• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda - Panatinaikos: Napad na 4. u nizu!

Autor mondo.rs

Crveno-beli u četvrtak dočekuju Panatinaikos, sa željom da i četvrti put uzastopno pobede Atinjane u Beogradu.

 Crvena zvezda - Panatinaikos: Napad na 4. u nizu! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts (5-8) - Panatinaikos (9-4).

Hala "Aleksandar Nikolić" u četvrtak će ponovo biti ispunjena navijačima motivisanim da vide treću uzastopnu pobedu crveno-belih na tom, kultnom mestu, ali i treću uzastopnu pobedu u Beogradu nad sutrašnjim rivalom, gigantom evropske košarke.

Šestostruki šampion Evrope dolazi u glavni grad Srbije u sredu, na parket hale koju odlično poznaje i na koji će u četvrtak istrčati bez dvojice važnih igrača, koji ove sezone igraju možda i najbolje u karijerama. Jedan je plejmejker i najbolji asistent Evrolige, Nik Kalates (13,6 poena po meču), a drugi je bek Nikos Papas (10,8).

Naravno, njihovo odsustvo ne znači da će Zvezda imati jednostavniji zadatak, jer je Panatinaikos i u utorak u Atini pokazao da u ovom trenutku i te kako ima raspoloženih igrača koji mogu da "uskoče" i da ponesu teret.

Bek Zvezde Džejms Feldin nosio je dres Panatinaikosa prethodne dve sezone, od 2015. do 2017. godine.

U pobedi protiv Makabija, sedmoj uzastopnoj u Atini ove sezone, mesto plejmejkera preuzeo je rezervni "kec" Lukas Lekavičijus i postigao 13 poena, pretežno šutevima sa distance (3/5 za tri poena). Nekoliko metara bliže košu, u reketu, dominirao je iskusni tandem Džejms Gist (15 poena, 10 skokova) - Kris Singlton (14, 10 skokova), a kada nije igrano za njih dvojicu, lopta je odlazila u ruke Kej-Si Riversa, koji je pogodio tri trojke i još jednom potvrdio da je u odličnoj šuterskoj formi.

Nekadašnji bek Reala postigao je u poslednja četiri kola 15 trojki iz 27 pokušaja, a tokom čitave sezone pogađa ih sa 46,3 odsto preciznosti.


Analizirajući narednog rivala, u Zvezdi će definitivno usmeriti pažnju ka navedenoj četvorki, ali i ka ostatku tima, jer je Panatinaikos četvrti u Evroligi po timskom procentu pogođenih šuteva za tri, a prvi iza Reala u broju ubačenih trojki (41 odsto, 130/317). Takođe, PAO u svom sastavu ima i najboljeg defanzivnog skakača (Kris Singlton, 4,77 skokova po meču) i biće uzbudljivo posmatrati da li će Zvezda uspeti da ponovo učini ofanzivni skok svojim važnim oružjem, a prema tom kriterijumu je najuspešnija u takmičenju.

Naravno, tu je i faktor "Pionira", koga su u Atini i te kako svesni.

"Uvek je teško igrati u toj dvorani, a oni imaju veliki borbeni duh u utakmicama", rekao je pre meča Ćavi Paskval, trener Panatinaikosa.

Španski stručnjak naglasio je i značaj učinka Milka Bjelice i Pera Antića na igru Zvezde, posebno akcentujući njihov napadački raspon i Zvezdin skakački potencijal, rečima: "Oni igraju skoro po 20 minuta sa po dvojicom visokih igrača koji mogu da šutiraju trojke. Takođe, prvi su u broju ofanzivnih skokova. Uveliko razmišljam o njima".

Panatinaikos ove sezone postiže prosečno približan broj poena kao i Zvezda (79,4 naspram 76,3) a kuriozitet je da je osam od svojih devet pobeda ostvario u Atini. Maksimalnih sedam pred svojim navijačima i preostali u hali Olimpijakosa, koga je dva puta savladao ove sezone.

Sa druge strane, "zeleni" su van Grčke savladali Efes, a gubili su od Barselone, CSKA, Baskonije i Žalgirisa.

Da li će i Zvezda stati u red timova koji su slali Paskvalov tim nazad u Grčku bez bodova? Glasajte u anketi.

Anketa

Ko će pobediti u četvrtak?

  • Crvena zvezda mts

    70.83% (17)

  • Panatinaikos

    29.17% (7)

Ko će pobediti u četvrtak?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC