• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan šamar Zvezdi: Pobeda Mege posle 4 godine

Autor mondo.rs

Filip Čović promašio šut za pobedu...

 Mega-Crvena-zvezda-prenos-live-KLS-Superliga-2018. Izvor: MN PRESS

Još jedan veliki kiks Zvezde i velika pobeda Mega Bemaksa!

Ekipa Dejana Milojevića savladala je favorita posle četiri godine, 25 uzastopnih poraza i sa praktično samo sedmoricom igrača u rotaciji, ako izuzmemo šest minuta u igri Bogdana Nedeljkovića!

Krilni centar domaćih Stefan Fundić bio je igrač utakmice, postigao 19 poena uz čak 18 skokova, a 17 sekundi pre kraja uhvatio se za glavu jer je pri rezultatu 75:72 promašio "čisto" zakucavanje. Filip Čović je prihvatio loptu, pogodio sa distance za dva (75:74), a Ognjen Čarapić je zatim, devet sekundi pre kraja, postavio 76:74.

Čović je ponovo uzeo loptu, pokušao da pogodi trojku za pobedu i promašio.

Uporni domaćin dva puta se vraćao iz dvocifrenog minusa i ostvario prvu pobedu protiv crveno-belih od 27. maja 2014. godine! Ujedno, naneo je braniocu titule drugi superligaški poraz, nije mu poput Tamiša dopustio da se izvuče i dodatno je ogolio činjenicu da u igri Zvezde mnogo stvari ne štima, niti nagoveštava boljitak.

MEGA - ZVEZDA 76:74 (19:25, 20:17, 16:22, 21:10)

Uskoro opširnije...

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA MEGE! -

40' 76:74 Čarapić koristi jedno slobodno bacanje, Čović promašuje šut za pobedu. Kraj utakmice!

40' 75:74 Feldin promašuje trojku, Fundić čisto zakucavanje, a Čović pogađa trojku iz trka, devet sekundi pre kraja! Milojević zove tajm-aut a sudije ipak koriguju Čovićev šut u "dvojku".

40' 75:72 Miloš Koprivica pogađa posle pokreta, da poveća vođstvo Mege 45 sekundi pre kraja.

39' Aleksandar Lazić promašuje šut za tri, a Nikola Jovanović uvodi meč u poslednji minut uzastopnim promašajima sa "crte".

39' 73:72 Posle dva promašaje Mege, Fundić hvata ofanzivni skok i u važnom trenutku vraća domaćima prednost. Na drugoj strani Feldin šalje loptu u aut, na klupu gostiju.

38' 71:72 Feldin pogađa svoju šestu trojku, da vrati gostima prednost.

37' 71:69 Čović utrčava u reket i u gužvi ne uspeva da šutira. Jovanović na drugoj strani snažno faulira Fundića, koji ne koristi nijedno slobodno bacanje.

37' 71:69 Feldin loše nabacuje saigraču na ali-up u važnom trenutku, na šta Mega odgovara košem Lazića za vođstvo. Alimpijević traži tajm-aut.

35' 67:67 Stefan Fundić pogađa uz faul i izjednačuje. Mega se drugi put večeras vratila iz dvocifrenog minusa.

35' 65:67 Čović gubi loptu u napadu, a Fundić pogađa preko Lazića da nagovesti potpuno "otvoren" kraj. U narednom napadu Mege, Samardžiski je iznudio dva slobodna bacanja i prednost gostiju svedena je na posed.

33' 59:67 Tejlor Ročesti završava utakmicu tehničkom greškom. Ranije je napravio nesportsku i zato je sada morao u svlačionicu. Umesto njega ušao je Čović i pogodio trojku, da vrati "plus 8".

31' 58:64 Cerovina poentira na početku poslednjeg kvartala, da prepolovi maksimalno vođstvo gostiju. Njegova treća trojka večeras.

30' 55:64 Cerovina pogađa trojku da održi jednocifreni minus, a Alimpijević traži tajm-aut. Mega potom završava četvrtinu velikim promašajem Koprivice.

28' 50:61 Feldin ne staje, pa je pogodio i petu trojku iz šest šuteva u ovoj deonici, za maksimalnih "plus 13" (48:61). Prethodno je Lesor snažno prikucao posle ofanzivnog skoka, a Fundić je nakon toga poentirao posle svog 14. skoka.

25' 46:56 Džejms Feldin namestio je ruku i u razmaku od nekoliko minuta pogodio četiri uzastopne trojke, da vrati Zvezdi maksimalnih "plus 10". Uz njegove koševe za goste je poentirao i Dobrić, posle kontre.

23' 42:42 Mega bolje ulazi u nastavak, na čelu sa Samardžiskim i Čarapićem. Ročesti je posle jednog promašaja napravio nesportski faul da bi zaustavio napad domaćih.

Strelci:

Mega: Samardžiski 4, Fundić 11 (9 sk, 3 faula), Lazić 6 (6 sk), Čarapić 10, Cerovina 5, Musić 2 (3 faula), Koprivica 1 (4 faula).

Zvezda: Ročesti 13, Lazić 1, Radanov 3, Čović 3, Omić 5 (5 sk), Dobrić 3, Jovanović 3, Davidovac 3, Feldin 8.


20' 39:42 Feldin asistira Jovanoviću, za zakucavanje Zvezdinog krilnog centra. Miloš Koprivica napravio je četvrtu ličnu grešku, dok po tri među domaćima imaju Fundić i Cerovina. Tim rezultatom ekipe su otišle na pauzu.

17' 37:35 Ekipe se u ovim trenucima smenjuju u vođstvu, dok se bliži egal završnica prvog dela. Samardžiski i Fundić (11p, 8 sk) održavaju ritam napada domaćih.

15' 30:31 Definitivno se igra u naletima. Mega je sada u seriji 9:0 i vratila se na samo poen zaostatka, zahvaljujući pogocima Cerovine, Čarapića i Fundića. Imao je domaćin i kotnru za vođstvo, ali je Fundić izgubio kontrolu.

13' 21:31 Feldin i Omić vraćaju Zvezdi mirniju razliku (19:27), a Lazić bar nakratko prekida nalet Zvezde. U ovim trenucima na parketu je i Ognjen Dobrić, prvi put posle par nedelja odsustva zbog povrede, koju je zadobio upravo protiv Mege. Odmah posle ulaska u igru on je pogodio trojku, za maksimalnih "plus 10".

9' 16:16 Mega je uhvatila ritam. Novak Musić i Čarapić uzvraćaju Zvezdi serijom 5:0, posle Alimpijević traži tajm-aut i pravi izmenu: Čović ulazi, Ročesti izlazi.

7' 10:16 Ročesti je ubacio 13 od 16 poena Zvezde. Osim njega poentirao je još samo Radanov. Milojević traži tajm-aut.

6' 10:14 Ročesti ubacuje već 11. poen dok se Mega polako vraća u meč, poenima Čarapića, Fundića i Lazića.

4' 2:9 Cerovina pogađa za domaće sa distance, a Ročesti odgovara trojkom, pa poenima sa linije penala.

2'  0:3 Za početak utakmice - trojka Alekse Radanova

Startne petorke:

MEGA (3-3): Čarapić, Lazić, Samardžiski, Cerovina, Fudnić
ZVEZDA (5-1) : Ročesti, Radanov, Lazić, Janković, Lesor

Mega Bemaks i Crvena zvezda mts igraju ove nedelje prvi takmičarski meč u dvorani domaćina u Beogradu.

Njihovim okršajem biće zaokruženo 7. kolo u Grupi A, nakon što je Borac u subotu savladao Tamiš i Zlatibor Borac. Sudije duela na parketu Mege biće Uroš Nikolić, Vladimir Jevtović i Nemanja Ninković.

Pratite duel u tekstualnom prenosu na MONDU,.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC