokova, 6 asistencija, 6 izgubljenih lopti.

- poluvreme, 47:37 -

20' 45:37 Radičević asistira Jovanoviću, koji poentira 13 sekundi pre poluvremena. Olimpijakos reaguje tajm-autom.

18' 40:33 Trojke na obe strane. Za Zvezdu su pogodili Feldin i Antić, a za Olimpijakos Brajan Roberts dve.

16' 34:27 Realizuje Papaetru prvo slobodna bacanja, a zatim i zakucavanjem završava odličnu akciju domaćeg tima.

15' 30:27 Tejlor Ročesti pogađa i treću trojku (3/4), a potom i Milko Bjelica zakucava. Zvezda je na "minus tri"! Pomenuta dvojica se, međutim, nisu razumela u narednom napadu, pa je posle greške u dodavanju, Ročestiju dosuđen i nameran faul...

14' 28:20 Opet Zvezdini igrači pogađaju jedno bacanje (Jovanović), a domaćin na drugoj strani pogađa za tri - Gravanis ponovo.

13' 25:19 Dangubić pogađa jedno slobodno bacanje i nastavlja seriju gostiju - 9:0, ali je Gravanis trojkom upisao prve poene Olimpijakosa u drugoj četvrtini.

12' 22:18 Nikola Jovanović svojim prvim poenima produžava Zvezdinu seriju na 8:0. Zatim je Lesor napravio već treću ličnu grešku, ali Olimpijakos nikako da pogodi posle odmora. Puna dva minuta druge četvrtine domaćin je bez poena.

11' 22:16 Ponovo Tejlor Ročesti pogađa trojku! U prvom napadu druge deonice.

10' 22:13 Holis Tompson doneo Olimpijakosu maksimalnih "+12" (22:10), ali je Ročesti trojkom u poslednjoj sekundi prve četvrtine smanjio razliku.

6' Tri uzastopna napada Zvezde, posle "vezanih" ofanzivnih skokova, ali i tri otvorena šuta nisu "ušla". Prvi tajm-aut.

5' 17:7 Printezis u svom stilu, iz okreta pogađa preko Lazića, koji u sledećem napadu Pirejaca uvodi goste u bonus.

4' 14:7 Prvu trojku večeras je ubacio Pero Antić, a Janis Strelnijeks odgovorio je istom merom.

3' 11:4 Nikola Milutinov je sjajno počeo meč. Već je postigao sedam poena, a Jorgos Printezis se nastavlja, pogotkom za brzih "plus 7" Pirejaca.

2' 7:2 Tejlor Ročesti postiže prve poene za Beograđane, a Milutinov odgovara još jednim zakucavanjem - preko Lesora, uz faul.

2' 4:0 Robers asistira Milutinovu, za zakucavanje i "plus 4" domaćih.

1' 2:0 Kostas Papanikolau postiže prve poene na utakmici, posle prodora.

- Interesantno je da Zvezda večeras igra u plavim dresovima.


Startne petorke:

OLIMPIJAKOS: Roberts, Strelnijeks, Papanikolau, Printezis, Milutinov
ZVEZDA: Ročesti, Feldin, Dangubić, Bjelica, Lesor

Olimpijakos (5-2) - Crvena zvezda mts (2-5)!


Atinski i i beogradski crveno-beli od 20 časova igraju utakmicu sedmog kola Evrolige, u hali Mira i prijateljstva, gde večeras neće navijati protiv gostiju, s obzirom na prijateljske odnose navijača dva tima.

Ekipa Dušana Alimpijevića od četvrtka je u glavnom gradu Grčke, u koji je stigla posle ubedljivog poraza od CSKA. Iste večeri, u Istanbulu, Pirejci su pobedili Fenerbahče posle produžetka.

Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ



Beograđani će večeras biti kompletni, dok za domaće ponovo neće igrati neoporavljeni kapiten, Vasilis Spanulis. Susret dva tima biće prilika i da Pero Antić i Marko Kešelj ponovo zaigraju u hali kluba u kojem su osvojili Evroligu (Makedonac dva puta).

Pratite tekstualni prenos uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC