• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Čanak: Trofej kao melem na ranu!

Autor mondo.rs

"Ovo je bilo potrebno ekipi!", rekao je šef struke osvajača Kupa.

Nenad Čanak osvojio je u nedelju prvi trofej kao trener - Kup Radivoja Koraća!

Crno-beli su u uzbudljivom finalu nadigrali Crvenu zvezdu mts i podigli prvi trofej posle četiri godine. Ta činjenica važnija je treneru osvajača Kupa od pogleda na uspeh iz svog, ličnog ugla.

"Još sam pod utiskom, emocije su jake, ne znam da li trenutno imam smisleno nešto da kažem. Izuzetno bitan trofej za Partizan, posle četiri godine konačno je trofej u vitrinama, a manje je bitno koliko je trofej bitan za mene lično. Što se tiče utakmice - odlično otvaranje, ekipa maksimalno motivisana, raspoložena i završeno prvo poluvreme sa sigurno nerealnom razlikom", rekao je posle utakmice Čanak.

Trener crno-belih osvrnuo se i na prethodni period...

"Imajući u vidu šta smo sve prošli od kad sam trener i to da je u nekoliko utakmica prosuta prednost i da je ovo bio ubedljivo najkvalitetniji protivnik, nije bilo realno da će tako ići meč do kraja kako je počelo. Imali smo dva krizna perioda, ne zbog svojih grešaka, već zbog kvaliteta Zvezde, koja je podigla intenzitet igre, birali su bolja rešenja u napadu i došlli smo u egal završnicu. Ponosan sam na igrače što su odgovorili na način na koji su odgovorili, koji nije bio karakterističan za nas, sa još većom energijom i zajedništvom. Po mom mišljenju sasvim zasluženo smo osvojili ovaj turnir", dodao je Čanak.

Mladi trener rekao je da će mu osvojeni trofej biti veliki podstrek i da je zahvalan navijačima na podršci u, kako je naglasio, "crno-belom Nišu".

"Da nastavim da radim, da se usavršavam i ne znam kako će dalje ići moja karijera, ali sigurno ću ovaj dan pamtiti do kraja života".

Koliko će ova pobeda i trofej uticati na ostatak sezone i ekipu?

"Doći će kao melem na ranu. Poznato je kakvu smo sezonu imali, neslavnu u Evropi, neuspeh u ABA i neigranje plej-ofa... Ovo je bilo potrebno ekipi, da može da shvati da može da igra sa ekipama vrhunskog, evroligaškog nivoa. Biće ovo motiv da radimo tokom pauze i da u KLS uđemo sa ambicijom da napadnemo trofej".

Čanak je rekao i da je poraz na gostovanju Olimpiji bio korak nazad posle dobrih urađenih stvari i da je taj neuspeh uneo crv sumnje, koji je otežao njegovoj ekipi pripremu za Kup.

Da li je Partizan trijumfom u finalu spasao sezonu?

"Ne bih tako ocenjivao, jer nije gotova. Prošle godine bila je jako dobra u Kupu i Evropi, podbacili smo u KLS-u i ostao je pečat jako neuspešne sezone. Partizan ima ambicjiu da bude šampion, a u junu ćemo videti gde smo, šta smo, kako smo radili i šta dalje", dodao je Čanak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC