• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Nema izgovora, sve za Fajnal for!

Taukeramika i Partizan pokazaće u sredu (20.30) ko je bolji, posle 1:1 u prva dva meča. Ulog je učešće na Fajnal for turniru u Madridu.

 EL: Nema izgovora, sve za Fajnal for! Izvor: MONDO

Pet dana od revanš utakmice četvrtfinala Evrolige između Partizana i Taukeramike prošlo je brzo.

Trijumf crno-belih od 21 poena razlike uveliko je stvar prošlosti, a "koplja" se oštre za treći, odlučujući meč, koji se u sredu od 20.30 časova igra u Fernando Buesa areni u Vitoriji.

Serija je prošlog utorka počela na istom tom terenu i tada je TAU iskoristio svoje iskustvo, kao i impresioniranost crno-belih veličinom uloga, da slavi rezultatom 74:66.

Trener Partizana Duško Vujošević tvrdi da njegova ekipa može da se plasira na Fajnal for. Postoji "samo" jedan preduslov za to - da ponovi partiju iz hale Pionir.

"Posle revanša sam izjavio da je TAU favorit u 'majstorici', ali da mi takođe imamo svoje šanse. I dalje mislim isto. Oba tima biće pod psihološkim pritiskom, međutim, ipak smo mi u nešto lakšoj poziciji".

Vujošević kaže da će crno-beli ući u treću utakmicu sa željom da ostvare svoje snove.

"Nalazimo se na korak od podviga. U isto vreme, Fajnal for je kilometrima daleko, pošto je TAU veoma jaka ekipa, sa odličnim trenerom. Sve što treba da uradimo je da ponovimo igru iz druge utakmice u Beogradu. Iako zvuči prosto, to je najteži mogući zadatak", rekao je Vujošević za zvanični sajt Evrolige.

"Moramo da odigramo srcem, ali i glavom. Ako to bude dovoljno za pobedu, sjajno. Ako ne bude, znaćemo da je na Fajnal for prošao bolji tim u ovom trenutku", dodao je iskusni stručnjak.

Centar Nikola Peković, za kog je izvesno da naredne sezone neće biti član Partizana, najavio je igru za navijače.

"Dobro se poznajemo i siguran sam da treneri Spahija i Vujošević nemaju čime da iznenade jedan drugog. Mnogo mi je žao što u meču odluke nećemo imati podršku sa tribina. Svima koji budu gledali meč na televiziji obećavam da ćemo pokušati da nadmašimo sebe i ono što smo pružali tokom sezone. To je naša obaveza prema svima koji su nas bodrili iz utakmice u utakmicu",
istakao je jedan od statistički najkorisnijih pojedinaca ovog ciklusa Evrolige.

Strateg španskog tima Neven Spahija očekuje daleko bolju igru svojih izabranika i plasman u dalje takmičenje. On je izjavio da uoči "majstorice" ima dobar osećaj.

"Izgubili smo poslednja dva meča od odličnih ekipa, od Partizana i od Huventuda, ali sam uveren da smo sada u mnogo boljem stanju nego pre tih utakmica. Nismo zaboravili da igramo košarku. Razlozi poraza kriju se u činjenici da smo za samo sedam dana morali da odigramo četiri zahtevna meča. Sada smo imali vremena da se odmorimo i mentalno ćemo sigurno biti na najvišem nivou".


Spahija je rekao da je Partizan "dokazao da je težak protivnik", ali da u ovakvim prilikama "nema mesta izgovorima".

I zaista nema!

Jedini poznati učesnik Fajnal fora posle dve utakmice je Montepaski, koji je nadigrao Fenerbahče Ulker (2:0). U sredu od 18.15 časova "majstoricu" igraju CSKA - Olimpijakos, a u četvrtak od 19.50 Makabi - Barselona.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC