• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordić ne igra za BiH, jer mu nisu obnovili kuću

Autor mondo.me

Selektor BiH Duško Vujošević, otkrio razlog zašto plejmejker Budućnosti ne želi da igra za "zmajeve" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH stoji dobro u prvoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini i ima šansu da se plasira u naredni krug iz grupe E gdje su još Francuska, Rusija i Belgija, ali pred odlučujuće bitke “zmajevi” su se susreli sa velikim problemom.

Selektoru Dušku Vujoševiću su pred utakmice sa Francuskom (petak, 20:30, Zenica) i Belgijom (2. jul, Brisel, 20:30) otkazali iz raznih razloga Andrija Stipanovic, Džanan Musa, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić…

I plejmejker Budućnosti Nemanja Gordić!

“Bio sam sa njim u komunikaciji i činjenica je da je on dao za reprezentaciju dosta. Redovno je nastupao, iz tih nastupa izlazio i sa težim povredama. Otkazao je praktično još prošlo ljeto kada su počele kvalifikacije, a onda je učestvovao u dva Fibina prozora i dao značajan doprinos u pobjedama protiv Rusije i Belgije. Rekao je da će se pojaviti 18. ili 19. juna. Rekao sam direktoru da ga kontaktira i da dobije potvrdu i dao uputstva za izdavanje avionske karte, ali on nije odgovarao na te pozive”, rekao je 59-godišnji strateg, koji je obrazložio odustajanje najboljeg igrača šampiona ABA lige.

“Da bi potom 18. stigla meni jedna poruka da sam ja upućen u problem koji on ima kada je u pitanju obnova njegove kuće. Nisam neko ko će da iznosi prljav veš, ali ću da pričam ono što je istina. Igrači trebaju da budu počastvovani kada igraju za reprezentaciju bilo koje zemlje, tako i za Bosnu i Hercegovinu. Reprezentacija za igrače treba biti ognjište iz koje se razvijaju i tu rado vraćaju. Zbog toga sam i tražio bolje uslove”, pričao je Vujošević u jednom dahu, a potpitanja mu nisu bila potrebna.

“U svakodnevnom životu ima određenih problema. Neko zaposli sestru u Elektrodistribuciji, to čuju i drugi, pa i oni traže neke beneficije. Smatram da ono što nije teško i što je realno da igračima i na taj način treba izlaziti u susret. Prije dvije - tri godine mu je obećano da će iz fondova za obnovu kuća srušenih za vrijeme rata dobiti ono što ga sljeduje, te da će na taj način on tu kuću oštećenu popraviti i da Savez napravi urgencije”.

Međutim, to se nije desilo. Kuća Gordića srušena u ratu nije obnovljena, pa je Nemanja odustao od igranja za “zmajeve”.

“Pokušao sam uticati kod ljudi u Savezu i na prijatelje koje imam u društvenom životu. Njemu je obećano da će kuća biti završena. Trebalo je da se počne sa radovima, njegov otac je angažovao radnike da se očisti, ali kasnije se niko nije javljao. Rekao sam mu da ga razumijem, da što ta obećana nisu održana. Rekao sam mu zašto radi nešto što nije fer. Svjestan je da ta kuća ne može da se završi do utakmice sa Francuskom. To nije bio način da se ova situacija završi na ovaj način. Trebao je da razmisli, ali on je odlučio da je dosta i da neće doći”, poentirao je Duško Vujošević na konferenciji za medije pred utakmicu sa Francuskom.

Tabela grupe E pred posljednja dva kola izgleda ovako: Francuska 8 bodova, Rusija 6 bodova, BiH 6 bodova, Belgija 4 boda. Iz grupe će se u dalju fazu kvalifikacija plasirati tri prvoplasirana tima. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC