• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedović opet protiv Zvezde: Neće biti kao 2016.

Autor mondo.rs

Bivši đak i prvotimac crveno-belih ponovo se vraća pred navijače čiji je bio ljubimac. Sada u ulozi jednog od lidera Unikahe.

 Nemanja Nedović igra protiv KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Drugi put u karijeri, Nemanja Nedović odigraće meč protiv Crvene zvezde mts u hali "Aleksandar Nikolić".

Prvi duel protiv "svojih", eksplozivni srpski reprezentativac prošao je pre dve godine, na gostovanju Unikahe u Top 16 fazi Evrolige. Dve zime kasnije, stiže na teren svog bivšeg kluba sa istim timom, ali i sa mnogo važnijom ulogom.

Iz tog razloga, on očekuje da u petak od 19 časova ne bude isto kao u januaru 2016, kada su crveno-beli ubedljivo pobedili. Te večeri postigao je devet poena, a naspram sebe imao je dvojicu igrača koji i sada igraju za Zvezdu - Branka Lazića i Nemanju Dangubića.

"Uzbuđen sam zbog dolaska u Pionir, zbog utakmice protiv bivšeg kluba i mislim da neće biti isto kao pre dve godine. Sada imam mnogo ozbiljniju ulogu u odnosu na svoju prvu sezonu u Unikahi. Jedva čekam da počne", rekao je Nedović uoči puta tima iz Malage za Beograd.

U hali "Aleksandar Nikolić" Nedović će zaigrati i pred publikom koja ga je podržavala dok je stasavao u Zvezdi, kao i pred prijateljima, članovima porodice...

"Imam veliki motiv da pokažem svoj napredak i to koliko sada imam važniju ulogu u timu. Igraću u sjajnom ambijentu, pred navijačima koji poznaju košarku... Već sam prošao kroz to i znam šta me očekuje. I pred utakmicu u Malagi sam se trudio i u velikoj meri uspeo da se isključim iz svega. Sada će biti teže jer gostujemo Zvezdi, ali opet ću probati isto, jer je važna utakmica za obe ekipe u borbi za osmo mesto".

Zajedno sa njim, pred Zvezdinu publiku istrčaće i bivši kapiten Partizana, Dragan Milosavljević.

"Gagi već dana prolazi kroz specijalne pripreme", nasmejao se Nedović.

"Bio je kapiten Partizana i naneo je dosta bola zvezdašima. Zapamtili su mu to sigurno i verovatno će ga tako i dočekati, ali verujem da će sve proći u granicama sporta", dodao je Nedović.

Upitan za Zvezdinu ekipu, Nedović odgovara da crveno-beli igraju odličnu sezonu i da kiksu u Kupu Koraća ne bi trebalo davati veliki značaj.

"To nije toliko velika stvar. U ABA ligi su prvi, u Evroligi imaju devet pobeda i tu su prevazišli očekivanja. Ovo je novi ciklus, novi tim, a navijači Zvezde su navikli poslednjih godina na uspehe. Ipak, ne slažem se sa tim da je Niš bio veliki kiks, jer je najvažnije osvajanje ABA lige i ako u tome uspeju, imaće uspešnu sezonu", dodao je Nedović.

Parovi 24. kola:

u četvrtak

Žalgiris - Barselona 19.00
Makabi - CSKA 20.05
Valensija - Bamberg 20.30
Armani - Efes 20.45
Baskonija - Himki 21.00

u petak

Zvezda - Unikaha 19.00
Panatinaikos - Olimpijakos 20.15
Real - Fenerbahče 21.00

Tabela: CSKA 18-5, Olimpijakos 16-7, Fenerbahče 16-7, Real 14-9, Žalgiris 14-9, Himki 14-9, Panatinaikos 14-9, Makabi 12-11, Baskonija 10-13, Unikaha 10-13, Bamberg 9-14, Zvezda 9-14, Valensija 8-15, Armani 7-16, Barselona 7-16, Efes 6-17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC