• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: Radim sve kao pre povrede

Autor mondo.rs

Krilni igrač Fenerbahčea radostan jer je na pravi način iskoristio prvo slobodno leto posle šest godina. "Sa ovoliko sjajnih igrača mogu da se sakriju i neki nedostaci", optimista je pred duele sa Grčkom i Estonijom.

 Nikola Kalinić Radim sve kao pre povrede Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ako je nešto dobro u novom globalnom košarkaškom kalendaru, onda je to period koji je igračima ostavljen za odmor i oporavak, svakog četvrtog leta, kada se ne održavaju kontinentalni šampionati, Svetski kup, ni Olimpijske igre.

Nikoli Kaliniću bi godilo da se to desilo pre godinu ili dve, pre nego što je pod teretom non-stop igranja i treniranja počeo da oseća jake bolove u leđima, zbog čega je propustio Eurobasket u Istanbulu 2017, kao i prvi deo klupske sezone.

Ipak, na svaku kriznu situaciju se lakše gleda ako se ona nalazi u "retrovizoru"...

"Možda neko nije razumeo moju odluku u junu (da ne igra za nacionalni tim - prim. aut), ali imao sam zaista turbulentnu sezonu. 'Kreni-stani, kreni-stani', taman se oporavim, pa se desi nova povreda... Želeo sam prvenstveno da se odmorim, potom i da se spremim i mislim da sam to i obavio. Sada se osećam zaista dobro i mogu da radim maltene sve stvari koje sam radio i pre povrede. To mi je bio glavni cilj ovog leta".

Posle igranja u prinudnom sastavu tokom prva dva, pa i tri "prozora" kvalifikacija za Svetski kup, selektor Aleksandar Đorđević može da računa na značajan broj košarkaša koji su osvajali medalje u Madridu 2014, Riju 2016. i Istanbulu prošlog leta.

"Po knjigama i teorijama sporta, verovatno nećemo stići da uhvatimo maksimalnu formu, ali kada imaš toliko sjajnih igrača, onda i neki nedostaci mogu da se sakriju", ističe Kalinić.

"Mislim da su svi već u punom treningu i da ćemo se kroz jake treninge i poznanstvo od ranije brzo uigrati. Znamo sistem, znamo selektora, sve će ići ubrzano, ali mislim da i ne treba više vremena za pripremu u ovakvim situacijama".

"Orlovi" posle četiri pobede iz šest utakmica počinju drugu fazu kvalifikacija utakmicama protiv Grčke na Kritu 13. septembra i protiv Estonije u Beogradu 16. septembra.

"Na svakoj poziciji imamo po dva-tri vrhunska igrača, ali biće teško, pogotovo protiv Grka. Da ne potcenim Estoniju, ali duel sa Grčkom je tu da se izmerimo gde smo i šta smo. Imamo dobra imena, imamo iskustvo i znanje, tako da sam optimista".

Grčka i Nemačka su odmakle na tabeli sa skorom 6-0, tako da kao realan cilj Srbije figurira treće mesto u grupi, poslednje koje vodi u Kinu 2019.

Popularni "Kalina" kaže da nije ljubitelj kalkulacija i da ih radije prepušta novinarima.

"Nisam razmišljao toliko unapred, ali ako pobedimo ove dve utakmice, bićemo sigurno u jako dobroj situaciji, bez obzira na sastav u kome ćemo igrati kasnije. Pobeda na Kritu je u ovom trenutku najveći zadatak", zaključio je 26-godišnji košarkaš Fenerbahčea.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC