• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita rutinski pred Evrokup i Beograd

Autor mondo.rs

Zagrepčani kontrolisali rezultat kroz cijeli meč i mirno ostvarili sedmu pobjedu u ABA ligi. Sljedeće sedmice jčekaju ih veći izazovi.

Kolo je počelo pobjedom Cedevite.

Ekipa Jure Zdovca savladala je u zagrebačkom Domu sportova goste iz Skoplja, tako što je stekla vođstvo u četvrtom minutu i nije ga ispuštala do kraja. Makedonski tim je najbliže prišao pred pauzu, na "minus 4", ali više od toga nije mogao, jer je domaćin bez problema branio, odbranio i povećao uglavnom dvocifrenu prednost.

CEDEVITA - MZT 77:65 (24:8, 20:25, 18:22, 15:10)

Šampion Hrvatske tako je ostvario drugu uzastopnu pobjedu u regionu, pred važnu sedmicu, u kojoj će u Evrokupu dočekati Darušafaku (sreda), prije gostovanja Partizanu u subotu, u 11. kolu regionalnog takmičenja.

Cedevita u Evrokupu poslije šest kola deli treće mjesto sa Torinom (3-3), iza Uniksa (4-2) i Darušafake, koja je skorom 6-0 već izborila plasman u sljedeću fazu.

Ove subote najefikasniji Zdovčevi igrači bili su ponovo raspoloženi Džanan Musa sa 18 poena, zatim krilni centar Dimitris Nikols i centar Andrija Stipanović sa po 15, a plejmejker Roko Leni Ukić je upisao 14, uz četiri asistencije.

Sa druge strane, MZT je i poslije velikih promjena u sastavu doživio šesti uzastopni poraz. Posljednji trijumf tim iz Skoplja ostvario je 16. oktobra, u Laktašima.

Parovi 10. kola:

Cedevita - MZT 77:65
Budućnost - Partizan 19.00

u nedelju

Olimpija - FMP 17.00
Mornar - Cibona 19.00

u ponedeljak

Mega - Zadar 18.00
Zvezda - Igokea 21.00

Tabela: Budućnost 8-1, Zvezda 7-2, Cedevita 7-3, FMP 5-4, Partizan 5-4, Igokea 4-5, Olimpija 4-5, Mornar 4-5, Mega 3-6, Cibona 3-6, Zadar 3-6, MZT Skoplje 2-7.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC