• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Embid, Simons, Ingram, Bol i najdosadniji NBA ćale

Autor mondo.rs

Koliko talenta na jednom mjestu - nije moglo da bude dosadno!

"Vels fargo centar" u Filadelfiji bio je mali da primi sve one koji su željeli da gledaju okršaj talenata, budućih Ol-star igrača i onih koji to nikad neće postati, a srećnici koji su imali ulaznicu nisu se pokajali što su tu.

Doduše, veći dio ih je tužan napustio dvoranu nakon što je vidio kako njihov tim skida 15 poena zaostatka u posljednjoj četvrtini pa ostaje kratak za trojku Brendona Ingrama na asistenciju Lonza Bola na svega 0,8 sekundi prije kraja.

Poslije svega: Filadelfija Seventisiksers - Los Anđeles Lejkers 104:107 u najuzbudljivijoj utakmici večeri koja je počela nekoliko sati nakon što su Siksersi obavili zvučan trejd sa Bruklin Netsima i oslobodili Džalila Okafora.

Treći pik sa drafta 2015, koji je pao u drugi plan oporavkom Džoela Embida, poslan je u Njujork zajedno sa Nikom Stauskasom i pravom izbora u drugom krugu drafta 2019. godine za krilnog košarkaša, Trevora Bukera, međutim malo ko je o tome razmišljao kada je tim Breta Brauna krenuo u lov na goste pri rezultatu 70:85 početkom posljednje dionice.

Na asistencije Bena Simonsa, Embid je pozvao juriš sa dve uzastopne trojke i ubačenim slobodnim bacanjima, poslije čega se uključio Rišon Holms TV zakucavanjem i potom poenima uz faul i ubačen ekstra penal, da bi košem Roberta Kovingtona na još jedno dodavanje Simonsa rezultat bio smanjen na 95:94 već na 4:05 do kraja meča.

Bio je to početak "ping-ponga" između Embida i Holmsa sa jedne, odnosno Džulijusa Rendla sa druge strane, igrača koji je ubacio deset poena odbijajući napade Filadelfije i kojem pripadaju najveće zasluge za to što je tim trenera Luka Voltona izašao sa parketa kao pobjednik - bez obzira na posljednji napad i kreaciju Bola i Ingrama.

Uz pet Simonsovih asistencija za četvrtinu i 16 poena Embida, rezultat je bio izjednačen 104:104 na 39 sekundi prije kraja, tako da se najstariji sin najvećeg brbljivca kojeg NBA pamti još od Čarlsa Barklija, Lavara Bola, odlučio na treći šut za tri poena na meču i - treći put promašio.

Lonzo Bol imao je sreće utoliko što se na drugoj strani, šutirajući možda i za pobjedu, Embidu prvi put u posljednjoj četvrtini "stegla ruka" pa je promašio i dozvolio drugom piku sa prošlosezonskog drafta da se donekle iskupi - Bol je pokupio taj promašaj, preveo loptu i odigrao za Ingrama, a ovaj sručio u obruč Siksersa 11. poraz ove sezone – 107:104.

"Sve je znao šta će se dogoditi iste sekunde kada je uhvatio loptu", objektivno je, kao i uvijek, prokomentarisao ćale Bol igru sina Bola, koji je meč završio bez pogotka za tri, ali sa 5/8 za dva što je bilo dovoljno za deset poena, osam skokova i osam asistencija.

"Kada pređem ovoliki put, teško ga je pobijediti. Ne volim da vidim da gube. On će uraditi sve što može da se ugrabi ta pobjeda", rekao je Bol senior.

Istok: Boston 22-4, Klivlend 18-7, Toronto 15-7, Detroit 14-10, Milvoki 13-10, Vašington 14-11, Indijana 14-11, Filadelfija 13-11, Njujork 12-12, Majami 11-13, Orlando 11-15, Bruklin 10-14, Šarlot 9-14, Atlanta 5-19, Čikago 3-20.

Zapad: Hjuston 19-4, Golden Stejt 20-6, San Antonio 17-8, Minesota 15-11, Portland 13-11, Denver 13-11, Nju Orleans 13-12, Juta 13-13, Oklahoma 11-13, L. A. Lejkers 9-15, L. A. Klipers 8-15, Finiks 9-18, Memfis 8-16, Sakramento 7-17, Dalas 7-18.

Ingram je postigao 21 poen uz sedam skokova i šest asistencija i uz Rendla i Džordana Klarksona, koji su ubacili po 16, uradio koliko je mogao da Lejkersi prekinu niz od pet poraza.

Embid je meč završio sa 33 poena uz šut 11/17 i samo jedan, ali presudan promašaj u poslednjoj četvrtini. Imao je i sedam skokova i šest asistencija, ali ostao bez pomoći Darija Šarića koji nije igrao zbog povrede oka zadobijene na treningu pred gostovanje sastava iz El-Eja.

Kovington je stao na 19, uz šest skokova, a Džej-Džej Redik na 15, šutirajući trojke 2/7. Holms je odigrao odličan meč i sa 13 poena i šest skokova umalo bio "X factor" u potencijalno prvoj pobedi Filadelfije nad Lejkersima kod kuće od 2015... koja je izostala za jedan koš.

"Mislim da je to bio sjajan pas. Imao sam samopouzdanja da je šutnem", rekao je Ingram, kojem je ovo bio najvažniji poen u NBA karijeri.

Proslava pobjede nije prošla i bez Lonzovog oca, koji se pojavio u svlačionici Lejkersa. Ispred nje, dao je još jednu izjavu novinarima…

"Rekao sam mu da nastavi da radi sve što radi. Rekao sam mu da će sve brzo razumjeti. Rekao sam mu da će se zabavljati više nego ikada prije", ispričao se Lavar Bol i otišao.

Bilo je ovo njegovo prvo pojavljivanje na utakmici Lejkersa nakon što je u jednom radio uključenju ozbiljno iskritikovao trenera Voltona i igru ekipe u napadu, otkrivajući da je njegov sin, Lonzo, veoma uznemiren zbog svega.

Od tolike priče o Lavaru Bolu, koji je ove sedmice odlučio da ispiše dvojicu mlađih sinova, Lianđela i Lamela sa školovanja nakon što je prvi uhapšen u krađi u Kini pa suspendovan na UCLA univerzitetu, umalo da zaboravimo da pomenemo da je fenomenalni Simons utakmicu završi osa 12 poena, 13 skokova i 15 asistencija.

Bio je ovo prvi put da su se prvi i drugi pik sa drafta 2016, Simons i Ingram, susreli na NBA parketima. Rat je počeo, a prvu bitku dobio je Ingram.

Lejkersi će turneju po Istoku nastaviti u Šarlotu gdje će ih Hornetsi dočekati u noći između subote i nedjelje, dok će Seventisiksersi otputovati u Klivlend na duel sa zahuktalim Kavsima koji su im nanijeli težak poraz u Pensilvaniji prošlog mjeseca – 91:113.

Rezultati:

Filadelfija - L. A. Lejkers 104:107
/Embid 33, 7 sk, 6 as - Bol 10, 8 sk, 8 as/

PHILAL
Izvor: YouTube


Finiks - Vašington 99:109
/Monro 15, 7 sk, 5 as - Bil 34, 2 sk, 4 as/

WASPHO
Izvor: YouTube


Bruklin - Oklahoma 100:95
/Levert 21, 5 sk, 10 as - Vestbruk 31, 8 sk, 6 as/

BROOKC
Izvor: YouTube


Juta - Hjuston 101:112
/Mičel 26, 4 sk, 4 as - Pol 18, 9 sk, 13 as/

UTAHOU
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC