• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: Sve je to profesionalizam

Autor mondo.rs

Srbi iz Fenerbahčea pokušaće da doprinesu pobedi nad klubom za koji su nekada igrali. "Prvih nekoliko puta je bilo teško...".

 Nikola Kalinić i Marko Gudurić pred meč Crvena zvezda Fenerbahče Izvor: MN PRESS

Nikola Kalinić (26) i Marko Gudurić (23) očekuju da Fenerbahče u četvrtak (19.00) u Beogradu savlada Crvenu zvezdu, svesni da će se utakmica igrati u, za njih, specifičnoj atmosferi.

"Biće sigurno zanimljivo. Zvezda je dobar protivnik, nije uspela da napravi seriju dobrih rezultata u Evroligi, ali očekujemo tešku utakmicu, sa specifičnom atmosferom. Meni je ovo treća godina u Fenerbahčeu i sva osećanja i emocije stavljam na stranu kad počne utakmica. Prvih nekoliko puta je bilo teško, ali sve je to profesionalizam. Borimo se za klubove u kojima igramo", izjavio je Kalinić nakon treninga u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Reprezentativac Srbije u poslednjih mesec i po nastoji da se vrati u prošlosezonsku formu, nakon jedne duge i jedne kraće pauze, zbog povreda leđa, odnosno skočnog zgloba.

"Konačno se osećam dobro i mislim da sam uspeo da taj problem stavim pod kontrolu. Sigurno je da još nisam na svom maksimumu, igram sa oscilacijama, ali napredujem iz dana u dan i mislim da će to u dogledno vreme biti kako treba", veruje u sebe Kalinić.

On je dodao da je cilj tima da se plasira na Fajnal for, mada je svestan da će u četvrtfinalu svakako imati težak posao.

Ako Kalinić već dobro zna kako je igrati protiv Zvezde, pred navijačima koji su ga nekada bodrili, za Marka Gudurića će to biti novo iskustvo.

"Prvi put se vraćam pred Zvezdine navijače. Nadam se dobroj atmosferi i utakmici, a kao igrač Fenerbahčea, nadam se da ćemo pobediti. Trudiću se da igram dobro i da pomognem timu", poručio je Gudurić, koji je u utorak protiv Makabija nanizao čak 23 poena i tako postavio lični rekord u dresu Fenera.

Gudurić ističe da je sa bivšim saigračima ostao u kontaktu i da mu je drago što može opet da ih vidi.

Ipak, njegova sadašnjost je dres aktuelnog evropskog šampiona, gde pod nadzorom Željka Obradovića pokušava da realizuje svoj potencijal.

"Za saradnju sa Željkom mogu da kažem da je fenomenalna. Opšte je poznato da je on najbolji trener u Evropi i zaista je tako. Mnogo je tu detalja koje primećuje, zna i koji ga razlikuju od drugih trenera. Meni je velika čast biti delom ove ekipe. Mislim da sam se odlično prilagodio, trudim se da radim ono što trener traži i zadovoljan sam".

Fenerbahče posle Zvezde gostuje i Himkiju, a regularni deo sezone završiće na domaćem parketu protiv Unikahe 5. aprila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC