• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Himki pita Evroligu: Hoćete li nam objasniti?

Autor mondo.rs

"Zašto je prekinuta naša poslednja akcija protiv CSKA? Ko donosi pobede - sudije ili igrači?".

 Himki CSKA Evroliga Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Sudijska trojka Saša Pukl (Slovenija), Boris Rižik (Ukrajina) i Benjamin Himenez (Španija) bila je u petak u glavnoj ulozi tokom finiša utakmice Himki - CSKA.

Domaćin je u poslednjim sekundama krenuo po pobedu, Čarls Dženkins je prihvatio loptu i zatrčao se na polaganje koje bi donelo "majstoricu", ali ga je zvuk pištaljke prekinuo kada se zatrčao na dvokorak.

Isprva nikome nije bilo jasno zbog čega je ta akcija prekinuta, a prvo objašnjenje je stiglo brzo i protumačeno je kao kasno otkazana izmena trenera domaćih, Jorgosa Barcokasa.

Međutim, u Podmoskovlju se i dalje ne mire sa takvim epilogom i traže zvanično obrazloženje zbog čega su arbitri sa očiglednim zakašnjenjem prekinuli akciju, koja bi domaćinu donela trijumf i peti meč za plasman na Fajnal-for u Beogradu.

Generalni menadžer Himkija Pavel Astahov rekao je da iz sedišta Evrolige stiglo obaveštenje da je klub kažnjen zbog ubacivanja predmeta na teren i vređanja arbitara, ali i glasno zatražio odgovor na pitanje "Šta se dogodilo?".

"I dalje nismo dobili Evroligin odgovor na našu žalbu. Shvatamo da se konačni rezultat utakmice neće menjati, ali igrači, treneri, menadžment i najvažnije - navijači i svi ljubitelji košarke voleli bi da znaju mišljenje Evrolige o toj poslednjoj epizodi", rekao je Rus.

"Šta je bilo u pitanju? Nekoordinisana akcija zapisničkog stola i sudijske trojke? Greška arbitara? Greška zapisničkog stola? Može li sudija da prekine tok meča dok je lopta u igri? Prema kom osnovu nije priznat nas poslednji koš - postignut u skladu sa pravilima? Primili smo hiljade poruka sa sličnim pitanjima i to ne samo iz Rusije, već iz čitave Evrope. Posle svega, ova situacija može da se ponovi na apsolutno svim nivoima takmičenja i veoma je važno da dobijemo kompetentnu i profesionalnu procenu Evroliginih specijalista, da bismo shvatili kako da se ponašamo u sličnim situacijama u budućnosti", dodao je on.

"Na kraju krajeva, ko je najvažniji na košarkaškom terenu i ko donosi pobede - igrači ili sudije?", pitaju se u Himkiju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC