• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Hrvatske: Ostavka je na stolu

Autor mondo.rs

Ivica Skelin poslije mukom ostvarene pobjede nad Holandijom rekao da je igra plejmejkera Cibone Karla Uljarevića "svjetlo na kraju tunela".

 Ivica Skelin ostavka na mjesto selektora Hrvatske Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Hrvatske definitivno je najneprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka kvalifikacija za Svjetski kup 2019, bez obzira na sastav i to koji su sve igrači spriječeni da se odazovu.

"Vatreni" su u novembru izgubili od Holandije u gostima i od Italije u Zagrebu, dok su u tek završenom februarskom "prozoru" poraženi od Rumunije u Zadru.

U ponedjeljak, u okviru 4. kola, konačno su ostvarili prvu pobedu - 82:78 nad Holanđanima, koji su ipak odbranili "plus sedam" iz prve utakmice.

"Drago mi je što smo uspjeli da dobijemo jednu utakmicu sa mnom na poziciji selektora. Čestitam momcima, mentalno nije bilo nimalo lako poslednja tri dana", rekao je Ivica Skelin, koji u subotu nije smijenjen samo zato što propisi FIBA nalažu da u okviru jednog "prozora" reprezentaciju mora da vodi isti trener.

Čovjek koji je jesenas postavljen na klupu umjesto Aleksandra Petrovića dodao je da je njegov odlazak iz nacionalnog tima najmanji problem.

"Svjestan sam da je posao obavljen u ove četiri utakmice daleko od idealnog i moja ostavka je uvijek na stolu. Ako ljudi koji vode struku u Savezu misle da je potrebna smena, to je najmanji problem. Ali, mislim da u Hrvatskoj ima mnogo važnijih pitanja od toga ko je selektor. Na kraju krajeva, ne postiže on poene, nego igrači".

Skelin je naglasio da će kao jedna pozitivna stvar iza njegovog mandata ostati to što je dao šansu plejmejkeru Cibone Karlu Uljareviću, koji je to opravdao na terenu.

"Imamo dečka od 18-19 godina, igrača za kojim smo dugo vapili. Igra jako zrelo, ima karakter da pogodi u ključnim trenucima, da igra racionalno. Pokazao nam je svjetlo na kraju tunela. Neće biti lako, imaće on i loših utakmica, ali smatram da ga treba pratiti i podržati. Imamo još mladića u Hrvatskoj njegovih godina, kojima on može da posluži kao primjer".

Hrvatska će do kraja prve faze kvalifikacija gostovati vodećoj Italiji (skor 4-0) i Rumuniji (2-2), što će vjerovatno biti ključni meč za prolaz. Važnu utakmicu odigraće prije toga Holandija i Rumunija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC