• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u finalu juniorske ABA lige!

Autor mondo.ba

Crvena zvezda je prvi finalista juniorske ABA lige! U prvom polufinalu Fajnal-fora u Laktašima, Beograđani su bili bolji od podgoričke Budućnosti rezultatom 63:57 (13:14, 17:16, 18:18, 15:9)

 ABA liga juniori: Crvena zvezda u finalu Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  U veoma izjednačenom susretu u dvorani u Laktašima, crnogorski i beogradski timovi su se smjenjivali u vođstvu i niko nije uspio da stekne osjetniju prednost tokom susreta, ali su u finišu meča prisebniji bili košarkaši iz Srbije i izborili plasman u finale.

Poslije potpuno izjednačenog prvog poluvremena (30:30), Podgoričani su ušli nešto bolje u treću četvrtinu i zahvaljujući prvenstveno Andriji Slavkoviću i Nikoli Vujoviću stekli šest poena prednosti (32:38), da bi se juniori Zvezde brzo vratili na "krilima" Zorana Paunovića i Bojana Tomaševića (40:38).

Ipak, u posljednjih 10 minuta ušlo se sa neriješenim rezultatom 48:48, a meč je bio u "egalu" do posljednjeg minuta kad su se crveno-bijeli "odlijepili" na "plus šest" i to zahvaljujući pogocima najmlađeg igrača u timu Nemanje Popovića, koji je poslije dvojke pogodio i dodatno slobodno bacanje.

U penal završnici Bojan Tomašević je sa linije slobodnih bacanja potvrdio slavlje crveno-bijelih u Laktašima i plasman u finale gdje će igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog duela između Igokee i Mege Bemaks, koje je okarakterisano kao "finale prije finala" (15.00).

U beogradskom taboru najbolji su bili Zoran Paunović sa "dabl-dabl" učinkom od 17 poena i 12 skokova, Bojan Tomašević je uknjižio 22 pogoka i osam uhvaćenih lopti, dok su kod Podgoričana najviše pokazali Andrija Slavković (15), Petar Raičković (12, 17 sk) i Nikola Vujović (9).

Finale juniorske ABA lige zakazano je u nedjelju s početkom u 17 sati u Laktašima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC