• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Lokomotiva u polufinalu, Budućnost nije uspela

Autor mondo.rs

Poznata su dva učesnika polufinala. Majstorice će biti u sredu igrane u Minhenu i Ređo Emiliji.

 Budućnost Evrokup Izvor: MONDO

Posle drugog četvrtfinalnog dana Evrokupa, saznali smo polovinu učesnika polufinala.

Darušafaka je u Podgorici pobedila Budućnost i drugi put, eliminisavši je tako iz daljeg takmičenja. Ekipa Dejvida Blata trijumfovala je u "Morači" rezultatom 78:71 i dvokorakom prošla u narednu fazu.

Iako nije računao na Džejmsa Bela i Haurda Sent Rosa, turski predstavnik je konstantno održavao prednost u Crnoj Gori, a posebno se istakao MVP prve faze Evrokupa Skoti Vilbekin, koji je ubacio 22 poena.

Džažuan Džonson dodao je 11 poena za goste, Stenton Kid 11, a Muhamed Bajgul 10. Među domaćima je najveći otpor pružao Kajl Gibson sa 19 poena, ali to nije bilo dovoljno za "majstoricu", kao i 16 poena Nikole Ivanovića i 11 Džastila Doelmana.

Budućnost se cele večeri mučila da iskoristi slobodna bacanja (15/26), a nije je previše služio ni šut za tri poena (6/17). Na portalu mondo.me pročitajte kompletan izveštaj te utakmice, nakon koje će se šampion Crne Gore usredsrediti isključivo na ABA ligu i polufinalnu plej-of seriju protiv Budućnosti.

Budućnost Darušafaka
Izvor: YouTube/Euroleague



Sa druge strane, Darušafaka će saznati ime rivala u polufinalu posle "majstorice" Bajerna i UNIKSA, jer je tim iz Kazanja savladao u petak ekipu Saše Đorđevića rezultatom 80:73 i tako izjednačio u seriji na 1:1.

Bavarci su u Rusiji vodili i 12 poena prednosti, ali je domaćin nalazio način da se predvođen "plejom" Kvinom Kolomom (15 poena, 6 skokova) vraća i vrati u utakmicu. Treća, odlučujuća utakmica biće odigrana u sredu u Minhenu, gde će Bajernu biti potreban značajno bolji šut od večerašnjih 2/18 za tri poena.

Danilo Anđušić igrao je šest minuta za Uniks i postigao dva poena, dok su za Bajern nastupili Stefan Jović (4 poena, 4 asistencije) i Vladimir Lučić (10 poena). Najefikasniji među gostima bio je centar Devin Buker, sa 29 poena i šest skokova.

UNIKS Bajern
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Drugi sigurni učesnik polufinala je Lokomotiva Kubanj, koja se vratila među četiri najuspešnija u Evrokupu pobedivši Gran Kanariju i u gostima 80:59

Sjajni plejmejker Dmitri Kulagin postigao je čak 32 poena u trijumfu ekipe Saše Obradovića. Ruski reprezentativac ubacio je četiri trojke i perfektno je izvodio slobodna bacanja (12/12), a utakmicu je završio sa indeksom korisnosti 34.

Trijumf na Kanarima značio je i nastavak velike serije pobeda Lokomotive u Evrokupu. Taj niz za sada stoji na 18 pobeda, što nisu uspeli da ugroze ni najefikasniji među domaćima, Ondrej Balvin sa 12 poena, Gaj Mekel i Anžejs Pasečniks sa 11 ili srpski "plej" Nikola Radičević sa pet.

Gran Kanarija Lokomotiva Kubanj
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


U preostaloj četvrtfinalnoj utakmici, takođe je zakazana majstorica.

Zenit je kod kuće pobedio Ređo Emiliju 91:77 i takođe će u sredu igrati za prolaz i istorijski plasman u polufinale protiv Lokomotive.


Jevgenij Voronov postigao je 22 poena za Zenit, Kajl Kjurik 16, a Marko Simonović 11, dok su Manučar Markoišvili i Džulijan Rajt vodili Ređo Emiliju sa 13 poena.

Izjednačen meč odlučen je u završnici, u kojoj su Voronov i Simonović pokrenuli Zenit u odlučujuću seriju 10:2, kojom je ruski tim preuzeo kontrolu i mirno krenuo ka trijumfu.

Zenit Ređo Emilija
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball



Rezultati drugih utakmica četvrtfinala:

Zenit - Ređo Emilija 91:77 (1:1 u seriji)
Uniks - Bajern 80:73 (1:1)
Budućnost - Darušafaka 71:78 (0:2)
Gran Kanarija - Lokomotiva Kubanj 59:80 (0:2)

Majstorice će biti odigrane u sredu.

Parovi polufinala:

Darušafaka - Bajern/Uniks
Lokomotiva Kubanj - Ređo Emilija/Zenit

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC