• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu 10 minuta dovoljno za polufinale

Autor mondo.rs

Crno-beli uprkos prosečnoj igri, obavili posao protiv Zlatibora bez mnogo drame. U subotu od 21.00 protiv Mege.

 Partizanu 10 minuta dovoljno za polufinale Izvor: MN PRESS

Kao i prošle godine na istom mestu, u polufinalu Kupa Radivoja Koraća sastaće se Crvena zvezda - FMP (subota, 17.00) i Partizan - Mega (21.00)!

Učenici Nenada Čanka u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici nisu blistali, osim tokom sedam-osam minuta igre u trećoj deonici, kada su serijom 17:0 od rezultatskog "egala" (32:32) došli do ubedljive, praktično nenadoknadive prednosti.

Poslednjih 10 minuta su svi ključni igrači presedeli na klupi, kako bi što više energije sačuvali za sledeći meč i eventualno finale.

Partizan - Zlatibor 67:54 (17:14, 15:16, 21:8, 14:16)!

Igrači Zlatibora, koji u KLS zauzima sedmo mesto sa skorom 9-9, imali su dobar taktički plan i do uvodnih minuta treće deonice su zadavali favoritu mnogo problema. Između ostalog, dobrim skokom i dovoljnim brojem pogođenih trojki (6/15 u prvom poluvremenu).

Onda su izabranici Vanje Guše popustili pod pritiskom, napravili seriju grešaka - 12 lopti su izgubili u prvoj, drugoj i četvrtoj četvrtini zajedno, a samo u trećoj 11 - što je kvalitetniji i iskusniji Partizan znao da iskoristi.

Treba reći da su i crno-beli imali veliki broj izgubljenih lopti, s obzirom na objektivan kvalitet rivala, čak 16.

PARTIZAN: Vilijams-Gos 4 (5sk, 3as), Von 10 (4as, 3izg, 2blk), Si 2 (3as), Tadić, Aranitović 4 (4sk, 2as), Marinković 6 (3sk), Tanasković 8 (4sk, 2blk), Veličković 9 (4sk), Gavrilović 2, Andrić 10 (4sk), Gagić 10, Šalić 2.

ZLATIBOR: Popović 4 (3sk, 3as, 3izg), Tmušić, Veličković 9 (3sk, 2as, 3izg), Vulić 7 (4izg), Smolović 1, Simović, Čorbić, Riznić 13 (7sk, 2as, 2ukr), Gudžić 14 (5sk, 4izg), Marojević (4sk), Songolo, Papić 6 (5sk, 3as, 3izg).

Izvor: MN PRESS


IZJAVE

Nenad Čanak: "Sporo prvo poluvreme, bez trčanja, uz greške u odbrambenim rotacijama, kada je najbolji šuter Zlatibora ostavljan sam. U drugom poluvremenu smo izvršili malo jači pritisak u odbrani i postigli par lakih poena iz kontri, kojih nije bilo u prvom poluvremenu i to je bila najveća razlika. Minutaža je raspoređena na sve igrače, jer nas Mega čeka već u subotu. Između nas nema tajni. Borba za finale Kupa je dovoljan motiv i verujem da ćemo biti mnogo bolji nego večeras".

Vanja Guša: "Nisam zadovoljan igrom u trećoj četvrtini. Partizan je tada zaigrao malo agresivnije u odbrani i dali smo mu samo osam poena. Imamo nekoliko igrača koji su već učestvovali na završnom turniru Kupa, ali ovo je za sve nas vredno iskustvo".

ČETVRTA ČETVRTINA (67:54)

- 38. minut 67:52, posle dve trojke Andrića. Ušao je i juniorski reprezentativac Tadija Tadić.

- 34. minut 57:44. Nenad Čanak je u poslednjoj deonici povukao glavne igrače na klupu, da ih sačuva za subotnje polufinale. Na terenu su Von, Aranitović, Andrić, Tanasković i Gavrilović. Ta petorka je u 32. minutu stekla maksimalnih 19 poena razlike (57:38), ali je Gudžić sa dve trojke stavio do znanja da Zlatibor neće dozvoliti rezultatski debakl.

TREĆA ČETVRTINA (53:38)

Zlatibor je za 10 minuta izgubio 11 lopti i to je glavni razlog što je Partizan uspeo da se rezultatski "odlepi" i prema svemu sudeći reši pitanje pobednika.

- 28. minut 49:32. Zlatibor već sedam minuta bez poena, što Partizan koristi da košem Andrića sa distance, Tanaskovića posle ofanzivnog skoka i Vona u tranziciji, postavi stvari na mesto. Tek onda Vulić postiže trojku i prekida seriju 17:0.

- 25. minut 43:32, posle serije crno-belih od 11:0!

Zlatibor je izjednačio na 32:32, potom promašio trojku za novo vođstvo, a onda je loš period Čajetinaca počeo nesportskim faulom iskusnog centra Marojevića. Gagić je pogodio jedno bacanje, a Marinković svoju drugu trojku za 36:32.

Partizan je potom iskoristio protivnikove "jeftine" greške da poveća prednost. Prvo dvocifreno vođstvo stekao je posle trojke Novice Veličkovića.

- STRELCI: Gagić 9, Veličković 4, Von 4, Marinković 3, šestorica po 2 - Riznić 11 (trojke 3/5), Veličković 5, Papić 5, Gudžić 5, Popović 2, Vulić 2.

DRUGA ČETVRTINA (32:30)

Zlatibor se drži u utakmici agresivnom odbranom, solidnim skokom i šutom za tri poena (6/15), dok je Partizan postigao samo jednu trojku (Marinković) iz sedam pokušaja, promašio četiri od 11 slobodnih bacanja i dosta se mučio u napadu "pet na pet".

Zlatibor je trojkama Gudžića i Vladimira Veličkovića preokrenuo na 17:20 (serija 0:9), Partizan je uzvratio istom merom, uz pomenutu trojku Marinkovića, ali nije uspeo da povede sa više od šest poena razlike (26:20, 28:22, 30:24, uz jedno efektno "prikucavanje" Gagića).

Papić i Riznić u finišu su trojkama ponovo doneli priključak KLS ekipi, koja potom nije iskoristila dva napada za izjednačenje ili prelazak u vođstvo.

Kapiten crno-belih Novica Veličković u 20. minutu je napravio treću ličnu grešku, iz taktičkih razloga, nakon čega je zamerio Vilijams-Gosu što on nije obavio taj zadatak, s obzirom na to da prethodno nije imao nijedan faul.

PRVA ČETVRTINA (17:14)

Posle prvih pet minuta je minimalna prednost bila na strani Zlatibora (5:6). Onda su crno-beli uz povećan angažman u odbrani i čak šest poena "na obruču" napravili seriju od 8:0 i preokrenuli na 13:6.

Ipak, Čajetinci su se vratili u život. Konačan rezultat prve deonice postavio je svojom drugom trojkom Bogdan Riznić, nekadašnji Partizanov junior koji nije uspeo da se izbori za ozbiljniji prostor u prvom timu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC