• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradiška: "Trojka iz bloka" prikupila 7.000 KM

Autor mondo.ba

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" je na košarkaškoj manifestaciji "Trojka iz bloka" prikupila 7.000 KM pomoći za desetočlanu porodicu Đurić iz Gradiške.

Na platou ispred Kulturnog centra u Gradišci u brzom šutiranju trojki takmičilo se više od 200 učesnika, koji su donirali po pet i više maraka, a uz podršku opštine Gradiška i brojnih sponzora prikupljeno je 7.000 KM.

Član Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" Severin Kisin, jedan je od deset mladića zaslužnih što se po prvi put održalo ovo takmičenje u gradu na Savi.

"Planiramo i u budućnosti da organizujemo slične humanitarne manifestacije i hvala svima koji su dali doprinos da pomognemo porodici Đurić. Od opštine Gradiške, svim privrednicima, lokalnim medijima do ljudi koji su došli da šutiraju trojke i doniraju novac u skladu sa svojim mogućnostima", izjavio je Kisin našem portalu.

Kompletan prihod biće doniran Srboljubu Đuriću, ocu pet djevojčica i tri dječaka uzrasta od jedne do 13 godina, koji sam izdržava porodicu radeći na pilani, a dodatan prihod ostvaruje baveći se poljoprivredom.

Organizacija "Srbi za Srbe" postoji od 2005. godine i dosad je prikupila više od 2.5 miliona evra i pomogla više od 2.000 socijalno ugroženih porodica sa četvoro i više djece širom Balkana.

Iako je humanitarni segment bio najvažniji, pomenimo i da su u takmičarskom dijelu manifestacije "Trojka iz bloka" u Gradišci najuspješniji bili Dušan Ristić, Miloš Švraka i Milan Kondić.

Humanitarno-sportsko takmičenje "Trojka iz bloka" pokrenuto 2012. godine uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, u posljednje vrijeme organizuje se i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Košarkaškog saveza Republike Srpske, a organizovano je oko 130 turnira širom svijeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC