• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda lako preko Vizure, slavili i Vrščani

Crveno-beli odličnom igrom u trećoj četvrtini slomili otpor Vizure i stigli do bodova na startu Superlige Srbije. Pobede Hemofarma i Lajonsa.

 SL: Zvezda lako preko Vizure, slavili i Vrščani Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su počeli takmičenje u Svislajon Superligi Srbije, pošto su u subotu kao gosti na Novom Beogradu savladali ekipu Vizure - 88:73 (21:19, 22:24, 28:13, 17:17).

Tadija Dragićević bio je igrač utakmice sa 21 poenom, a u timu Stevana Karadžića su još četvorica košarkaša imala dvocifren učinak.


Omar Kuk postigao je 14 poena i asistirao pet puta, Mlađen Šljivančanin dao je 12, a Mirko Kovač i Miroslav Raičević po deset pogodaka.

Kod Vizure, koja je u prvom poluvremenu pružila odličan otpor favoritu, ali se u trećoj četvrtini potpuno "raspala", najefikasniji su bili Stefan Sinovec sa 17, Nenad Burić sa 14 i Uroš Lučić sa 13 koševa.

Crveno-beli su sa 11 trojki iz 26 pokušaja razbili zonsku odbranu domaćina, koji je borbenošću i ofanzivnim skokom dugo uspevao da održi rezultatski egal.

Hemofarm je osvojio bodove u Novom Sadu protiv Vojvodine - 71:66 (15:8, 16:15, 15:22, 25:21), dok su Lajonsi savladali Borac iz Čačka ubedljivim rezultatom 82:65 (24:15, 20:14, 21:20, 17:16), čime su upotpunili uspešno veče timova iz Vršca.

Hemofarm je na listi strelaca imao čak desetoricu igrača. Nebojša Joksimović istakao se sa 16, a mladi reprezentativac, centar Boban Marjanović, ubacio je 12 poena.

Kod Vojvodine daleko najbolji bek Miloš Bojović sa 25 koševa, dok je Goran Bajić stao na 12 poena i osam skokova.

Nikola Jovanović šutirao je 6-8 za dva poena i 1-2 za trojku, pa je sa 19 koševa sakupio najveći indeks korisnosti u ekipi Lajonsa. Vrščani su na meču protiv Borca predstavili i dva velika pojačanja - Branko Jorović postigao je 13, a Vladislav Dragojlović 12 poena.

MVP srpske lige Nikola Ilić sa 20 pogodaka bio je najefikasniji igrač tima sa Morave, četiri manje nanizao je Đorđe Mićić, nekadašnji član FMP Železnika.

Derbi utakmica prvog kola Partizan - FMP odložena je zbog obaveza crno-belih u Evroligi, a druga runda Superlige na rasporedu je već u sredu, kada će se u derbiju sastati FMP i Crvena zvezda.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC