• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost bez milosti - 19 trojki i 42 razlike

Autor mondo.rs

Ekipa Aleksandra Džikića ubedljivo pobedila "fenjeraša" ABA lige i zadržala korak u trci sa Zvezdom. Čak 30 timskih asistencija Podgoričana.

 Budućnost bez milosti - 19 trojki i 42 razlike Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost u Podgorici ne gubi.

Ekipa Aleksandra Džikića ostvarila je u nedelju i desetu "jadransku" pobedu u isto toliko mečeva kod kuće.

Ovog vikenda, pred 1.400 gledalaca, šampion Crne Gore bez problema je savladao gosta iz Skoplja i skorom 16-4 izjednačio se na tabeli sa liderom, Crvenom zvezdom mts, koja će svoj meč 20. kola igrati u ponedeljak.

BUDUĆNOST - MZT 104:62 (24:13, 29:20, 28:20, 23:9)

mzt
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.


Očekivano mirno, Džikićev tim kontrolisao je ritam i rezultat od početka do kraja i lako kao što rezultat otkriva slomio je otpor "otpisanih" iz Skoplja. Koliko su domaći bili raspoloženi u napadu pokazuje i podatak da su ubacili čak 19 trojki iz 38 pokušaja, a pritom su upisali i čak 30 timskih asistencija.

Džikić je iskoristio utakmicu da odmori igrače i da pruži šansu svima koji su bili u rotaciji osim Nikoli Ivanovću, koji nije ni ulazio u igru. Takođe, ovaj meč bio je dobra prilika da Amerikanac Džastin Dolman uhvati ritam, što je nekadašnji MVP španske lige i iskoristio da odigra 16 i po minuta i da postigne 14 poena, uključujući četiri trojke.

Osim bivšeg igrača Barselone, dvocifreni učinak imali su i Danilo Nikolić, koji je sa 21 poenom (5/7 za tri) bio najefikasniji, kao i Petar Popović (13), Suad Šehović (11) i Zoran Nikolić (11).  Sa druge strane, u timu Željka Lukajića jedini raspoloženi bili su centri Jure Lalić sa 17 poena i Radosav Spasojević sa 14.

Budućnost će do početka plej-ofa odigrati još dve utakmice i to obe protiv srpskih klubova. U sledećem kolu će gostovati Partizanu, a potom će ugostiti FMP.

MZT je, istovremeno, odavno ostao bez šanse da izbegne poslednje mesto.

Pogledajte tabelu i pročitajte rezultate utakmica 20. kola.

BUDUĆNOST: Ivanović, Su. Šehović 8, Doelman 14, Se. Šehović 11, Starovlah 3, Gordić 9, Bojić 4, Z. Nikolić 11, Gibson 7, Popović 13, Lendri 3, D. Nikolić 21.

MZT: Nastovski 3, Sokolov 7, Lalić 17, Penov 2, Simonovski, Minčev, Trajkovski 7, Spasojević 14, Stojanovski 6, Maslinko 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC