• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klubovi tuže Janakopulosa!

Autor mondo.rs

Bord "ECA" odlučio je da pokrene sudski proces protiv gazde Panatinaikosa i isključi ga iz svih aktivnosti vezanih za Evroligu.

Deset klubova deoničara kompanije "Euroleague Commercial Assets" razmotrilo je zajedno sa predsednikom Evrolige Đordijem Bertomeuom uvredljive napade vlasnika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa.

On je zimus, nakon prepucavanja sa navijačima preko Instagrama, kažnjen sa godinu dana zabrane prisustva u dvoranama u kojima se igraju mečevi Evrolige i Evrokupa, a u poslednjih par nedelja je žestoko, ponekad i vulgarno napadao prvog čoveka elitnog kontinentalnog takmičenja.

Janakopulosovo nezadovoljstvo kulminiralo je tokom četvrtfinalne plej-of serije protiv Real Madrida, u kojoj je, smatra on, Panatinaikos po nalogu Bertomeua pokraden od strane sudija.

U saopštenju koje su potpisali Efes, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Olimpija Milano, Real, Baskonija i Žalgiris, ističe se da je Janakopulosovo ponašanje potpuno suprotno etičkim principima sporta i da direktno udara na poštovanje, kao kamen temeljac odnosa unutar jedne sportske zajednice.

"Bord 'ECA' preduzeće sve potrebne mere da Janakopulos bude isključen iz svih aktivnosti vezanih za Evroligu, sve dok sasvim i definitivno ne prestane ovako da se ponaša. U profesionalnoj ligi nema mesta uvredama, vršenju pritiska i verbalnoj agresiji, sa ciljem da se utiče na rezultate sportskog takmičenja".

Klubovi koji čine Bord "ECA" zajedno sa Bertomeuom su izdali nalog svojim pravnim zastupnicima da počnu sudski postupak protiv Janakopulosa, kojim bi se nadoknadila šteta prouzrokovana imidžu, integritetu i kredibilitetu takmičenja, klubova, sudija i menadžmentu Evrolige.

Naglašeno je i da Panatinaikos treba da ostane deo najjačeg evropskog klupskog takmičenja i da njegovi navijači ne zaslužuju da im se taj užitak uskrati zbog nedopustivog ponašanja jednog čoveka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC