• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea pred Zvezdu: Zbog ovakvih mečeva i igramo!

Autor mondo.ba

“Zvezda je najjači tim u ligi, to nam je dodatni motiv I svako od mojih igrača želi da igra protiv takvih klubova”, rekao je trener igokee pred gostovanje u Beogradu.

Košarkaši Igokee imaće težak zadatak u četvrtom kolu Aba lige pošto u subotu gostuju ekipi Crvene zvezde, trenutnom lideru na tabeli sa tri pobjede iz isto toliko mečeva.

U taboru Igokee koja je pred ovaj meč otpustila Amerikance Treja Kela i Džimija Gevina svjesni su da su autsajderi, ali ističu da će biti izuzetno motivisani protiv Crvene zvezde

“Crvena zvezda je pokazala da je najjači tim u našoj ligi, vjerovatno i u Evrokupu. Imaju odličan roster, odlično ukomponovane igrače, dobrog trenera i publiku koja će sigurno doći u velikom broju da nagradi njihove dobre igre do sada. Mi idemo da odigramo jednu dobru utakmicu. Imamo i nekih kadrovskih promjena, idemo bez Kela, Gevina koji nisu vise sa nama, sa rovitim Vukom Radivojevićem koji je dobio udarac protiv Budućnosti I gledaćemo ako možemo da ga sačuvamo za neke naredne utakmice.  Gledaćemo da svakom igraču pružimo šansu, da svako da svoj doprinos jednoj dobroj utakmici”, rekao je trener Igokee Nenad Trajković.

“Oni imaju 15 odličnih igrača i ko god je na parketu ima određen kvalitet i zbog toga je on tu. To je odlično selektiran tim, mnogo bolji nego prošle godine, igraju mnogo bolju košarku i u odbrani i u napadu. To je protivnik koji može mnogo da uradi i u Evrokupu. Na nama je da protiv takvog protivnika odigramo dobro i da se nadmećemo sa njima, pa da vidimo ko će da bude bolji”, dodao je Trajković.

Trener Igokee istakao je da će njegovi igrači biti posebno motivisani protiv ovako teškog protivnika.

“Sigurno su to protivnici koji daju dodatni motiv, svako od ovih mojih igrača želi da igra protiv takvih klubova, onih koji imaju armiju navijača, system I to je želja svih igrača. Partizan i Zvezda su bili njihovi favorite  I navijali su za njih tokom djetinjstva. Njima je to dodatni motiv i san da igraju protiv tih klubova. Takođe i meni je kao treneru Partizana bio motiv da igramo protiv Zvezde. To je veliki rivalitet, veliki adrenalin, to je prava stvar i mi radimo ovaj posao da igramo takve utakmice”, istakao je on.

Priliku na ovom meču dobiće mladi košarkaši Darko Talić i Dalibor ilić.

“U svakom slučaju Talić je dobio odgovarajuću minutažu jer je pokazao na treninzima da je sazreo i uz još neke korekciju u napadu može mnogo da nam pomogne. Ilić trenira odlično, sve bolji i bolji je i došao je momenat kadaiI on treba da dobije neku minutažu. Dobiće je i na njemu je da je iskoristi na najbolji mogući način. To će biti veliko iskustvo za njega, pred Zvezdinim navijačima, protiv takvog tima, ali bez nekog velikog opterećenja, jedino opterećenja je da mora da se bori kao lav”, rekao je Trajković.

Osamnaestogodišnji Dalibor Ilić vjeruje da će ekipa Igokee pružiti jak otpor crveno-bijelima.

“Dosadašnjim partijama Crvena zvezda je pokazala da je najkvalitetniji tim trenutno u ligi. Svakako da je veliki favorit, ali to ne znači da idemo u Beograd da se predamo. I mi imamo kvalitet, vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i pružiti jak otpor Zvezdi. Trudićemo se da prenesemo na teren sve ono što smo se dogovarali u toku sedmice, da iskoristimo eventualno neke greške i da probamo da dođemo do iznenađenja”, rekao je Ilić. 

Sava Lešić je dobro upoznat sa "obručima" u dvorani "Aleksandar Nikolić" pošto je nastupao za Crvenu zvezdu, ali i Partizan.

"Dosta nostalgično za mene, pogotovo zbog osjećanja prema Zvezdi. Mi nismo u sezonu ušli baš onako kako smo željeli, ali nije baš ni tako loše. Naravno, Zvezda je favorit, ali ako dobijemo priliku daćemo sve od sebe da 'ukrademo' pobjedu. Stvarno su odlična ekipa i biće veoma teško", rekao je Lešić.

ABA liga, 4. kolo

Petak
Mega Bemaks – Petrol Olimpija

Subota
Krka - Partizan (17.00)
Crvena zvezda – Igokea (21.00)

Nedjelja
Zadar – Mornar (17.00)
Cibona – Cedevita (19.00)

Ponedjeljak
Budućnost – FMP

TABELA: Crvena zvezda 3-0, Mega Bemaks 3-0, Petrol olimpija 2-1, Budućnost 2-1, Partizan 2-1, FMP 2-1, Cedevita 1-2, Igokea 1-2, Mornar 1-2, Krka 1-2, Cibona 0-3, Zadar 0-3

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC