• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijediše ih 3 na 5 poslije tuče i isključenja!

Autor mondo.rs

Alabama, ukupno gledano, nije dobila utakmicu sa Minesotom, ali... pogledajte šta se sve događalo nakon što je domaćin ostao sa trojicom igrača.

Košarkaši Univerziteta Alabama igrali su posljednjih 13 minuta bez sedmorice rezervnih igrača, koji su isključeni jer su ušli u teren prilikom jedne kratke kavge.

Na 11:37 do kraja Dejzon Ingram dobio je petu ličnu grešku, a onda se na 10:41 do kraja povrijedio i Džon Peti.

Alabama je nešto manje od 11 minuta igrala sa trojicom igrača protiv kompletnog tima Minesote i uspjela, prije svega zahvaljujući inatu Kolina Sekstona i zbunjenosti rivala prilikom napada na "zonu 1-2", da 15 poena razlike (62:77) pretvori u utakmicu na jedan posjed (80:83), ali je već premoreni Sekston u napadu na minut i po prije kraja ostao bez daha i promašio za potencijalnih 82:83.



Gosti, koje je cijela situacija tokom meča dva (do večeras) neporažena NCAA tima više poremetila nego desetkovanog domaćina, na kraju su pobijedili rezultatom 84:89 (29:41, 55:48).

Sekston je ubacio 19 od 31 poena svog tima u trenucima kada se igralo 4 na 5 i 3 na 5. Ukupno, jedan od igrača koji je odavno na meti NBA skauta, postigao je 29 poena u drugom poluvremenu, a 40 ukupno uz šut 12/22, šest skokova i pet asistencija.

On je, ujedno, i najzaslužniji što je Alabama postigla više poena od Minesote od trenutka kada je ostala bez izmjena - 34:32, a ova razlika je još izraženija u igri 3 na 5 – 30:22.

Kako je sve počelo?

Bek Minesote, Nejt Mejson, koji je završio susret kao najefikasniji igrač svog tima sa 20 poena, "polomio je zglobove" Sekstonu u jednom duelu na 14:40 do kraj, potom "bezobrazno" ispratio rivala pogledom i "mrtav ladan" ubacio trojku za 43:57 što je bio potez koji je poslužio kao okidač kod igrača oba tima.

Inače tvrda i intenzivna utakmica već od sljedećeg napada postala je samo prljavija, Mejson i Sekston nisu prestali sa "trash talkingom" ni tokom naredna dva posjeda lopte, nakon čega su ušli u klinč i umalo se potukli. Bek Alabame je tada zaradio jednu, a Minesote dvije tehničke greške, pa je prvi morao u svlačionicu.

Međutim, njegovim izlaskom s parketa tenzija nije splasnula - naprotiv! Kada je Rajli Noris ubacio trojku za 50:57, pokačili su se Ingram i Dupri Mekbrejer u borbi za poziciju pod obručem i, kada su se obojica razmahala, kompletna "klupa" domaćih uletjela je na teren i automatski zaradila isključenja.



Malo po malo, meč je nastavljen poenima beka Minesote, Ajzee Vašingtona za 50:59, domaćin je ubrzo ostao sa četvoricom, pa trojicom na terenu i, pravo niotkud, krenuo u veliki "kambek" kada je brojčano nadmoćni rival stekao maksimalnu prednost od 15 poena na 7:15 skundi do kraja.

Trio košarkaša Alabame branio je samo reket i tražio šut gostiju s distance, a koliko se gostujući sastav nije snašao u takvoj situaciji govori i rezultat 80:83, uz loptu za Alabamu, na minut i po prije kraja...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC