• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan Buker je malo za "brejk" u "Gardenu"

Autor mondo.rs

Timskom igrom i serijom 18:2, Seltiksi su slomili otpor Finiksa koji je igrao na krilima nezadrživog Bukera.

59
61
39
34
24

Ovo je, hronološki od sezone 2013/14 do tekuće 2017/18, broj utakmica koje su Boston Seltiksima pod vođstvom mladog trenera Breda Stivensa bile potrebne do 20. pobede!

Do skora 20-4, što znači da "kelti" u ovom trenutku imaju tri pobede više od vodećih timova na Zapadu, Hjuston Roketsa i Golden Stejt Voriorsa, Boston je u prvom meču nedeljnog programa stigao zahvaljujući Markusu Morisu i seriji 18:2 koju je energijom, skokovima i poenima kreirao krajem treće i početkom četvrte četvrtine u rasprodatom "Gardenu".

S obzirom na to da je na drugoj strani ostao samo povređeni i premoreni Devin Buker, timskoj igri Stivensovog sastava nije imao ko više da parira, pa su Finiks Sansi na kraju doživeli peti poraz u poslednjih sedam mečeva uz dva trijumfa nad Čikago Bulsima u međuvremenu – 116:111.

Moris je deset od 17 poena postigao u pomenutom intervalu, tokom kojeg je Boston poen prednosti očas posla pretvorio u nedostižnih 96:79 iako se ekipa privremenog trenera Džeja Trijana nije predavala do kraja.

Buker je meč završio sa 38 poena (16/29 iz igre) i to nakon što je u prvoj četvrtini doživeo povredu noge u duelu sa Džejlenom Braunom, pa mu je dugo ukazivana pomoć pre nego što je odlučio da se vrati na parket. Bek Finiksa imao je i četiri skoka, pet asistencija i tri izgubljene lopte, ali ne i dovoljno saigrača za "brejk" na parketu na kojem je Boston ove sezone pobedio deset od 12 gostiju.

Identičan skor Seltiksi imaju i na strani.

BOSPHO
Izvor: YouTube



Ti-Džej Voren ubacio je 19 poena uz četiri ukradene lopte, a Tajson Čendler pomogao novim dabl-dabl učinkom od 14 poena i 18 skokova, ali je to bilo sve od raspoloženih igrača na koje je Trijano mogao da računa.

S druge strane, iza Kajrija Irvinga koji je do 19 poena stigao šutem 8/14 uz još pet asistencija, dve ukradene i tri izgubljene lopte, stali su Braun i Moris sa po 17, Džejson Tatum sa 15 i Al Horford sa 14 poena, što je bilo dovoljno za pobedu pred mečeve sa Milvoki Baksima (ponedeljak na utorak) i Dalas Meveriksima (sreda na četvrtak) na istom mestu.

Rezultati:

Boston - Finiks 116:111
/Irving 19, 5 as, 2 ukr - Buker 38, 4 sk, 5 as, 3 izg/

sastaju se još:

Dalas - L. A. Klipers
Bruklin – Atlanta
Klivlend – Memfis
Filadelfija – Detroit
Milvoki – Sakramento
Denver - L. A. Lejkers
Portland - Nju Orleans
Njujork - Orlando

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC