• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajni Dončić, Betis u seriji i bez poena Zagorca

Luka Dončić pružio još jednu blistavu partiju za Real Madrid i ostavio "kraljevski klub" na čelu tabele.

Izvor: MN PRESS


Od poraza od Olimpijakosa 12. decembra, poslije produžetaka, Real Madrid je vezao sedam pobjeda u svim takmičenjima i trijumfom nad Estudijantesom završio 2017. godinu.

Real je pred svojim navijačima "tukao" Estudijantes 96:89 i tako došao do 12. pobjede u 13 nastupa u domaćem šampionatu, uz novu odličnu rolu Luke Dončića, pa u novu godinu "kraljevski klub" ulazi kao lider prvenstva.

Dončić je postigao 24 poena, od toga sedam u "klač" trenucima meča - posljednja tri minuta kada se "lomilo", a uz to imao je 5 asistencija i 8 skokova.

Imao je pomoć u Tompkinsu i Rejesu koji su dodali po 13 poena, s tim da je iskusni španski centar imao i 10 skokova, dok je Estudijantes "vukao" Landsberg sa 29 poena, ali je zbog udaranja lakom Luke Dončića morao ranije da završi meč.

U današnjim mečevima Barselona je lako pobijedila Fuenlabradu (101:74), a Mursija napravila iznenađenje protiv Baskonije (78:67).

Twitter Embed Code



Kada su u pitanju jučerašnji mečevi vrijedan pomena je Real Betis koji se polako "diže" i više ne zauzima posljednje mjesto ACB Lige. Andalužani su vezali i četvrtu uzastopnu pobjedu savladavši Saragosu (70:67) uz partiju sezone Blejka Šilba (19 poena).

Srpski košarkaš Rade Zagorac i dalje je van forme i za pet minuta na parketu nije postigao poene pošto je promašio dva šuta iz igre, ali je doprinio sa dva skoka i asistencijom.

To je bio treći meč Zagorca za Betis, a prethodno je u 10. kolu protiv Tenerifa zabilježio 3 poena, a potom u 13. protiv Gran Kanarije 4.

TABELA: Real Madrid 12-1, Valensija 10-3, Fuenlabrada 10-4, Barselona 9-4, Baskonija 8-5, Tenerife 8-6, Gran Kanarija 8-6, Andora 7-7, Mursija 7-7, Obradoiro 7-7, Unikaha 6-7, Gipuskoa 5-8, Estudijantes 5-8, Bilbao 5-9, Hoventut 4-9, Real Betis 4-10, Saragosa 4-10, Burgos 3-11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC