• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari se vratio u Barsu (FOTO)

Autor mondo.rs

Svetislav Pešić zvanično je preuzeo katalonski tim, drugi put u karijeri

 Zvanično Svetislav Pešić preuzeo Barselonu Izvor: MN PRESS - ARHIVA
Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Kad je teško - Kari!

Barselona, kojoj ne ide najbolje ove sezone, odlučila je da napravi promenu na klupi, pa je otpustila Sita Alonsa, a kao spasioca do kraja sezone angažovala je iskusnog stručnjaka Svetislava Pešića.

Trofejni srpski trener tako se vratio na klupu katalonskog tima posle 14 godina.

"Veoma sam srećan što sam se vratio u Barselonu. Brzo sam doneo odluku da prihvatim novi izazov u karijeri. Moja misija je da pomognem Barseloni da napravi bolje rezultate", rekao je Pešić na predstavljanju u Barseloni.

"Vrlo sam motivisan i spreman za novi posao. Imam dobar tim, u kojem je svaki igrač važan, Naš zadatak je da budemo ujedinjeni, da pobeđujemo, ali i da se borimo na svakoj utakmici. Već u nedelju ćemo ići na pobedu. Za nas sada počinje nova sezona", poručio je srpski stručnjak.

Barselona u nedelju u ACB ligi dočekuje Bilbao. Katalonci u domaćem šampionatu posle 19 odigranih kola zauzimaju treće mesto sa 24 poena, 10 manje od vodećeg Real Madrida i dva manje od drugoplasirane Valensije, dok u Evroligi imaju skor 7-15 i nalaze se na pretposlednjem mestu.

Pešić je odlučio da će mu asistent biti Rikard Kasas, katalonski trener koji je u španskom prvenstvu vodio ekipe Manrese, Valensije, Menorku i Valjadolid. U stručnom štabu biće mu i David Garsija i Oskar Orelana.

Pešić je već radio u Barseloni od 2002. do 2004. godine i to sa velikim uspehom. U tom periodu doneo je Kataloncima titulu u Evrolige i dva pehare prvaka Španije.

On je bez posla od jula 2016. godine, kada je napustio Bajern iz Minhena, gde je bio i sportski direktor, a ranije je bio angažovan na klupi Bosne, Albe, Kelna, Rome, Đirone, moskovskog Dinama, Crvene zvezde i Valensije.

Uspehe je imao i kao selektor, sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije osvojio je titulu prvaka sveta i dva trofeja šampiona Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC