• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Železniku, pobeda borbenijem

FMP dočekuje Crvenu zvezdu u derbiju drugog kola Superlige Srbije. Trener gostiju Stevan Karadžić smatra da je FMP blagi favorit.

 Zvezda u Železniku, pobeda borbenijem Izvor: MONDO

Košarkaši FMP Železnika nisu imali to zadovoljstvo da otvore Svislajon Superligu Srbije derbi okršajem sa Partizanom.

Ali ako su crno-beli zauzeti realizacijom evropskih snova, crveno-beli nisu i oni će u sredu od 18 časova gostovati "panterima" u najatraktivnijem duelu drugog kola.

"Ove sezone smo u Jadranskoj ligi odigrali dve utakmice sa Zvezdom. Obe su bile teške i neizvesne, pa očekujem da tako bude i ovog puta. Pobediće borbeniji tim, onaj koji bude uložio više energije",
rekao je trener FMP-a Slobodan Klipa.

Tim iz predgrađa je zbog odlaganja susreta sa Partizanom imao takmičarsku pauzu u trajanju od deset dana. Klipa ne misli da to ide u prilog "panterima".

"Nisam siguran da je to naša prednost, pošto je pauza možda bila i preduga. Bez obzira na to, nama bi pobeda mnogo značila. Neće biti lako jer Zvezda posle pobede na gostovanju Vizuri dolazi rasterećena".

Strateg Zvezde Stevan Karadžić promovisao je domaćina u "blagog favorita" derbija.

"U proteklih pet-šest godina mečevi su nam uvek bili teški i puni neizvesnosti. Mislim da FMP ima blagu prednost, jer je odmorniji. U prvom kolu nisu igrali, a sa obavezama u Evropi završili su dosta pre nas", rekao je Karadžić.

On je naveo da FMP u svakom meču igra bez psihološkog pritiska, što je velika prednost za timove koji imaju dosta mladih igrača.

"FMP u svaki meč ulazi bez previše respekta za rivala, a klub je rasterećen pritiska, što je za mlade igrače najvažnije. Mi ne znamo da li će zbog povrede skočnog zgloba moći da igra Stiven Marković, ali svejedno znamo da nas ka uspehu vodi samo jaka odbrana".

Zvezda je u prvom kolu Superlige pobedila na gostovanju Vizuru sa 88:73. U okviru NLB lige prvo su crveno-beli slavili u Železniku (86:83), a zatim se "panteri" revanširali u Pioniru - 98:95.

Hemofarm na svom terenu ne bi trebalo da ima problema sa ekipom Vizure, dok se u preostalom meču druge runde sastaju Borac iz Čačka i Vojvodina.

Trener Čačana Milovan Stepandić sudariće se sa klubom na čijoj je klupi sedeo pre desetak godina.

"Igramo mnogo bolje na domaćem terenu, nego u gostima. Uz pomoć publike možemo i do pobede nad Vojvodinom, ali ćemo morati da prevaziđemo realne mogućnosti", rekao je Stepandić.

Borac je takmičenje u Superligi počeo glatkim porazom na gostovanju Lajonsima, a "lale" su kod kuće izgubile od Hemofarma. Dakle, utakmica za vađenje.

PAROVI 2. KOLA (sreda):


FMP Železnik - Crvena zvezda (18.00)
Hemofarm - Vizura (19.00)
Borac Čačak - Vojvodina (19.00)
Partizan - Lajons odloženo

TABELA: Lajons 1-0, Crvena zvezda 1-0, Hemofarm 1-0, Vojvodina 0-1, Vizura 0-1, Borac 0-1, Partizan -, FMP Železnik -.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC