• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Skandal je poziv na linč naših igrača!

Autor mondo.rs

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem o incidentu sa peharom namenjenog osvajaču nacionalnog kupa. Odgovor Zvezdi i podsećanje na krađu i skrnavljenje šampionskog pehara 2014. godine.

Snimak na kojem se vidi kako nepoznati muškarac nožem uklanja pločice sa imenima osvajača Kupa "Radivoja Koraća" uzburkao je, ionako uzavrele strasti u sprskoj košarci i sportu uopšte.

Teško razumljivo ponašanje osobe sa snimka, dodatno je podiglo tenzije saopštenjem KK Crvena zvezda mts, a potom i ozbiljnim pretnjama za pojedine igrače Partizana, koji su na društvenim mrežama, označeni kao krivci za ovo, pa su im pristalice crveno-belih svašta poručivale.

Posle Zvezde i Košarkaškog saveza Srbije, oglasio se i Partizan, osvajač kupa za 2018. godinu.

U najkraćem, Partizan je osudio ovaj vandalizam, pozivajući da se utvrdi identitet počinioca, ali je podsetio i na slučaj kada je oskrnavljen pehar pobedniku prvenstva Srbije 2014. godine i odgovorio Crvenoj zvezdi da je odgovorna što se povela hajka protiv pojedinih igrača Partizana, iako za to nema nikakvog argumentovanog utemeljenja.

Takođe, Partizan je poručio i da garantuje da niko od igrača ili članova kluba nije učestvovao u skrnavljenju trofeja.

Na sajtu Partizana, uz saopštenje, objavljene su i fotografije na kojima se vidi da su pločice na mestu, odnosno na peharu.

CELO SAOPŠTENJE KK PARTIZAN:

  • Osuđujemo svaki vid vandalizma i pozivamo da se u skladu sa zakonom utvrdi identitet počinioca. Kao klub, garantujemo da niko od igrača ili članova kluba nije učestvovao u izvršenju radnje koja se na snimku vidi.

  • Napominjemo da je pehar čitav i da su sa njega skinute pločice, što znači da on nije oskrnavljen kako se u javnosti predstavlja. Ukoliko je neko zaboravio kako izgleda oskrnavljen pehar, neka pogleda snimke nakon finala domaće Superlige 2014. godine. Ipak, smatramo da je pločicama sa imenima osvajača kupa mesto na peharu i zalagaćemo se da se ta tradicija i u budućnosti poštuje.

  • Najvećim skandalom u čitavoj ovoj situaciji smatramo poziv na linč igrača Partizana!!! Ovom prilikom, ističemo da je poziv na linč naših igrača direktna posledica saopštenja za medije koje je izdala KK Crvena zvezda mts, a u kojem se paušalno ocenjuje da je u pitanju "igrač ili navijač" KK Partizan, iako se na snimku jasno vidi da osoba koja skida pločice nije profesionalni sportista. "Upiranje prstom" u igrače KK Partizan izazvalo je direktne pretnje kojim je ugrožena sigurnost nekoliko naših igrača. Autori tih pretnji treba da krivično odgovaraju a onaj ko ih je svojim javnim istupom podstrekao na takvo ponašanje, mora da bude svestan posledica svog ponašanja i blago rečeno, neodgovornih reči.

  • KK Partizan NIS će učiniti sve da svoje igrače od takvih stvari zaštiti i pretnje su prijavljene policiji.

  • Pehar namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća, osvojili smo pošteno i na terenu. Ovom prilikom, zahvaljujemo se Košarkaškom savezu Srbije koji je obezbedio da se završni turnir nacionalnog kupa odigra u fer uslovima.

  • Partizan će učiniti sve da na terenu osvoji i Superligu Srbije i da prelazni pehar vrati u svoje vitrine. Taj pehar, dodeljuje Košarkaška liga Srbije a ne Crvena zvezda.

    (kraj saopštenja)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC