• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo greške, malo sudije - ništa od MEGA preokreta

Autor mondo.rs

Cibona je u Zagrebu imala 14 poena prednosti na sedam i po minuta pre kraja, Mega krenula u furiozan preokret, ali...

Jedna greška Nikole Rebića i dve-tri sporne odluke sudija Siniše Hercega, Uroša Obrkneževića i Ivana Stefanovića zaustavile su neverovatan "kambek" košarkaša Mege u uveliko izgubljenoj utakmici u "Draženovom domu".

Na kraju, "cibosi" su nekako odbranila 14 poena prednosti iz 32. minuta utakmice 12. kola ABA lige u kojoj je izvedeno 60 slobodnih bacanja (32-28): Cibona - Mega 95:93 (23:24, 23:19, 28:21, 21:29).

Trojkom Ivana Novačića na 8:39 do kraja, ekipa koju s klupe predvodi Ante Nazor stigla je do maksimalnih 80:66 i verovatno pomislila da je završila posao u sada već standardno tihoj atmosferi na svojim mečevima, ali je to zapravo bio kraj perioda sjajne igre domaćina i početak buđenja ekipe Dejana Milojevića koja je odigrala katastrofalno treću četvrtinu.

CIBMEG
Izvor: YouTube



Cibona: Bulinovac 7, Uljarević 6, Ratkovica 10, Žorić 15 (6 sk), Ćorić, Melvin 20, Gilbert, Novačić 16, Bošnjak 7, Rozić (6 sk), Gospić, Tomas 14 (5 sk).

Mega: Mušidi 26 (3 sk, 3 as, 3 ukr), Aranitović, Rebić 17 (5sk, 7as), Sinovec 12, Marjanović, Čančar 23 (5 sk), Bitadze 9 (4 sk, 3 as, 3 bl), Jovičić, Lazić, Koprivica, Samardžiski, Fundić 6.

Iako je procenat šuta Cibone za tri poena i posle krize u finišu meča ostao na impresivnih 55 odsto (12/22), roze-plavi ušli su u seriju zahvaljujući fantastičnom Nikoli Rebiću, koji je započeo "kambek" dvema trojkama i polaganjem, na šta su se nadovezali Goga Bitadze sa četiri i Kostja Mušidi sa šest poena i potom Vlatko Čančar trojkom za 82:82 na svega 2:54 do kraja.

Bio je to početak "klackalice" koju su na stranu domaćih nategli Klivlend Melvin i Domagoj Bošnjak poenima pre i posle jednog od četiri ključna momenta na utakmici - izgubljene lopte umornog Rebića.

Kada je na drugoj strani sudijska trojka prećutala očigledan faul nad Bitadzeom, a Cibona stigla do poena iz drugog napada za 89:85, činilo se da će otpor gostiju biti konačno slomljen, ali to nije bio slučaj jer je Milojević tajm-autom uspeo da povrati fokus petorki koja je imala priliku za izjednačenje pri rezultatu 93:90, međutim sudije su tada očigledan Melvinov kontakt s loptom pre auta pripisale Mušidiju i to je bilo to: Ivan Novačić je ubacio dva penala, a Mušidi na drugoj strani postigao počasnu trojku za 26. poen uz zvuk sirene.

Bez obzira na to što je tokom dramatične završnice bio besan, što na arbitre, što na svoje igrače, Milojević se na konferenciji za medije držao čestitki domaćinu na pobedi i vešto izbegavao pitanja hrvatskih kolega o detaljima razgovora kraj aut linije u poslednjim minutima utakmice.

"Nikad nisam kritikovao igrače javno, pa neću ni sada, a izgubili smo zahvaljujući našim greškama i protivniku koji je večeras imao odličnu energiju i sjajan šut", rekao je Milojević, koji će za sedam dana ugostiti šampiona ABA lige, Crvenu zvezdu.

Rezultati 12. kola:

ponedeljak

Cibona - Mega 95:93

nedelja

FMP - Cedevita 71:80
Mornar - Crvena zvezda 74:81

subota

Partizan - MZT Skoplje 112:94

petak

Zadar - Budućnost 78:69
Igokea - Olimpija 86:78

Tabela: Crvena zvezda 10-2, Budućnost 10-2, Cedevita 9-3, Partizan 6-6, Zadar 6-6, FMP 5-7, Igokea 5-7, Cibona 5-7, Olimpija 5-7, Mornar 5-7, Mega 4-8, MZT 2-10.

Parovi 13. kola: MZT - FMP (petak), Partizan - Mornar, Olimpija - Cibona, Cedevita - Zadar, Budućnost - Igokea (subota), Mega - Crvena zvezda (ponedeljak).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC