• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO u poslednjoj sekundi ostao u igri!

Autor mondo.rs

Šampion Grčke dramatično pobedio u Milanu i zadržao šansu za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Heroj je Majk Džejms. Barsa poslala Himki na CSKA, a Fener će igrati protiv Baskonije.

 PAO u poslednjoj sekundi ostao u igri! Izvor: MN PRESS

Grčka drama u Milanu!

Pogotkom Majka Džejmsa u poslednjoj sekundi produžetka, košarkaši Panatinaikosa bar na veče prestigli su Olimpijakos i dostigli Real Madrid, zadržavši se tako u igri za plasman među najbolje četiri.

Da li će vikend dočekati na jednom od dva preostala mesta koja garantuju prednost domaćeg terena - sad ne zavisi samo od njih, ali "zeleni" su u poslednjem kolu uradili šta je bilo do njih. I to najdramatičnije moguće!

ARMANI - PANATINAIKOS 95:96 (27:18, 28:24, 14:19, 18:26, 8:9)

Šuter Armanija Dairis Bertans iskoristio je tri slobodna bacanja tri sekunde pre kraja četvrte četvrtine da uvede utakmicu u produžetak i da kazni loš faul Krisa Singltona. Pet minuta košarke kasnije, ponovo je uzeo loptu na kraju, ali uz zvuk sirene nije mogao da poništi pobedonosni koš Majka Džejmsa.

Amerikanac je prethodno, svojim 18. poenom, u poslednjoj sekundi postavio konačan rezultat i doneo važan trijumf "zelenima", koje je uobičajeno predvodio sjajni Nik Kalates (18 poena, 6 asistencija, 4 ukradene lopte), zajedno sa Džejmsom Gistom (18 poena).

PAO je "iščupao" važnu pobedu iako je u 26. minutu gubio i 17 poena razlike (69:52)!



U ovom trenutku, poznato je da će 17. aprila sa svog terena u plej-of ući samo CSKA i Fenerbahče. Kada je u pitanju borba za "gornji dom", ostali odgovori moraće da sačekaju petak uveče.

Panatinaikos je trenutno treći, sa skorom 19-10 i istim brojem pobeda kao i Olimpijakos, od koga ima bolji međusobni skor pred duel Pirejaca sa Žalgirisom kod kuće. Ispod njih je petoplasirani (18-11), koji ima bolji međusobni skor protiv Panate, lošiji protiv Olimpijakosa i veliku šansu da se trijumfom protiv Bamberga u posloednjem kolu ipak plasira među najbolje četiri.

Dakle, nada "zelenih" živi, ali i dalje se pitaju Olimpijakos i Real.

Najefikasniji košarkaš Armanija bio je Litvanac Ardurad Gudaitis sa 18 poena, ali ni njegovi pogoci, kao ni koševi upornog Endrjua Gaudloka (13 p), nisu bili dovoljni da italijanskom predstavniku donesu pobedu na oproštaju od još jedne neuspešne sezone u Evroligi. Srpski internacionalac Vladimir Micov nije nosio dres milanskog tima.

Istovremeno sa uzbudljivom utakmicom u Italiji, Barselona je završila nastup u Evroligi sa 11 pobeda i poslala Himki na CSKA.

Takođe definitivno je postalo i to da će drugi par činiti Fenerbahče i Baskonija, jer je tim iz Vitorije izgubio od Efesa (79:81), za koji je Vladimir Štimac odigrao 15 minuta i postigao devet,

Izvor: MN PRESS



Ekipa Svetislava Pešića savladala je na svom terenu goste iz Podmoskovlja rezultatom 86:82 (31:18, 23:27, 18:21, 14:16) i ostavila ih na osmoj poziciji tabele, što će im doneti duele protiv "armejaca".

Od "Karijevog" povratka na klupu, Blaugrana je ostvarila skor 4-4 i zaokružila ga trijumfom koji su doneli legendarni Huan Karlos Navaro sa 17 poena (5/11 za tri), Tomas Ertel (14 p, 5 asistencija), Pau Ribas, Peteri Koponen (po 12 poena...). Sa druge strane, Entoni Gil (21 poen), Aleksej Šved i Čarls Dženkins (po 15) nisu uspeli da razmrdaju ekipu Jorgosa Barcokasa dovoljno da ostvari još jedan "brejk".

Bivši srpski reprezentativac Stefan Marković igrao je 20 minuta i za to vreme postigao dva poena za Himki.

Pročitajte sve rezultate i parove poslednjeg kola Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC