• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija i košarkaši zajedno do Londona

U Kući košarke u Beogradu potpisan je novi ugovor između Telekoma Srbija i KSS. Telekom uz "orlove" do OI 2012, a svi se nadaju i poslije toga.

 Telekom Srbija i košarkaši zajedno do Londona Izvor: MONDO

U četvrtak, 17. juna u Kući Košarke, Telekom Srbija i Košarkaški savez Srbije potpisali su novi ugovor, po kojem će generalni sponzor svih naših reprezentativnih košarkaških selekcija ostati - Telekom Srbija.

Ugovor su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko i predsjednik KSS Dragan Kapičić.

"Telekom je pokazao da je ostao uz nas i kada je teško. To je bila i vjerujem da će tako ostati, najbolja srpska kompanija, a u ovom slučaju kompanija koja je stala uz najbolji sport Srbije. To je poruka i drugima da prepoznaju značaj nacionalne košarke i da nam se pridruže na zajedničkom putu, putu uspjeha", rekao je Kapičić i dodao:

"Zahvalio bih se gospodinu Radujku, koji je još jednom dokazao da je čovjek sporta i da čini, koliko može, da pomogne srpskoj košarci. Ja na ovaj događaj gledam kao produžetak starog ugovora, kao nastavak saradnje koja je počela prije dvije godine i koja je bila kakva se samo poželjeti može. Uvjeren sam da smo do sada uspjeli da uložena sredstva vratimo u vidu uspjeha na terenu".

Prvi čovjek Telekoma, Radujko, novi ugovor takođe vidi kao nastavak saradnje započete malo poslije dolaska Dušana Ivkovića na mjesto selektora "orlova".

"Suština našeg odnosa, koji je započet prije dvije godine, poslije dolaska legendarnog Dušana Ivkovića, je to što smo prepoznali važnost projekta koji nam je tada prezentovan, a koji se odnosio na povratak srpske košarke na staze stare slave, u vrijeme Jugoslavije. Poslije dvije godine, mi smo izuzetno zadovoljni i ponosni na ono što je košarka za kratko vrijeme postigla, na našu mladu reprezentaciju i sve ostale selekcije", rekao je Radujko i nadovezao se:

"Logično je bilo da ćemo potpisati novi ugovor do Olimpijskih igara u Londonu, a uvjeren sam da će saradnja biti nastavljena i poslije toga. Nema razloga da, gospodin Kapičić je rekao najbolja, ali ja bih to ublažio na - jedna od najboljih srpskih kompanija, ne bude uz košarku na duži rok. Nadam se da će ova saradnja trajati dugo".

Radujko je, u lično ime, pozvao i druge kompanije "da se pridruže Telekomu, Komercijalnoj banci i ostalim sponzorima" i da "stanu iza ovog projekta".

"Telekom Srbija nije jedini, već generalni sponzor. Ni u najboljim vremenima nije postojao samo jedan sponzor. Potrebno je da društo u cjelini prepozna značaj srpske košarke", rekao je Radujko, koji je u znak zahvalnosti od ljudi iz KSS dobio novi dres reprezentacije Srbije, sa brojem "5" i svojim prezimenom na leđima.

Selektor Ivković rekao je da je uz saradnju sa Telekomom u prethodne dvije godine, kroz kvalifikacije i Evrobasket u Poljskoj, stvorena baza i postignuti uslovi da se igra Srbije podigne na viši nivo na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, ali i da uprkos novom ugovoru sa Telekomom Srbija, Savez uz sve napore ne uspijeva da napuni budžet, namijenjen svim selekcijama.

"Mi znamo da seniorska reprezentacija daje 'marketinške minute' sponzorima, ali mi u svakom trenutku imamo bar deset različitih selekcija u pogonu i one su za nas podjednako važne. Potrebna su značajna sredstva da bismo sve zamišljene programe sproveli u djelo", rekao je Ivković.

Svečani čin u Kući košarke bio je na neki način i završetak sa nesporazumom između dvije strane.

Predsjednik KSS Kapičić rekao je da je nesporazum izglađen u srijedu na "dugom sastanku, tokom kojeg su u trezvenom i analitičkom razgovoru dotaknute sve teme, koje su se prethodnih dana pojavljivale u medijima".

On je dodao da "emocije prorade kada se nema", kao i da je postojala razlika između "onoga što su bile potrebe i mogućnosti".

"Radilo se o tome koliko Telekom u doba krize može da pruži, a ne koliko hoće ili neće", prokomentarisao je Kapičić.

"Imali smo izuzetnu saradnju u prethodne dvije godine i stoga dugujemo objašnjenje. Ni tih nekoliko dana, koliko se pisalo o nesporazumu u medjima, nije uspjelo da pomuti našu saradnju. Počeli smo je u još težim uslovima i sve poteškoće smo prevazišli, pa je tako bilo i sada, kada smo prevazišli problem, koji je produbila ekonomska kriza", prokomentarisao je Radujko.

"Zajedno smo pronašli stabilan balans između potreba i mogućnosti", dodao je prvi čovjek Telekoma Srbija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC