• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajice" pale u Slovačkoj nakon TRI PRODUŽETKA!

Autor mondo.ba

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u gostima poražena od Slovačke...

 Kvalifikacije za EP: Slovačka - BiH 100:95 Izvor: MN PRESS

"Zmajice" su bile korak od treće pobjede u kvalifikacijama koja bi ih približila plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali je Slovačka u posljednjim minutama uspjela da stigne osam poena zaostatka i slavi trijumf od pet poena razlike nakon TRI PRODUŽETKA:

Slovačka - BiH 100:95 (16:17, 19:21, 17:13, 18:19, 11:11, 7:7, 12:7)!

Prvi period meča je bio dosta izjednačen pa se u drugu četvrtinu ušlo sa prednošću bh. tima od jednog poena, 17:16. Izabranice Gorana Loje su drugi kvartal odlično otvotile i otišle na deset poena prednosti, ali su Slovakinje do odlaska na odmor zaigrale mnogo bolje i uspjele da smanje zaostatak na tri poena prednosti za BiH, 35:38.

Slovačka je u trećoj četvrtini nastavila sa odličnom igrom i veoma brzo došla do preokreta, ali su bh. košarkašice odgovorile i na sedam minuta do kraja ponovo došle u vođstvo, 56:54.

Posljednju četvrtinu Slovakinje su otvorile sa nekoliko vezanih greški u napadu, što su "zmajice" znale da iskoriste na drugoj strani i dođu do prednosti od osam poena. Ipak, u posljednjim minutama Slovakinje su ponovo uspjele da se vrate u meč i povedu sa tri razlike, da bi BiH uspjela da dođe do 70:69 i posljednjeg napada na utakmici.

Slovakinje su tada odlučile da fauliraju Maricu Gajića koje je imala polovičan učinak sa linije slobodnih bacanja, pa je meč otišao u produžetak.

Ali tu je drami nije bio kraj...

Bh. košarkašice su imale četiri poena prednosti ali su opet dozvolile Slovakinjama da se vrate u meč i imaju napad za pobjedu, ali je u sreće bila na strani BiH pa se igrao novi produžetak.

Ekipa Gorana Loje je ponovo imala vođstvo, ali je Slovačka još jednom preokrenula da bi se bh. košarkašice predvođene Maricom Gajić vratile i poravnale na 88:88 nakon čega se igrao TREĆI PRODUŽETAK u kojem su više snage imale Slovakinje i  došle do pobjede rezultatom 100:95.

Senzacionalna Marica Gajić (14-22 iz igre) je imala "dabl-dabl" učinak sa 39 poena i 19 skokova, dok je Milica Deura dodala 24 poena.

Da bi završile na prvom mjestu grupe "A" i plasirale se na Evropsko prvenstvo bh. košarkašicama su potrebne pobjede u preostala dva kola protiv Crne Gore i Islanda, kao i pobjeda Slovačke protiv Crne Gore.

GRUPA "A":

1. Crna Gora 7
2. Slovačka 7
3. BiH 6
4. Island 4

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC