• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tripković: Igraju igrači, ne novac i imena

Uroš Tripković tvrdi da Partizan zajedništvom i htenjem može da sruši ne samo Taukeramiku u "majstorici" četvrtfinala, već bilo kog protivnika.

 Tripković: Igraju igrači, ne novac i imena Izvor: MONDO

Bek šuter Partizana Uroš Tripković posle dužeg vremena je zablistao na velikoj sceni.

Ubacio je Taukeramici 14 poena, dve važne trojke, pomogao da se u pojedinim fazama revanš utakmice četvrtfinala Evrolige (76:55) zaustavi najbolji pojedinac gostiju Igor Rakočević.

Mladom Čačaninu sigurno nije lako da nosi žig "večitog talenta". Već godinama mu svi priznaju ogroman potencijal, ali su i dalje brojne utakmice na kojima ne pruža ono što se od njega očekuje. U četvrtak uveče je bio jedan od igrača odluke i zbog toga možda i najsrećnija osoba u svlačionici crno-belih.

"Jeste, osećam se fenomenalno, samo što mislim da u ovoj utakmici nije bilo igrača odluke. Mislim da smo kao ekipa odigrali dobro i da je svaki pojedinac dao značajan doprinos. Ne bih izdvajao, niti mogu da izdvojim nekog igrača koji je imao ekstra učinak, pa da kažem 'evo, zbog njega smo pobedili'. Dogovorili smo se da odigramo koliko je moguće, da se bacamo po terenu za ovu publiku... Na kraju se isplatilo", kaže Tripković.

Utisak je da Taukeramika teško može da parira vašem htenju i zajedništvu? Vi ste kao braća, oni kao skup "legionara" koje osim istih dresova ne vezuje ništa posebno.

"Među svim igračima Partizana vlada veliko poštovanje. Odlični smo i privatno, taj odnos se posle prenosi na teren i mislim da se to dobro vidi. Ne bih rekao da je toliko važno to što smo skoro svi iz Srbije i Crne Gore. Bilo ko može da selektira tim od igrača iz iste zemlje, ali ne može da napravi ovako dobru atmosferu. Mi cele sezone pokazujemo da to imamo i nećemo ni po koju cenu da narušavamo taj kvalitet".

Šta vam je još donelo ovako ubedljivu pobedu?


"To što smo odigrali odlučno, borbeno, maksimalno angažovano. Odradili smo sve što je dogovoreno pre utakmice. Voljni momenat je bio na najvišem nivou, taktički zadaci su obavljeni. Nosila nas je publika, kojoj više ne znam kako da se zahvalim... Kada se to sve sklopi, mislim da smo na kraju zaslužili ne samo da pobedimo i izjednačimo na 1:1, zaslužili smo svaki poen od ovih 'plus 21' na kraju utakmice".

Da li ste sa negativnim iskustvom iz prve utakmice sposobni da u "majstorici" odigrate ravnopravno?

"Biće veoma teško, ali daćemo opet sve od sebe, pa ćemo videti da li će to biti dovoljno. Oni će se sigurno naći pod većim opterećenjem jer ipak imaju imperativ prolaska na Fajnal for i favoriti su. Mi smo već pokazali da smo po kvalitetu ravnopravni sa Taukeramikom. Kao što smo rekli posle Panatinaikosa, igraju igrači, a ne novac i imena. Ne mogu da obećam da ćemo otići dalje, samo da ćemo se boriti do kraja".

Koliko ekipu opterećuje činjenica da posle deset godina može da se plasira među četiri najbolje u Evropi i u postojećim okolnostima napravi istorijski uspeh?


"Pa, upravo smo pobedom nad Taukeramikom još jednom pokazali da nas to ne opterećuje. U Vitoriji jesmo bili malo stegnuti pri šutu, posebno iz slobodnih bacanja, ali to smo prošli i o tome odavno ne razmišljamo. Okrećemo se trećoj utakmici, svesni da nema nepobedivih. Normalno, igranje 'majstorice' u gostima teško može da bude prednost, ali ipak smo mi ekipa koja nema šta da izgubi", zaključio je Uroš Tripković.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC