• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-beli: Ne obećavamo ništa, sve je moguće

Košarkaši Partizana izrazili su zadovoljstvo što su uspeli da se vrate na pravi put posle lošije utakmice odigrane u Vitoriji.

 Crno-beli: Ne obećavamo ništa, sve je moguće Izvor: MONDO

Domaća svlačionica je posle pobede nad Taukeramikom u revanš meču četvrtfinala odisala nečim što se može definisati kao "umereni optimizam" pred duel odluke zakazan za 10. april.

"Kao što sam svaki put do sada rekao, hvala našoj sjajnoj publici, koja nas je podržala i odvela do pobede. Atmosfera je stvarno bila fenomenalna i to nam je dalo motiv više da izvučemo sto odsto svojih mogućnosti", rekao je Nikola Peković, najefikasniji pojedinac u oba tima sa 19 poena.

On smatra da Partizan i posle ovako ubedljivog trijumfa ima prostora da popravi igru.

"Potrudićemo se da ispravimo greške načinjene u prvom meču, pa mogu slobodno da kažem i u revanšu, jer ni večeras nismo odigrali savršeno. Videćemo, ne mogu da obećam ništa osim da ćemo se maksimalno boriti. Znamo da i Taukeramika ima svojih slabosti, na nama je da ih iskoristimo".

Da li ste sa 76:55 povratili samopouzdanje?

"Samopouzdanje nam nije opalo ni posle poraza. Idemo hrabro u Vitoriju, nemamo šta da izgubimo", jasan je Peković.

Novica Veličković ponovo je odigrao u reprezentativnoj formi.

"Pokazali smo opet da u Pioniru moraš stvarno da nas nadigraš i pokažeš mnogo bolju igru da bi pobedio. Nećemo ni pretiti, ni obećavati ništa pred 'majstoricu', ali znamo šta nam je cilj".

Da li postoji žal što već sada nije sve završeno?

"Prva utakmica je daleko iza nas i to smo rekli pre nego što je počeo revanš. Ne treba žaliti ni za čim, revanširali smo im se i to je jedino važno. Svi smo davali koševe kada je trebalo. Kada je bilo najvažnije uspeli smo da stegnemo i odbranu, praktično su nam dali samo četiri poena u poslednjoj četvrtini".

U meču odluke nećete imati pomoć sa tribina, kako pred 9.000 Španaca?

"I tamo će biti puna dvorana, ali niko nije kao Grobari. Ja stvarno ne mogu da ih poredim sa bilo kojom publikom. Ako je igračima Taukeramike ovde bilo teško, neće ni nama u Španiji biti lako. Moraćemo da iznesemo taj pritisak".

Milton Palasio kraj utakmice je dočekao na klupi i jedva se obuzdavao da u poslednjim sekundama ne utrči na teren.

"Bilo je glasnije nego ikad, naježio sam se hiljadu puta! Mnogi su nam posle prve utakmice pričali da smo se tamo dobro držali, ali mi smo bili razočarani, jer smo bili svesni da smo odigrali loše i da smo propustili šansu. Na treningu u sredu smo se koncentrisali na greške koje smo pravili i krenuli punom snagom, što nam se isplatilo".

Koji je recept za "majstoricu"?

"Recept je da se borimo. Ni večeras nismo uradili ništa čarobno, samo smo izvukli maksimum iz sebe. Videćemo narednih dana šta još treba da popravimo i borićemo se još. Sve je to samo košarka. Lopta je okrugla, a koš visok tri metra", slikovito je objasnio Palasio.

Da li si optimista?

"Zašto da ne? Pogledajte ove momke, Tepića, Tripka, Pekmena... Mnogi od njih nisu prošle godine imali ovako važne uloge. Ove sezone su košarkaški porasli i mislim da nema razloga da ne uradimo ono što žele svi naši navijači".

Slavko Vraneš još jednom je pokazao da je daleko od igrača koji je pre četiri-pet meseci stidljivo tumarao reketom. On veruje da crno-beli imaju realne izglede da odu na Fajnal for.

"Dule će sigurno da nam da prave instrukcije, a mi ćemo biti spremni da maksimalno ispoštujemo sve zahteve koje postavi pred nas. Otežavajuća okolnost biće što ćemo igrati bez podrške ovih sjajnih navijača, ali objektivno gledano mislim da nam šanse nisu male. Spremni smo da još jednom uložimo veliki napor, jer nas je takav pristup i doveo ovako daleko", ističe Vraneš.

"Dokazali smo već da možemo mnogo i da ako prepreke postoje, možemo da ih postavimo jedino sami sebi. Niko nije nepobediv, sve dok mi verujemo u pobedu!"

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC