• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popunjena klupa Hrvata: Anzulović najbolje rešenje

Autor mondo.rs

"Trudili smo se da naučimo iz grešaka pa želimo da se selektor bavi samo savezom, a ne i klubom", poručio Dino Rađa

 Dražen Anzulović selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Hrvatske dobila je novog vođu. Za selektora je imenovan Dražen Anzulović, bivši trener Cibone i Cedevite.

Anzulović je nasledio Ivicu Skelina, koji je nakon loših rezultata na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini smenjen 27. februara.

Anzuloviću (50) će to biti prvi posao na selektorskoj poziciji, nakon što je bio pomoćnik Aleksandru Petroviću na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pre dve godine, i to zajedno sa Skelinom.

"Za mene je ovo velika čast. Ovo je najviše što hrvatski trener može da doživi u karijeri, ali isto tako i obaveza i odgovornost i od prvog dana ću se potruditi da svoju čast, odgovornost i obavezu prenesem na sve nas koji egzistiramo u hrvatskoj košarci i koji živimo za košarku i od košarke", rekao je prvo na promociji u Hrvatskom košarkaškom savezu Anzulović.

Opšte je mišljenje da je Anzulović prihvatio novu ulogu u veoma teškom trenutku, ali hrvatski trener navodi da je spreman za "vruć krompir".

"Imamo mnogo posla, svi zajedno, i mislim da kroz zajednički rad i cilj možemo doći do onoga što svi želimo, a to je da hrvatska košarka bude u evropskom vrhu i da u svetskim razmerama postane respektabilna reprezentacija. To je moja želja i želja svih nas u Savezu i budite sigurni da ćemo svi svaki dan raditi da to i ostvarimo".

Predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković i čelnik Stručnog saveta Dino Rađa naveli su da su tokom prethodnih skoro dva meseca obavili razgovore sa nekoliko kandidata i izabrali "najbolje rešenje".

"Ovaj put smo imali vremena da malo dublje ’zagrebemo’ i da obavimo razgovore sa nekoliko kandidata. Zajedno smo procenili da je najoptimalnije rešenje Anzulović. Trudili smo se da naučimo iz grešaka pa želimo da se selektor bavi samo savezom, a ne i klubom, zbog čega je izbor malo potrajao. U ovom trenutku je Dražen Anzulović najbolje rešenje", naveo je Rađa.

Anzulović je potpisao trogodišnji ugovor, odnosno obavezao se na saradnju sa KSH do Eurobasketa 2021.

"I to dovoljno govori koliko sam ozbiljno shvatio ovaj posao jer mogu da se posvetim samo hrvatskoj reprezentaciji. Čim sam obavio razgovor sa čelnicima znao sam da želim to mesto, iako sam imao jako dobru inostranu ponudu", rekao je Anzulović.

Reprezentaciju Hrvatske očekuju poslednje dve utakmice prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket 2019, i to u gostima, protiv Italije 28. juna i Rumunije 1. jula.

"Već od danas nameravam da obavljam razgovore sa igračima, ali i sa ljudima koji će biti u mom stručnom štabu. Nemamo mnogo vremena, a ni prava na kiks u kvalifikacijama, ali nemamo nameru da se predamo, već ćemo se boriti sve dok imamo šansu da odemo na SP", naveo je Anzulović, koji je rekao da će pozvati i šest hrvatskih igrača iz NBA lige na okupljanje za treći "prozor" kvalifikacija, iako trenutno ne zna ko će se od njih odazvati.

Hrvatska u grupi D kvalifikacija za Mundobasket posle četiri odigrana meča zauzima poslednje mesto sa skorom 3-1, koliko ima i Holandija, dok je na vodećoj poziciji Italija, jedina neporažena ekipa, a drugo mesto pripada Rumuniji sa polovičnim učinkom (2-2). 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC