• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hemofarm: Neozbiljno! Zadar: Prevareni smo!

Čudno mi je što se svake druge godine "Fajnal For" igra u Ljubljani", kaže direktor Hemofarma. "Prevareni smo", tvrdi trener Zadra.

 Hemofarm: Neozbiljno! Zadar: Prevareni smo! Izvor: MONDO

Partizan je odluku NLB lige prihvatio mirno, Hemofarmi nije! Iako to možda nema logike, jer su upravo crno-beli određeni da igraju sa novim domaćinom u polufinalu (Olimpija), a Vrščani izbegli tu nezgodnu okolnost (Zadar).

Bilo kako bilo, naprasna odluka da se "Fajnal For" Jadranske lige oduzme Zadru i dodeli "prikrivenom" kandidatu Ljubljani, po treći put u šest godina, najblaže rečeno razočarala je sportskog direktora Hemofarma Marka Ivanovića.

Tim pre, što je Vršac svoju kandidaturu uredno podneo pre tri meseca.

"Pre dva dana smo načuli za tu mogućnost i evo ostvarilo se. Najblaže rečeno, ovo je neozbiljno! Čudno mi je što se svake druge godine "Fajnal For" igra u Ljubljani. Čemu onda konkurs?", počeo je priču Ivanović za MONDO.

"Neka nam lepo kažu šta je bilo potrebno da napišemo, šta se traži da bismo mogli da dobijemo turnir".

Podsetimo, Zadar je još po početku sezone označen kao prvi favorit za dobijanje organizacije finalnog turnira NLB lige, a kao kandidati prijavili su se još Banjaluka, Podgorica i Vršac. Čelnici lige, uglavnom slovenački biznismeni i košarkaški radnici, čekali su sa odlukom do završetka četvrtfinalnih serija plej-ofa, kako bi domaćinstvo dodelili timu učesniku F4.

"Lisac i Lorbek pričali su nam da čekaju da se završi plej-of, da se ne bi dogodilo da na turniru ne bude domaćina. To znači, da je Zvezda dobila Olimpiju, da o Ljubljani ne bi bilo ni govora. To, takođe znači, da su oni sa imenom Banjaluke "mlatili praznu slamu", jer taj grad nije ni imao učesnika u NLB ligi ove sezone", čudi se Ivanović.

"Razmislićemo dobro šta ćemo raditi u budućnosti. Postavićemo svoje uslove ranije... Kada se Podgorica pojavila kao kandidat, Lorbek mi je rekao da ne podnosim ništa pismeno, da će odluka biti doneta kasnije... Bilo mi je čudno, pa smo poslali pismenu kandidaturu još u januaru. Sada vidim šta je hteo time da kaže", dodaje sportski direktor Hemofarma.

Mnogo stvari iznenadilo je, naravno negativno, ljude iz Vršca.

"Kažu da je odluka doneta danas (u četvrtak) na sastanku. Pa što nas nisu obavestili... Mi smo to pročitali na sajtu. I Zadar je izigran, nije ovo fer prema njima. Čujem da je njihova delegacija ove nedelje već bila u Ljubljani i da su se odande vratili u Zagreb potišteni", solidarisao se Ivanović sa Zadranima, najvećim gubitnicima u ovoj situaciji.

Kakav će stav Hemofarm zauzeti povodom ovakvog postupka čelnika NLB?

"Moraćemo mi u Srbiji u budućnosti zajednički da nastupamo da se ovakve stvari ne bi događale. Preptostavljam da je odlučujuću ulogu odigrala, tačnije najbolju ponudu poslala lokalna vlast u Ljubljani, koja nastoji da izgradi novu halu, napravi evropski grad. Ne sumnjam da će oni dobro da organizuju turnir, ali nelogičan je način kako su do tog turnira došli".

"Ma, malo je šta na ovim prostorima uopšte logično", konstatuje Ivanović.

Čim su pročitali vest na sajtu NLB lige, čelnici Zadra takođe su uputiliniz kritika. Trener tima Aca Petrović tvrdi da je Zadar izigran i prevaren."

Jako sam razočaran ovom odlukom, jer se ispostavilo da smo izigrani od strane vodstva NLB lige koje nam je dalo obećanje da ćemo dobiti domaćinstvo ukoliko prođemo među četiri", besneo je Aca u razgovoru za Internet sajt Index.hr.

Petrović smatra da su prevagnuli interesi, koji nemaju veze sa sportom.

"Mislim da su u igri neki viši interesi i vraćanje nekih dugova. Vođstvo NLB lige napravilo je presedan odabirom Ljubljane. Odluka nas je pogodila tim više što je ove sezone Zadar imao najviše publike na utakmicama NLB lige, gde nije bilo nijednog incidenta, niti jednog ružnog povika iz publike", tvrdi temperamentni stručnjak, iako je pitanje šta bi na ovo rekli u Partizanu, Zvezdi, Hemofarmu, FMP i Vojvodini.

Ipak, Petrović ostaje veran svom optimizmu.

"Uprkos ovoj nepravednoj odluci nasi sportski ciljevi ostaju isti. Pokušaćemo da uđemo u finale, a onda je sve otvoreno odlučuju sitnice i ko će biti bolje raspoložen. Ova odluka će nam dati ekstra motiv koji će nam pomoći da se domognemo trofeja."

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC