• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić dobio slobodno

Autor mondo.rs

Nikola Jokić nastaviće sezonu bez restrikcija kada je broj dozvoljenih minuta u igri u pitanju.

Nikoli Jokiću (22, 208) skinuto je ograničenje kada su minuti u igri u pitanju i od utakmice sa Minesota Timbervulvsima trener Majkl Maloun dobiće dozvolu da mu progresivno podiže minutažu.

Ljekarski tim Denver Nagetsa procenio je da je Jokić sanirao povredu skočnog zgloba zarađenu 30. novembra u pobjedi nad Čikago Bulsima od 111:110, zbog koje je svestrani centar propustio sedam mečeva u nizu, a tim zabeležio skor 3-4 bez njega.

Nije navedeno da li to znači da će se srpski centar vratiti i u startnu postavu.



* najjeftinija ulaznica za utakmicu Denver - Minesota košta 13 dolara *

Do povrede svog ključnog igrača kada je ofanzivna igra u pitanju, Denver je bio novembru zabilježio skor 9-5 i bio siguran na pozicijama koje vode u plej-of, ali je njegov izostanak - uz tešku povredu prve zvijezde tima, Pola Milsapa - spustio "grumenje" na šesto mjesto Zapada sa skorom 16-14.

Prvi tim ispod crte, Juta Džez, ima 14-17.

Jokić je ove sezone, svoje treće u NBA ligi, 384. najbolje plaćeni igrač sa primanjima od 1.471.382 dolara bruto. Igrači od te sume uglavnom zarade 45-50 odsto u zavisnosti od broja agenata koji ih zastupaju i države u kojoj igraju. Njemu je ostala još jedna godina ugovora prema kojoj će zaraditi 1.600.520 dolara, tako da će na ljeto 2019. postati slobodan igrač. Samo Denver ima pravo izlaska iz ugovora, a Jokiću čak nije ostavljena ni mogućnost da narednog ljeta, pred posljednju godinu, postane djelimično slobodan agent.

Jokić je dvije utakmice odigrao sa limitiranom minutažom kao rezervista i oba puta ubacio je po 13 poena, s tim da je u pobjedi nad Nju Orleans Pelikansima (117:111) igrao 22 minuta i sakupio još 11 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte, dok je u tijesnom porazu od Oklahoma Siti Tandera (95:94) imao devet skokova i dvije asistencije za 25 minuta na parketu.

Somborac ove sezone bilježi prosječno 15,3 poena, 10,6 skokova, 4,4 asistencije, 0,6 blokada, 1,3 ukradenu i 2,1 izgubljenu loptu, uz 12 dabl-dabl učinaka.


Poslije duela sa "vukovima" još jednog povrijeđenog srpskog košarkaša, Nemanje Bjelice (srijeda na četvrtak), Jokića i saigrače očekuju dva vruća "back to back" gostovanja na Pacifiku, ekipama Portland Trejblejzersa i Golden Stejt Voriorsa (petak na subotu, subota na nedjelju).

Upravo je igra na gostujućim parketima problem za Denver ove sezone (5-12), a tim se nalazi na u gornjem dijelu konferencijske tabele prije svega zahvaljujući sjajnoj igri u "Pepsi centru" (11-2). Manje poraza kod kuće ove sezone zabilježili su samo Toronto Reptorsi (11-1).





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC