• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stižu Real i Luka - ovo su učesnici F4 u Beogradu!

Autor mondo.rs

Plej-of je završen, poznati su i parovi završnog turnira na Novom Beogradu. I ove godine - bez grčkih timova!

 Stižu Real i Luka - ovo su učesnici F4 u Beogradu! Izvor: MN PRESS


Olimpijakos - Žalgiris 1:3
Fenerbahče - Baskonija 3:1
CSKA - Himki 3:1
REAL MADRID - PANATINAIKOS 3:1!

Ove sezone u plej-ofu Evrolige neće biti "majstorica", jer je Real Madrid odbranio u petak domaći teren od Panate i prelomnom trojkom Luke Dončića izvukao kartu za povratak u Beograd!

REAL - PAO 89:82 (19:14, 32:21, 27:25, 11:22)

Trijumfom "kraljevskog kluba", definisano je da će 18. maja u prvom polufinalu igrati CSKA - Real, a potom će na parket Štark arene istrčati Fenerbahče i Žalgiris!

Treći put u poslednjih pet godina, na završnom turniru Evrolige neće biti grčkih timova i za to je i te kako zaslužan sjajni Luka Dončić, koji bi mogao da bude i najveća zvezda Fajnal-fora u Srbiji.

Slovenački vunderkind bio je u četvrtoj utakmici najbolji strelac Reala, postigao je 17 poena, zaključno sa trojkom u pretposlednjem minutu, kojom je srušio otpor "žilavog" prvaka Grčke.

U jednom trenutku Madriđani su imali i 21 poena prednosti, ali ih je Panatinaikos potom uveo u kontraritam i sprečio ih da šest i po minuta postignu koš u poslednjoj četvrtini. Trojkom Nika Kalatesa, "zeleni" su minut i po pre kraja stigli i na "minus 3" (85:82), a onda je usledila četvrta Dončićeva trojka na utakmici.

Ispostavilo se - i odlučujuća!


Real je tako zakazao dolazak na svoj deseti Fajnal-for, na kojem će imati i podršku prošlosezonskog MVP-a, Serhija Ljulja, koji je propustio celu sezonu zbog operacije kolena, ali se oporavio kada je bilo najvažnije i ove nedelje se vratio na teren.

Ljulj je u četvrtom meču protiv Atinjana postigao 11 poena, odnosno jedan manje od kapitena Felipea Rejesa, koji je kao i u drugoj utakmici bio tu kada je bilo najvažnije.

Veteran i ljubimac navijača "kraljevskog kluba" postigao je u završnici pet poena (od Realovih 11 u poslednjoj četvrtini) i tako takođe dao ogroman doprinos eliminaciji Panatinaikosa.

Ovako se u Madridu slavilo posle meča.

Real Madrid Panatinaikos
Izvor: YouTube/Euroleague



Čvrsti "zeleni" gubili su sredinom treće četvrtine 67:46 (24. minut) i uprkos tome učinili su završnicu uzbudljivom. Nik Kalates završio je evroligašku sezonu karijere sa 18 poena i četiri asistencije, a Kris Singlton pogađao je bitne trojke (5/6) i okončao nastup u plej-ofu kao najbolji strelac ekipe (21 poen).

Kada je Dončić zadao odlučujući udarac gostima, Atinjane su "iznad vode" pokušali da održe i Nikos Papas i Kalates, ali su u poslednjem minutu promašivali.

Tako je nestala i šansa da Panata zaigra na svom prvom Fajnal-foru od Londona 2012. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC