• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSS o trofeju Kupa: Vandalizam, sraman gest!

Autor mondo.rs

"Nećemo dozvoliti da taj čin baci sjenku na sjajnu organizaciju Kupa Radivoja Koraća", saopštila je krovna košarkaška organizacija.

 Košarkaški savez Srbije - Skrnavljenje pehara sramotan čin Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U utorak objavljeni snimak nasrtaja dve osobe na pehar Kupa Radivoja Koraća i skidanja pločica sa imenom KK Crvena zvezda izazvao je i reakciju Košarkaškog saveza Srbije.

Crvena zvezda objavila je iste večeri oštro saopštenje, a dan nakon što je na društvenim mrežama "okačen" snimak na kojem dvojica ruže pehar, kapiten Partizana Novica Veličković izašao je u javnost i rekao da košarkaši crno-bijelih nemaju veze sa tim.

On je ujedno i osudio brojne i ozbiljne prijetnje upućene igračima Partizana, posebno Aleksandru Aranitoviću, koji je na svom Twitter profilu demantovao da ima bilo šta sa tim činom.

Tokom popodneva, oglasio se i Košarkaški savez Srbije, osudom tog čina i odgovorom Crvenoj zvezdi, koja je najavila da će u junu zadržati prelazni pehar namijenjen prvaku Srbije.

"Košarkaški savez Srbije je iznenađen skrnavljenjem trofeja Kupa Radivoja Koraća i oštro osuđuje svaku vrstu vandalizma i nepoštovanje tradicije i imena legendarnog Radivoja Koraća.

KSS nema apsolutno nikakve veze sa tim činom i nećemo dozvoliti da taj sraman gest pojedinaca baci sjenku na sjajnu organizaciju završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, jednu od najboljih do sada, gdje nije bilo nijednog sukoba navijača i nijedna baklja nije pala na teren...

Košarkaški savez Srbije nije Ministarstvo unutrašnjih poslova niti je nadležan da vodi istragu, a podržaće svaku inicijativu nadležnih organa u tom smeru.

Činjenica je da su Predrag Danilović i Dejan Tomašević bivši igrači Partizana, ali je takođe činjenica i da je Danilović predsjednik KSS, a Tomašević generalni sekretar KSS. Stavljanje predsjednika i generalnog sekretara KSS u kontekst pripadnika jednog kluba je apsolutno neprihvatljivo za Košarkaški savez Srbije kao krovne organizacije koja štiti interese svih klubova.

Košarkaški savez Srbije ne smatra svojim porazom to što je ove godine trofej osvojio Partizan, kao što je prethodnih godina trofej bio u rukama Crvene zvezde, Mega Leksa, FMP...

Prelazni pehar namijenjen šampionu Srbije neće ostati u vlasništvu bilo kog kluba i biće uručen klubu koji ga zasluži i osvoji na terenu...", saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC