• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pala u Baru, serija se vraća u Beograd!

Autor mondo.rs

Predvođen impresivnim Nidamom i Vranješom, Mornar savladao branioca titule i zakazao majstoricu za ponedeljak, 2. aprila!

 Mornar-Bar-Crvena-zvezda-revans-polufinale-ABA-lige Izvor: MONDO/Mladen Stojović


Mornar je uzvratio!

Barani su u "Topolici" pobedili Crvenu zvezdu mts 88:84 i izjednačili u polufinalnoj seriji.

Raspucani Nemanja Vranješ odigrao je meč karijere, postigao 29 poena, Derek Nidam je probijao i pretrčavao petorku Zvezde, ubacio 28, a njihovih 57 poena bili su dovoljni da se branilac titule baci na leđa!

Četiri minuta pre kraja, pri maksimalnom vođstvu domaćina (84:70), probudio se Ognjen Dobrić, postigao 11 poena i zajedno sa Dejanom Davidovcem (14 p) uspeo da "zakuva" završnicu, ali ne i da spreči poraz.

Kao i prošle godine, Zvezda će ponovo kroz majstoricu tražiti plasman u finale ABA lige, u ponedeljak, 2. aprila u hali "Aleksandar Nikolić". U međuvremenu će na istom parketu igrati protiv Reala, sa mislima usmerenim i ka Baranima i ka najvažnijih 40 minuta u dosadašnjem delu sezone.

POVEZANE VIJESTI

Impresivnom partijom Nidama i Vranješa, kontrolom rezultata kroz sve četiri četvrtine, ekipa Mihaila Pavićevića zakazala je meč odluke i konstantno ranjavala odbranu gostiju. Nidama nisu išle trojke (0/7), ali je od početka uvideo da će prodorima moći da poentira i to je i radio, dok je Vranješ cepao mrežicu i rušio goste po pravilu teškim hicima sa osam metara.

A, pogodio je šest takvih trojki, uključujući i tri u nizu pri rezultatu 69:66.

Sa druge strane, najefikasniji među Beograđanima bio je Tejlor Ročesti sa 16 poena, mada ni on nije bio Alimpijeviću od prevelike koristi dok se meč "lomio" i dok je tokom desetak minuta nastavka Zvezda igrala na posed ili dva zaostatka.

Nidam i Vranješ pokrenuli su početkom poslednje četvrtine veliku ofanzivu Barana, doveli ih do "plus 14", kada su Dobrić i Davidovac pružili Zvezdi nadu, ali ništa više od toga. Džejms Feldin rešetao je u prvom meču, ali je u Baru bio tih i neprimetan sa pet poena, dok je Alen Omić (11 poena) bio u prvom planu samo krajem prvog poluvremena, kada je kažnjavao probleme visokih igrača domaćih sa faulovima.

Pavićević je u pauzi smislio način da reši tu situaciju, a Vranješ i Nidam su prepunoj "Topolici" poklonili pobedu u istorijskom, prvom plej-of meču ABA lige u Baru.

MORNAR: Pavićević, Ćalić 1, Mićović 6 (7 sk), Nidam 28 (0/7 za tri, 5 as), Mijović, Pavić 4, Vujošević 10, Mugoša, Rejli Ros 10, Vranješ 29 (6/10 za tri).

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 14 (2/3 za tri), Lazić, Antić 9, Dobrić 11 (6 sk), Feldin 5, Janković, Ročesti 16, Omić 11 (5 sk), Lesor 8, Enis 2, Bjelica 8.

Mornar Crvena zvezda
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.




- kraj utakmice, pobeda Mornara! -

40' 88:84 Ros koristi jedno slobodno bacanje, Antić pokušava da iznudi faul pri šutu za tri i to bi bilo to.

40' 87:84 Dobrić pogađa trojku! 30 sekundi pre kraja! Feldin potom faulira Rosa, 18,7 sekundi pre kraja.

40' 87:81 Centar Mornara miran na "crti", 37 sekundi pre kraja.

40' 85:81 Davidovac pogađa trojku, 50 sekundi pre kraja. Potom faulira Vujoševića.

39' 85:78 Dobrić posle kontre pogađa svoj osmi poen u završnici. Pavićević traži tajm-aut minut i 20 pre kraja.

39' 85:76 Davidovac faulira Nidama, on pogađa jedno bacanje, a Dobrić promašuje šut iz ćoška. Mornar je pred pobedom.

38' 84:76 Još jedan promašaj, pa još jedan poen Dobrića. Uhvatio je defanzivni skok, a Nidam ga je faulirao u Zvezdinom reketu.

37' 84:75 Dobrić "vezuje" tri pogotka sa linije penala iz četiri pokušaja. Potom poentira i posle kontre.

36' 84:70 Nidam iz napada u napad pretrčava kompletnu odbranu Zvezde i niže pogotke. Alimpijević traži tajm-aut pri maksimalnoj prednosti Barana.

36' 82:70 Nidam - Vranješ - Vranješ - Nidam i Zvezda je u nokdaunu u ovim trenucima. Crveno-beli kompletno kasne u odbrani dok Mornar igra u većoj brzini. Dvojica lidera Barana postigli su 54 od 82 poena domaćih.

35' 78:66 I ponovo - Vranješ! Njegova šesta trojka i utakmica karijere, s obzirom na značaj meča.

33' 75:66 Nemanja Vranješ ne prestaje da pogađa! Ubacio je i petu trojku, a sve su bile teške! Njegovih 26 poena do sada! Alimpijević traži tajm-aut. Težak trenutak za Zvezdu.

32' 72:66 Još jedna trojka Vranješa! Njegova četvrta! I ponovo posle Zvezdinog "poklona", jer su Omić i Davidovac zbunjeno reagovali pri defanzivnom skoku.

30' 69:66 Na početku poslednje deonice - Dilan Enis utrčava u reket i poentira.

- kraj treće četvrtine -

30' 69:64 Nidam stavlja tačku na četvrtinu. Iznudio je peti faul Branka Lazića i uz to poentirao posle prodora. Osim njega, u problemu sa penalima među gostima je i Dobrić, jer ima četiri faula.

30' 66:64 Nidam pogađa za dva odmah posle ulaska sa klupe, a Antić ubacuje svoju drugu trojku.

30' 64:61 Davidovac i Antić slobodnim bacanjima vraćaju Zvezdu na "minus 3". Malo je ritma bilo u trećoj četvrtini, na obe strane.

29' 64:57 I Lazić promašuje otvoreni šut za tri, pa u borbi za loptu pravi četvrtu ličnu grešku. Ćalić dodatno povećava vođstvo Mornara.

28' 63:57 Brendis Rejli Ros posle igre "jedan na jedan" ponovo vraća mirniju prednost domaćima. Zvezda je ponovo stala u napadu, dok Alimpijević "traži" petorku u ovim trenucima.

27' 61:56 Pero Antić ispušta loptu, poklanja Mornaru još jedan napad, a Mićović to kažnjava trećom trojkom Barana u ovoj četvrtini.

26' 58:56 Nidam promašuje i svoj šesti šut za tri poena, a Rejli Ros potom faulom na Davidovcu uvodi Mornar u bonus. Bila je to 36. večeras dosuđena lična greška. Lesor zatim zakucava.

25' 58:52 Vranješ je u velikom naletu! Šuter Mornara ponovo se digao sa osam metara i opet je pogodio. Njegova treća trojka i 20. poen. Alimpijević traži tajm-aut.

25' 55:52 Davidovac igra od koša do koša i svojim devetim poenom opet primiče Zvezdu na poen zaostatka. Potom radi isto, ali biva izblokiran. U međuvremenu je zakucavanje Rejlija Rosa stalo na obruču.

24' 55:50 Nidam i Vranješ (trojkom) održavaju prednost Mornara na početku nastavka. Zvezda se na drugoj strani muči u šutu za tri, jer su Bjelica, pa Dobrić promašili otvorene šuteve.

MORNAR: Mićović 3, Nidam 12, Pavić 4, Vujošević 8, Rejli Ros 7, Vranješ 14.

ZVEZDA: Davidovac 5, Antić 3, Feldin 3, Ročesti 9, Omić 11, Lesor 6, Bjelica 8.

- poluvreme -

20' 48:45 Derek Nidam postavlja "plus 3", za rezultat kojim se odlazi na odmor. Dilan Enis šutirao je potom trojku da izjednači, ali je promašio ceo obruč.

20' 46:45 Omić potpuno vraća Zvezdu u egal, košem uz faul. Vukota Pavić napravio je na njemu i četvrtu ličnu grešku. Prvi centar Mornara, Vujošević, sedi na klupi sa tri penala.

19' 46:42 Alen Omić koristi jedno slobodno bacanje, pa pogađa i iz reketa. Janković se u međuvremenu nije sačuvao od još jedne lične greške, pa je na liniju penala poslao i Pavića.

18' 45:37 Davidovac još približava Zvezdu, trojkom, posle čega Stefan Janković pravi "bodičekom" faul na Vranješu, a sudije taj kontakt ocenjuju nesportskim. Šuter Mornara postigao je već 14 poena.

16' 42:34 Davidovac, pa Ročesti daju bolji ritam Zvezdinom napadu u ovim trenucima. Pavićević traži tajm-aut.

14' 40:29 Zvezda pokušava da što više iskoristi to što Mićović čuva Bjelicu u ovim trenucima. Za to vreme, nižu se pogoci Barana iz reketa. Alimpijević traži tajm-aut.

13' 36:27 Bjelica udara kolenom Nidama u butni mišić, pa lider domaćih ostaje da leži na parketu. Sudije proveravaju težinu faula video snimkom i utvrđuju da nema elemenata za nesportski prekršaj.

13' 34:27 Zakucavanja Vujoševića, pa Omića. Centri koriste prostore u reketu.

12' 30:25 Ponovo Bjelica u prvom planu. Istrčao je krilni centar kontru, dobio loptu od Enisa i opet poentirao uz faul. Ovog puta zaustavio ga je Vranješ. Serija Beograđana 7:0.

- kraj prve četvrtine -

10' 30:21 Omić asistira Bjelicu, a on poentira u poslednjoj sekundi deonice, uz faul Rosa.

10' 30:18 Vranješ sa linije penala postavlja maksimalnu prednost Mornara - "plus 12".

9' 29:18 Mornar pogađa i pogađa i već je sabrao 29 poena. Zvezda ne uspeva da odbrani nijedan napad već nekoliko minuta, dok se Nidam razigrao u ovim trenucima.

8'  25:18 Tri ofanzivna skoka Mornara i trojka Vukote Pavića, za "plus 8". Treći pogodak za tri domaćih. Alen Omić se na drugoj strani "upisuje" iskorićenim slobodnim bacanjem

8' 22:17 Feldin se "zaglavljuje" u bloku, dok Brendis Rejli Ros ostaje sam i pogađa još jednu trojku za Barane.

7' 19:15 Tehnička za Branka Lazića posle Antićevog ofanzivnog faula. Domaći za sada precizni sa linije penala (8/9).

5' 16:15 Zvezda uzvraća serijom 7:0. Domaći ostavljaju Pera Antića potpuno samog na šutu za tri, što on koristi da se namesti, postavi i lako pogodi. Prethodno se Lesor nagradio zakucavanjem za dobru odbranu.

4' 16:8 Mornar ubacuje čak 16 poena za četiri minuta košarke. Mićović je pogodio iz ugla, dugu dvojku.

4' 14:6 Bjelica ne koristi zicer, a Mornar postiže pet poena u jednom napadu. Vranješ pogađa trojku, a Lesor je za to vreme faulirao u reketu Vujoševića. Pre penala - tajm-aut Alimpijevića. Serija Barana 8:0.

3' 9:6 Ročesti priprema Lesoru zakucavanje, kojim je Francuz zatresao konstrukciju koša. Vranješ na drugoj strani iznuđuje drugi faul Davidovca, pri šutu za tri poena.

2' 6:4 Prve poene za goste postiže Lesor, na asistenciju Davidovca. Nidam se potom prošetao kroz reket Zvezde nakon što je pretrčao Lazića, a Ročesti sam sebi kreira šut iz driblinga.

1' 4:0 Za početak utakmice, Strahinja Mićović koristi jedno slobodno bacanje, a Vujošević poentira uz faul. Zonski presing domaćih na startu.

Startne petorke

MORNAR: Nidam, Vranješ, Bakić, Mićović, Vujošević.
ZVEZDA: Ročesti, Lazić, Davidovac, Bjelica, Lesor.

Sudije utakmice u Baru biće Sreten Radović (Hrvatska), Matej Boltauzer (Slovenija), Marko Juras (Srbija).

Mornar - Crvena zvezda!

U dvorani "Toplica" u Baru ove nedelje igra se revanš polufinala ABA lige, u kojem će branilac titule imati šansu da dvokorakom uđe u finale.

Barska hala prvi put će ugostiti meč "jadranskog" plej-ofa, posle svog istorijskog plasmana među najbolja četiri u regionu i nakon ubedljive pobede ekipe Dušana Alimpijevića u prvoj utakmici, odigranoj prošlog vikenda.

U međuvremenu, Beograđani su u Evroligi izgubili od Panatinaikosa i Fenerbahčea, ističući pritom da im je ipak najveća pažnja usmerena ka ovoj večeri i revanšu u Crnoj Gori. Na dan utakmice iz Izraela je stigla i vest da bi plejmejker Zvezde Tejlor Ročesti mogao da sredinom aprila ode u Hapoel Jerusalim.

Sa druge strane, Mornar je između dve utakmice nastupio u četvrtfinalu FIBA Evropa kupa i pobedio holandski Donar.

Kada su u pitanju sastavi, jasno je da među domaćima večeras neće biti centar Uroš Luković, dok za goste neće igrati Nemanja Dangubić, koji je završio sezonu. Milko Bjelica je propustio meč protiv Fenera, ali je Alimpijević najavio da će iskusna "četvorka" biti u sastavu u "Topolici".

Pratite utakmicu u tekstualnom prenosu, kao i uz TV Arena sport.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

ZVJEZDA SE NASUKALA U BARU VELIKA POBJEDA MORNARA DA LI SE ZVJEZDA MOŽE OPORAVITI DO REVANŠA U PIONIRU OSTAJE DA SE VIDI DA LI JE NA POMOLU CRNOGORSKO FINALE

pop73

@MILOŠ Što se ne javi poslije utakmice sa Bosnom?

ILIJA

@MILOŠ znas da ja pratim ove clanke o Zvezdi samo da se ismijem tvojim komentarima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC