• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta: Cedevita je favorit, ali idemo na pobedu

Autor mondo.rs

Partizan u 11. kolu ABA lige u subotu očekuje težak duel u Beogradu

 Muta: Cedevita je favorit, ali idemo na pobedu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Posle mini serije poraza Partizan će se u subotu naći pred još jednim teškim zadatkom. U okviru 11. kola ABA lige u Beograd stiže Cedevita.

Miroslav Nikolić, trener crno-belih, muku muči sa povredama igrača u poslednje vreme, ali bez obzira na to poručuje da će Partizan "stisnuti zube" i pokušati pred svojim navijačima da ostvari uspeh.

"Cedevita je jedna od tri najjače ekipe u ligi, uz Zvezdu i Budućnost. Ne treba o njima trošiti mnogo reči... Sa druge strane mi iako imamo dosta problema sa povredama, mislim da ćemo odigrati dobro. Nama je svaki igrač preko potreban u rotaciji, malo smo se osvežili dolaskom Nikole Tanaskovićem. Dosta igrača se vraća iz povreda, od kojih su se oporavljali tokom pauze, zbog toga ćemo ih koristiti koliko budemo mogli, ali tako je kako je. Ne treba tražiti opravdanje. Oni jesu favoriti, ali mi moramo da idemo na pobedu", poručio je Nikolić.

I Đoko Šalić hvali rivala.

"Cedevita je izuzetan protivnik, igraju dobro i dobro su popunjeni na svim pozicijama. Tu je sjajni Musa, iskusni Ukić, sad je došao i Markota, baš dobar tim koji je na papiru možda favorit. Ipak, mi moramo da uđemo u meč borbeno i odgovorno i da dobijemo to! Pokazali smo da možemo da igramo dobro protiv jakih ekipa, ali za pobedu moramo da sprečimo pad koncentracije. Ako to uspemo, imaćemo dobre šanse za trijumf".

Cedevita stiže u Beograd posle tri pobede u nizu, sa novim igračem Damirom Markotom. Iako im dobro ide, trener Jure Zdovc ističe da je gostovanje u Beogradu veoma značajno.

"Dobili smo Darušafaku, čestitao sam igračima, ali im i poručio da su nam bitnija dva naredna gostovanja u Beogradu protiv Partizana i ekipe FMP u borbi za sam vrh u ABA ligi. Svesni smo gde idemo. Imamo neke male povrede, ali sa druge strane imamo dosta širok 'roster' i moramo da odigramo jaku, dobru utakmicu da bi pobedili Partizan u Beogradu. Partizan uvek igra veoma dobro u svojoj dvorani i u uz svoje navijače, a u timu imaju iskustvo, energiju, mlade igrače, a i dva dobra stranca. Tako da ako ne igraš sto posto, ako se malo opustiš i podceniš ih, sigurno da mogu da te pobede. Mi idemo na pobedu u Beogradu, jesmo favoriti, ali to treba i da pokažemo na terenu", naveo je trener Cedevite, koji protiv crno-belih možda neće moći da računa na centra Krisa Džonsona koji je zadobio udarac u rebro zbog čega nije igrao na poslednjem meču protiv Darušafake.

Organizator igre Zagrepčana Vil Čeri ističe atmosferu u Beogradu kao bitan faktor.

"Biće teško, ali smo spremni. Ono što ja znam o njima je da je atmosfera u Beogradu neverovatna, među najluđima u Evropi. Uz takvu publiku mogu nekad da pobede i favorite, a publika im daje i podsticaj da igraju agresivno. Imaju dva dobra beka koja dižu ritam i vole da igraju brzo. Trener će sigurno spremiti sjajan plan, a mi ga moramo poštovati i izvršiti. Ne smemo da dopustimo da publika ili sudije utiču na to kako igramo našu košarku", poručio je Amerikanac.

Duel Partizan - Cedevita na programu je u subotu od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC