• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Među najboljima u Evropi!

"Svaki put kada sam bio uplašen, zvao sam publiku da dođe u halu i oni su se odazvali. Međutim, nisu tačne priče da Partizan igra samo na kartu domaćeg terena..."

 Vujošević: Među najboljima u Evropi! Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević nije bio neraspoložen zbog načina na koji je Partizan ostvario treću pobjedu u finalnoj plej-of seriji i odbranio titulu.

Košarkaši Hemofarma nisu se pojavili u Pioniru u zakazano vrijeme, pa je poslije 15 minuta čekanja Partizan proglašen pobjednikom, službenim rezultatom 20:0.

"Presrećan sam zbog toga što je iza nas stvarno divna sezona. Na početku ni oni dobronamjerni nisu vjerovali da će biti ovakva", počeo je trener crno-bijelih.

"Partizan je veliki klub, zato što u svojoj istoriji ima mnogo uspješnih sezona. Ako bi se upoređivali rezultati ostvareni u svim takmičenjima, imajući u vidu ono što se dogodilo u Grčkoj (Olimpijakosu) i Španiji (Barseloni), onda Partizan ove sezone spada u dva najbolja kluba u Evropi".

"Za tu sezonu su prvo zaslužni igrači, pa publika koja je u trenucima krize bila iskra. Svaki put kada sam bio uplašen, zvao sam publiku da dođe u halu i oni su se odazvali. Međutim, nisu tačne priče da Partizan igra samo na kartu domaćeg terena, kako pričaju neki pametnjakovići, među kojima su i pojedini domaći treneri. Mi smo imali i značajne pobjede u gostima ove sezone".

FORMIRAN JE SINDIKAT GUBITNIKA

Vujošević je istakao da bi bio "puno srećniji da smo ovaj uspjeh napravili igrajući utakmicu".

"Hemofarm svoju odluku nije donio u afektu. Sve ono što smo postigli je zahvaljujući radu i to je osnovni razlog što imamo bolje rezultate od drugih. Svako ima pravo da se ponaša kako hoće i da snosi posljedice. Ali ne dozvoljavam da se uspjesi Partizana doživljavaju kao plod zaštite sudija", izjavio je on i nastavio:

"I oni su ljudi i imaju pravo da pogriješe. Mislim da smo mi ti koji su više oštećeni tokom sezone, nego što je bilo grešaka u našu korist. Godinama se iz raznih centara od krivaca pravi žrtva i stvara atmosfera kao da Partizan nije osvojio titule čistih ruku. Već se formirao sindikat gubitnika".

"Možda je Hemofarm u pravu što nije došao. Ne znam kako bi se proveli na terenu. Ja uvijek kažem mojim igračima da je strah spasonosan. Ali ne znam na osnovu čega su se oni osetili nebezbjednim, kada se incident dogodio u Vršcu? Po meni je uspjeh biti drugi iza Partizana i igrati otvorenu utakmicu", zaključio je Vujošević taj dio priče.

Uslijedila je zahvalnica gradonačelniku Draganu Đilasu i pitanje koji mu je trofej ove sezone najdraži.

"On (Đilas) nam ništa nije dao akontaciono, ali je znao da prepozna naš uspjeh i nagradi ga. Zato smo blizu toga da isplatimo osmu od deset plata".

"Trofej osvojen u Zagrebu mi je najdraži. A titulom sam možda prebolio Pariz. Ove sezone smo imali dosta sreće i nesreće, ali bilo je više radosti".

(A. Petrovski, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC