• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reglend i Beron za MONDO: Tomić zapalio "vatru"

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Bekovski tandem Crvene zvezde je za naš portal govorio o utakmici protiv Olimpije, zahtjevima trenera u pauzi, životu u Beogradu, navijačima u "Pioniru"... Reglend otkrio kako posmatra brojke poslije mečeva.

 Reglend i Beron za MONDO: Tomić zapalio "vatru" Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je je pobjedom protiv Olimpije (86:60) na ABA Superkupu u Laktašima nastavila seriju pobjeda započetu tokom priprema.

Srpski šampion se tako plasirao u polufinale u kojem ga čeka Cedevita.
Crveno bijeli u prvom poluvremenu nisu pružili dobru partiju u odbrani, ali su u nastavku Slovencima dozvolili samo 18 poena za 20 minuta igre. U trenucima kada je Zvezda u drugom dijelu gradila prednost glavnu riječ u napadu su vodili Bili Beron i Dušan Ristić koji je u tandemu sa Amerikancem punio koš Olimpije.

Bek je završio meč sa 12 poena (trojke 4/7), tri skoka i četiri asistencije.

"Bilo je dobro, korak u pravom smjeru. Prvo poluvrijeme je bilo teško, ali pokazali smo karakter u drugom i to je važno. Zadržati ih na samo 18 poena je velika stvar. Moramo zapamtiti lekciju koju smo naučili, sve će početi sa odbranom i moramo biti agresivni. Kada protivnik ima neku akciju koja 'pali' moramo da pronađemo rješenje kako da je zaustavimo. Naravno igra se za trofej, ali ovaj vikend će biti dobra prilika da naučimo šta će u budućnosti biti vrijedno za nas kao tim", rekao je Bili Beron.

Odličnu partiju je pružio i plejmejker Džo Reglend koji je jedina dva šuta na utakmici promašio sa linije za slobodna bacanja, dok je za dva i tri bio na 100 odsto za ukupno 11 poena i pet asistencija.

"Dobra utakmica za nas iz koje možemo dosta naučiti. Olimpija je odigrala odlično u prvoj četvrtini i stavila nas u poziciju u kojoj smo morali da učimo iz naših grešaka. Na početku smo sezone, ali ovo je takmičenje za trofej i moramo da naučimo kako da se prilagođavamo u hodu odmah na terenu. Takođe, drago mi je da su navijači došli da nas podrže. Hvala im na tome i nadam se da će nas bodriti sve do kraja turnira", ističe Reglend.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Plejmejker je otkrio šta je na poluvremenu od tima tražio trener Milan Tomić.

"Rekao nam je da izvršimo pritisak na njih i zapalio vatru pod nama da budemo bolji i rastemo kroz utakmicu. To smo i uradili, jer su u trećoj i četvrtoj četvrtini postigli po devet poena. Nametnuli smo im svoju volju u drugom poluvremenu, ali je 28 poena u prvom periodu bilo previše".

Beron je u ofanzivnom dijelu igre donio prednost za svoj tim protiv Olimpije, ali ističe da to nije jedini način na koji igrač može pokrenuti tim.

"Košarka je igra u kojoj je momentum veoma važan. Bilo da pogodim velike šuteve, asistiram saigraču ili odigram dobro u odbrani i zaustavim njihov napad, važno je da to daje ekipi impuls i da onda iz akcije u akciju radimo pozitivne stvari na terenu", dodaje Beron.

Amerikanci su u Srbiji preko mjesec dana i ističu da je atmosfera u klubu i gradu odlična, a Berona je posebno impresionirao dobro popunjen i glasan 'Pionir' čak i na prijateljskom meču protiv Njižnjeg Novgoroda.

"Lijepo je stvarno, nekako se osjećaš ponosnim zbog svog posla i zabavno je", zaključio je Bili Beron u razgovoru za MONDO.

Naš reporter je tokom uzimanja izjave od obojice košarkaša u ruci imao cjelokupnu statistiku sa utakmice, ali Berona ona nije zanimala, dok je Reglend pogledao papir ali ne da bi vidio svoje lične brojke.

"Gledam sveukupne statistike utakmice. Izgubljene lopte, ofanzivni skokovi i poeni po četvrtinama. Je... moju ličnu statistiku, tim je bitan", zaključio je Regland.

Večeras od 20.30 časova Zvezda igra protiv Cedevite, osvajača prvog Superkupa u Baru prošle godine, a prije toga će od 18 časova snage odmjeriti Budućnost i Partizan.

Sve utakmice će direktno prenositi TV Arena Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC