• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Čast je stati na teren sa Obradovićem

Autor mondo.rs

Uoči utakmice protiv Fenerbahčea, trener Zvezde ističe da mu izuzetno godi šansa da se uopšte nađe na parketu sa najvećim trenerom Evrope. "Fener ukazuje na sve slabosti", ističe on.

 Dušan Alimpijević pred meč Crvena zvezda Fenerbahče Evroliga Izvor: MN PRESS

Dok su isticala 24 sata od završetka utakmice Panatinaikos - Crvena zvezda mts, ekipa Dušana Alimpijevića ponovo je u sredu bila na parketu.

Posle pozdrava sa poznatima iz svlačionice Fenerbahčea, košarkaši Zvezde počeli su u hali "Aleksandar Nikolić". trening za utakmicu protiv šampiona Evrope, zakazanu za četvrtak u 19 časova. 

Povređeni Nemanja Dangubić, koji je završio sezonu, sa strane je pozdravio saigrače koji su izlazili na parket, pod vođstvom svog trenera.

Pre početka rada, Alimpijević je govorio o stanju ekipe, koja je u Beograd u sredu doputovala posle Fenerbahčea.

"Oni su možda manje spavali, mi smo imali možda manje vremena, ali je to ustaljena praksa - gledanje snimaka u hotelu do u kasnu noć, gledanje u avionu, spremanje sastanka... Veliki je stručni štab, svako ima svoj deo posla, kako je svima, tako je i nama", rekao je trener Zvezde.

Stanje među crveno-belima je redovno i u četvrtak će biti jači za Peru Antića, koji je preskočio gostovanje Panatinaikosu.

"Ekipa je dobro. Nisu zdravstveni razlozi bili presudni da ne povedemo Peru (Antića) u Skoplje. Rekao sam već da osim značaja utakmice sa Fenerom imamo i još nekih stvari o kojima moramo da mislimo, na koje moramo da pazimo i mislim da smo prilično pametno radili do sada te stvari. Ponoviću da nemam šta da zamerim igračima u utakmici protiv Panatinaikosa. Idemo dalje, rešavamo u narednom periodu ono što je nama najznačanije i ono što smo do sada radili - radili smo u tom svetlu".

Prošle sezone, Fenerbahče je na istom mestu doživeo jedini poraz od Zvezde u Evroligi. Ove takmičarske godine, posle velikih promena među crveno-belima, srpski predstavnik doživeo je ubedljiv poraz u Istanbulu (82:56).

Obradovićev tim očekivano je veliki favorit i u četvrtak, jer će u "Pioniru" imati priliku da i matematički obezbedi prednost domaćeg terena u evroligaškom plej-ofu, dok je Zvezda ostala bez šansi da se plasira u Top 8.

"I pred prvu utakmicu sa Fenerbahčeom izjavio sam da je Željko Obradović takav trener i da ima takav tim da vam ukazuje na sve vaše mane koje imate u odnosu na njegovu ekipu. Odmah vam pokazuje gde ste fizički slabiji, na kojim pozicijama ste niži u odnosu na njega, gde ste slabiji atletski, automatski se 'gađaju' ta mesta i to se prvo pokazuje. Želim da u odnosu na prvu utakmicu pokažemo napredak i da smo bar nešto naučili", rekao je Alimpijević.

Mladi šef struke Zvezde nekoliko je puta ove sezone isticao da su mu dragoceni svi saveti koje dobija od iskusnijih, velikih i najvećih srpskih stručnjaka. I današnji susret sa najboljim evropskim trenerom Alimpijević je iskoristio za pozdrav i bar kratak razgovor.

"Drago mi je imam tu čast da možete da porazgovarate sa našim trenerima. Bilo da je to savet, bilo da je to poneka rečenica, čast je uopšte se naći na terenu sa takvim trenerskim veličinama. I ove sezone imamo u Evroligi Željka Obradovića, sad je tu i Kari Pešić i to je velika čast za srpsku košarku".

Na pitanje da li je imao kontakt i sa Pešićem, Alimpijević kaže da su svi razgovori sa takvim veličinama - dragoceni.

"Čast je i izuzetna prilika da mlađi treneri, mi koji tek dolazimo, imamo tako jaku srpsku trenersku košarkašku školu, da uvek možemo da dobijemo neki dobar savet i zaista cenim to. To mi je prilično značilo tokom cele sezone", dodao je trener Zvezde.

Trening je polako počinjao, pa je sva pažnja od tog trenutka bila usmerena isključivo ka Fenerbahčeu.

"Naravno da je najveći fokus na ABA ligi, mada znače i utakmice protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea, jer plaćate najskuplju, najbolju, evroligašku školu pre nego što odigrate drugi meč plej-ofa. Nećemo imati pravo da budemo energetski loši. Nedelja je definitivno fokus, ali pre toga - Fener", dodao je Alimpijević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC