• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Slavila se titula u Los Anđelesu

Los Anđeles Lejkersi su u noći između četvrtka i petka odbranili titulu šampiona NBA lige, pobjedivši Boston rezultatom 83:79. To je njihov 16. prsten.

 NBA: Slavila se titula u Los Anđelesu Izvor: MONDO

Lejkersi su u majstorici pobijedili najljuće rivale Seltikse u svom "Stejples centru" i tako postali prva ekipa koja je uspjela da u finalnoj seriji nadoknadi zaostatak od 3-2. Klub iz Los Anđelesa se 16. titulom sada približio Bostonu i na vječnoj listi, na kojoj zaostaju za samo jedan pehar.

"Jezerdžije" je u sedmoj utakmici predvodio Pau Gasol. Španac je u poslednjoj četvrtini postigao devet od svojih ukupno 19 poena, čemu je dodao 18 skokova.

Ubjedljivo je nadskakao Kevina Garneta (tri skoka), a slična situacija je i u ukupnom zbiru. Lejkersi 53, Seltiksi 40 skokova.

Najkorisniji igrač finalne serije bio je ipak Kobi Brajant. On je u poslednjem meču bio najbolji poenter sa 23 koša iako je dobro branjen od strane Bostonovih košarkaša, pa je imao očajan šut iz igre (6-24).

Brajant je osvojio svoj peti prsten, a Fil Džekson 11. kao trener.

Strateg LA Lejkersa je imao još jednu ličnu pobjedu - ispostavilo se da je napravio sjajan izbor dovođenjem Rona Artesta. Nestašni momak NBA lige i odlični defanzivac je u majstorici ubacio 20 poena.

Upravo Artestovom trojkom sedam ipo minuta prije kraja utakmice Lejkersi su izjednačili (61:61), a Brajantova slobodna bacanja 90 sekundi kasnije su im donijela i prvu prednost u drugom poluvremenu.

Zbirni utisak je da su košarkaši Bostona igrali fenomenalnu odbranu, čime su natjerali Lejkerse da promaše čak 21 od 27 šuteva na početku.

Tim iz LA zaista nije bio na šampionskom nivou, ali su u završnici ipak imali šampionski karakter. Seltiksima nije vrijedelo ništa što su bolje počeli utakmicu i poslije prve četvrtine imali devet poena viška.

Pamti se onaj ko se okitio prstenom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC