• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radičević blistao pa "uprskao", pala i Budućnost

Autor mondo.rs

Lokomotiva Kubanj i Darušafaka poveli su 1:0 u četvrtfinalnim plej-of serijama Evrokupa.

 Evrokup-2018-cetvrtfinale-plej-ofa-Lokomotiva-Gran-Kanarija-Darusafaka-Buducnost Izvor: MN PRESS

Lokomotiva Kubanj skoro celu utakmicu je gubila od Gran Kanarije i na kraju ipak slavila, rezultatom 79:74 (24:27, 15:20, 20:15, 20:12), dok je Darušafaka zakoračila ka polufinalu pobedivši Budućnost takođe u neizvesnoj završnici - 57:54 (16:13, 11:13, 19:9, 11:19).

Revanš susreti na programu su u petak, u Las Palmasu i Podgorici, a termin eventualnih "majstorica" u Krasnodaru, odnosno Istanbulu je 14. mart.

Preostali parovi četvrtfinala su Bajern - Uniks i Ređo Emilija - Zenit.

Nikola Radičević, koji je jesenas imao kratku i neuspešnu epizodu u Crvenoj zvezdi, sa 11 poena je uz Ćavija Rabasedu bio najefikasniji igrač Gran Kanarije, u okršaju sa prethodno neporaženom Lokomotivom (10-0 u grupi, pa 6-0 u Top 16 fazi).

Mladi srpski plejmejker bio je naročito raspoložen na početku, kada su gosti poveli čak sa 17:5, a u 39. minutu je trojkom izjednačio na 73:73, nakon što su izabranici Saše Obradovića došli do prvog vođstva na utakmici.

Međutim, Radičević je pri nerešenom rezultatu napravio prelomnu grešku, pošto je njegova izgubljena lopta rezultovala kontrom Dimitrija Kulagina za 75:73. Lokomotiva je u preostalih tridesetak sekundi bila mirnija i preciznija, pa je tako na težak način stigla do očekivanih 1:0.

Kulagin je ubacio 20, a Mardi Kolins 17 poena.

Darušafaka i Budućnost igrali su u "talasima", smenjujući se u vođstvu tokom prvog poluvremena, da bi u trećoj četvrtini domaćin preuzeo kontrolu i došao do dvocifrene prednosti - 46:35.

Podgoričani su uzvratili serijom od 11:0, četiri minuta pre kraja bili su u rezultatskom "egalu", kao i minut pre kraja, kada je Danilo Nikolić slobodnim bacanjima izjednačio na 52:52.

Međutim, napravili su potom propust pri defanzivnom skoku, Darušafaka je posle promašaja Stentona Kida dobila još jednu priliku za šut i sjajni Skoti Vilbekin je 35 sekundi pre kraja postigao trojku preko ruke za 55:52!

Nikola Ivanović na drugoj strani je promašio polaganje, a Džadžuan Džonson slobodnim bacanjima otklonio i poslednju dilemu oko pobednika prve utakmice.

Džonson (17p, 9sk) i Vilbekin (16p, 8sk, 7as) pružili su najviše u timu Dejvida Blata, dok su kod Budućnosti najefikasniji bili Nikolić (12p, 10sk) i Ivanović (12p, 4as).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC