• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan ipak mali za Fajnal for

Taukeramika ide u Madrid na završni turnir, posle pobede nad crno-belima 85:68 u "majstorici" četvrtfinala Evrolige.

 EL: Partizan ipak mali za Fajnal for Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana nisu uspeli da naprave poslednji korak i plasiraju se među četiri najbolja tima Evrope!

Taukeramici je to pošlo za rukom četvrtu sezonu zaredom, pošto je u "majstorici" pred 9.700 svojih navijača slavila rezultatom 85:68 (16:19, 22:13, 22:21, 25:21).

Amerikanac Pit Mikel u završnici je izbio na čelo liste strelaca sa 19 poena, ali je brazilski centar Tijago Spliter bio ključni igrač u napadu i odbrani sa 18 koševa (šut iz igre 7-9), devet skokova i pet važnih faulova, iznuđenih u duelima sa Nikolom Pekovićem i Slavkom Vranešom.


Igor Rakočević bio je vrlo dobar, ubacio je 15 poena, a dvocifren učinak u domaćem timu imao je još Mirza Teletović (10).

Najefikasniji kod crno-belih bio je Uroš Tripković sa 16 poena, dok su Novica Veličković i Milenko Tepić postigli po 14.

Ne računajući "zakucavanje" Vraneša u samom finišu, sve koševe za Partizan postigla su šestorica igrača, što je premalo za pobedu u ovako važnoj utakmici.

Crno-beli su odlično počeli meč. Vodili su 6:0 i 14:6, ali su prvo ostali bez ideja u napadu, a onda dobili žestok udarac u vidu dve lične greške Pekovića (13. minut) i čak četiri prekršaja Slavka Vraneša (14. minut).

Neki od faulova bili su diskutabilni, TV snimci pokazali su da barem jedan sigurno nije postojao, međutim, nije se ni moglo očekivati da Picilkas, Zavlanos i Tolga Sahin svojim odlukama stimulišu goste.

Partizan je od tog trenutka zahvatila velika nervoza, Tripković je dvema trojkama ipak održao rezultatski egal (25:25 - 15. minut), ali je TAU stegao odbranu i raznovrsnom igrom u napadu stekao bezmalo dvocifrenu prednost - 38:29.

Palasio je trojkom uspeo da ublaži rezultat (38:32) i donese svom timu tračak nade pred drugo poluvreme, ali bila je to samo iluzija.

Momenat posle kojeg više nije bilo realnih izgleda za uspeh dogodio se u 25. minutu, pri rezultatu 43:38. Peković je poentirao, dosuđen mu je nepostojeći faul u napadu, a Mikel je na drugoj strani košem uz prekršaj, pa onda još jednim pogotkom povećao na 48:38.


Palasio i Tripković su trojkama iz očaja održali neizvesnost do uvodnih minuta poslednje četvrtine, ali Teletović, Rakočević i Mikel imali su adekvatan odgovor.

Centar Vil Mekdonald u 34. minutu postiže koš i bacanje za 70:57, Duško Vujošević dobija tehničku grešku i to je kraj...

Taukeramika će se na Fajnal foru u Madridu sastati sa moskovskim CSKA, dok drugi polufinalni par sačinjavaju Montepaski iz Sijene i pobednik "majstorice" Makabi - Barselona, koja je na rasporedu u četvrtak.

TAUKERAMIKA:
Priđoni 6, Garsija, Rakočević 15, Vidal 4, Planinić 8, Fernandez, Teletović 10, Jasaitis, Singlton, Spliter 18, Mikel 19, Mekdonald 5.

PARTIZAN:
Palasio 9, Tepić 14, Kecman 4, Borovnjak, Tripković 16, Veličković 14, Peković 9, Vitkovac, Đurković, Božić, Milošević, Vraneš 2.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC